Шта хранити воћке и грмље у јесен?

Да би се одржала плодност и побољшали вегетативни процеси у биљкама, они се морају периодично хранити. Најефикаснији облог је корен. Али ђубриво је потребно не само у пролеће и лето. Ништа мање битно је и јесенско одијевање.

Шта и зашто се храни воћкама у јесен?

Минерална ђубрива помажу биљкама да расту активније (азот), будонизироват и цветају (фосфор), имају здраву структуру (калијум).

Органска ђубрива (стајњак, тресет, травњак, компост, итд.) Такође садрже минералне елементе, али са нижом концентрацијом. Такав прелив доприноси фотосинтези биљака, развоју корисних бактерија у земљишту. Такође помаже да корени боље апсорбују влагу и хемијске елементе из минералних ђубрива.

Шта хранити воћним грмљем у јесен?

Одраслим грмовима плодова је потребно више хранљивих материја, хранити их више пута. Први пут у пролеће уводи се комплексно минерално ђубриво са високим садржајем азота, када се летци почињу растапати. Зец се храни изгледом цвећа 1 пут у 2 године, ако не и веома осиромашена земља. Брусница воли сваког пролећа да се облачи од урее, калцијума и амонијум нитрата. Ако се грмови не оплођују у јесен, можете додати гнојиво у прољеће. Све се то може фино полагати у рупе испод грмља, а затим обилно полирати. Пушач добро реагује на прскање грма разређеним минералним ђубривима са азотом и калијумом, то ради у пролеће пре појаве цветова.

Шта да се нахрани земљапада?

Да би биљке добиле хранљиве материје које су им потребне у јесен, земљиште треба хранити потребним ђубривима. Гнојидба тла врши се сљедећим органским гнојивима:

Минерална ђубрива обухватају калијум, азот, креч и манганска ђубрива.

Правилно храњење воћних грмова и дрвећа и тла омогућиће вам да биљке у врту буду здраве и способне да донесу плод у наредним годинама.

Која ђубрива се користе за јесенско баштовање?

Фосфор. Доприносе јачању кореновог система, као и акумулацији протеинских једињења и шећера у дрвенастом соку.

Калијум. Повећајте отпорност на замрзавање свих усева, што доводи до уклањања вишка течности из биљних ткива.

Дрвени јасен или пепео. Структура земљишта, спречава закисељавање земљишта, обогаћује мешавину земљишта свим потребним елементима у траговима.

Органска. Повећати процентуални садржај у хумусу тла, допринијети побољшању влаге и пропусности зрака у тлу, спријечити минерализацију тла, повећати принос.

Знаци недостатка макроелемената у дрвећу и грмљу

Прије јесенске оплодње дрвећа или жбуња, обратите пажњу на њихово стање. Ово ће помоћи да се утврди да ли у биљци нема гладовања из једног или другог макро елемента. А ако се открије недостатак одређених супстанци, потребно је додати одговарајуће ђубриво. Недостатак таквих главних макроелемената као што су азот, фосфор, калијум и магнезијум може се одредити пажљивим испитивањем нижеглишће дрвећа или грмља, јер они прво пате.

Која ђубрива треба увести под воћним грмљем у јесен

Од органске материје најбоље је у ово доба године да се расипа у пристобудним круговима грмља переперлени крављег гноја или хумуса. Такође можете направити компост. Стопа ових ђубрива за рибизле и огрозре је 2 канте. Под таквим обућарима, као што су малине (или купине), потребно је да органске материје направе око 7 кг. испод сваког грма.

Како обогатити тло у јесен у том подручју

На крају плодоносне сезоне користе се и органска једињења. Гнојиво ће бити корисно. Прозирно, издваја велику количину топлоте која може заштитити корење дрвећа од мраза. Поред тога, стајњак је богат елементима у траговима који су неопходни за раст и развој вртних култура. Не мање ефикасна може бити употреба претходно припремљеног компоста.

Увођење минералних и органских ђубрива за узгој стабала има исти алгоритам. Око сваке биљке копају мале удубљења од 10 до 20 цм, полажу потребну композицију, а затим затварају тло левка. Понекад може бити малча са пиљевином или тресетом. Ово је учињено тако да корисне супстанце остану у земљишту и не исперу са кишом и магловитим снијегом.

Фолиарна исхрана

Домаће допуњавање воћака и жбуња, кроз лишће се брже асимилира. Од корена, тако да је фекална храна ефикаснија, али само у ванредним ситуацијама. Она не може да замени исхрану корена. Важно је да након 3 до 4 сатаније било спреја за кишу. Поред тога, неопходно је додати вештачка ђубрива, тако да се лекови апсорбују у лишће, а да се не испаравају на сунцу.

Храњење воћака

Под јабуке и крушке, поред органске материје, можете додати 300 м суперфосфата и 200 м калијум сулфата. Леже заједно са хумусом или разбацани по дрвету, посипају се земљом и залијевају.

За трешње и шљиву потребно је разриједити 3 жлице. л Суперфосфат и 2 цента. л калијум сулфат у 10 литара. вода и великодушно резано дрво. Сваком одраслом стаблу ће требати 4 канте ђубрива.

Исхрана грмова јагода

Грмови бобица у јесен се такође оплођују хумусом. На пример, под сваким одраслим грмом огрозда треба увести од 8 до 15 кг. хумус и 40 м калијум сулфата, а годину дана касније и 160 м суперфосфата. Посебно ефикасно увођење макронутријената заједно са органским ђубривима, када се део органске материје полаже у земљиште, а део - за малчирање коренске зоне.

Малин и рибизле се хране хумусом (10-15 кг под једном биљком), као и 60 м суперфосфата и 40 г калијумове соли испод сваког грма. Боље је додавати ђубрива у жлебове дубине од 20 цм, копане на удаљености од 30 цм од грма.

Стопе примене ђубрива у јесенском периоду

Под жбунастим грмљем су малине, огрозре и рибизле, под сваким грмом је дозвољено уносити 12-14 кг у јесен. компост или хумус, као и суперфосфат од 25-30 м, затварајући га на ивици зоне пробијања и 25-30 м калијум сулфата. Калијум сулфат се може додати и растворити у води.

Трешња и шљива, -добро реагују на пилеће легло, разблажено 15 пута (по литру за свако стабло) и добро узгојено стајско ђубриво (разблажено 10 пута - од 0,5 литара до сваке биљке), све у претходно растопљеном тлу, повлачећи се на 5-7 види из базе бурета. Отприлике недељу дана касније у кантици воде потребно је растворити 18-20 м суперфосфата и 10-12 м калијум сулфата и добијени раствор се користи за сваку биљку.

Жетва

Веома је важно тачно одредити зрелост плода који треба уклонити. У овом тренутку, раст јабука у волумену престаје, љетне сорте добијају карактеристичну боју и укус, лако се откидају плодови бубне опне. Плодови старих класа су мало раније пре него што стекну светлу боју, како би спречили њихово сазревање. За жетву воћа унапријед припремите вртне степенице, кошаре-столбусхки, покривене унутар вреће, кутије и материјал за пакирање (струготине). Плодови се уклањају ујутро након сушења роса, сортирају се, складиште у складиштима воћа, подрумима, подрумима, гдје се температура одржава од 0 до 3 степена топлоте, влажности зрака -85-90%.