Шта хранити крушком љети?

Дрвеће, као и њихови кућни вртлари, требају уравнотежену исхрану. Пружање неопходних средстава за раст и плодност супстанцама није тако једноставан задатак, јер је потребно узети у обзир врсту дрвета, фазу његовог развоја и сезону. Неадекватно, ђубриво може свести на "не" све напоре вртлара и количину која се већ неколико година троши на гајење баште. Искусни љубитељи воћа знају да врло рано или, обрнуто, закаснело храњење овим или другим једињењима, могу смањити приносе или направити плод без окуса.

Крушке нису довољне да се "хране" само у пролеће. Плодност дрвећа треба обављати најмање три пута годишње. Храњење може бити корен и фекалија. На коријену гнојива гнојива или посебно припремљеног раствора улијева се у дебло, тако да су сви елементи у траговима обучени у тло и доспјели до кореновог система. Храњење собова је уобичајено прскање копненог дела дрвета.

Исхрана коријена је најпотребнија за стабла јабука у прољеће, а састоји се од 3 фазе:

Крај марта - почетак априла. Главно правило првог одијевања - мора бити завршено прије опруге. Обрезивање у пролеће је неопходно, јер старе гране одузимају виталност дрвета.

Период цветања. У овом тренутку, јабука стабала захтијевају пуно влаге, тако да стручњаци препоручују кориштење гнојива разријеђен у води.

После цветања. Пре излијевања воћа, крушке и јабуке се хране трећи пут.

Искусни саветивртлари

• Неопходно је да се органске крушке редовно праве, у правилу то раде сваке три године.

• Не можете истовремено уносити различите врсте ђубрива. За сваку сезону развијају се њихове исхране. Непоштовање овог правила ће довести до сагоревања кореновог система, што ће довести до смрти биљке.

• Код садње садница крушке, у јаму се стављају само ђубрива. Додавање калијумових или азотних лекова доводи до оштећења кореновог система.

• За недостатак азота се каже да је недовољно развијен и раштркан лишће.

• Вишак азота у земљишту доводи до смањења зимске тврдоће дрвета, слабог сазревања кортекса.

Крушке за храњење корена

Најбоље вријеме за наношење ђубрива је јесен. У овом тренутку уводи се само половина азотних ђубрива, друга половина се уводи у пролеће. Можете комбиновати целу дозу ђубрива у рано пролеће.

У мостовима и круговима оплодње, ђубриво се поставља на расутом лежишту од ископа до дубине од 10-12 цм, а близу дебла (удаљавање од бурета до 16-20 цм) - до дубине од 5-8 цм. Ефективна дубља инспирација: нутријенти Распрострите траку (60-70 цм) дуж редова дуж периферије круне дрвећа и плугите плуг до дубине од 30 цм или више.

Поред чврстих врста јабуке и крушке, често се гноји течним ђубривима и растворима. Добро су положене у бунарима дубине од 40-50 цм или више, или шприцева. Ефикасност ђубрива овим методом уношења повећава се за 1,5 - 2,0 пута.

Исхрана крушака крушака

Са таквим хранљивим ђубривимападају у биљку брже него приликом ђубрења тла. Нарочито је ефикасан у елиминацији недостатка биљака у било којем елементу исхране.

Попрскати дрвеће рано ујутро или увече, по могућности на ниским температурама и високој влажности, јер то смањује интензитет испаравања раствора.

Норма ђубрива је корисна за навођење, вођена минералним елементима, елементима у траговима, њиховим недостатком и вишком, корекција - уклањање недостатака.

Од посебне важности током храњења, потребно је посветити постериорну исхрану крушке. То је скуп хранљивих материја у облику раствора који повећава зимску тврдоћу и приносе дрвета.

За фолијарну оплодњу може се приписати 1-2% раствор сулфата. Такође, висока ефикасност плодности показује спреј са уреом. То треба урадити 10 дана након цветања и поновити након двије седмице.

Исхрана младих крушака, по правилу, искључиво се храни душиком, а затим, ако је потребно. У прве 2 године, биљке се ријетко хране, имају довољно елемената у траговима који се уносе у јаму приликом слијетања.

Наши искусни вртлари ће вам помоћи да идентификујете несташице и покупите оптимална ђубрива. Задовољство нам је да бринемо о вашем врту!

БОРБА ПРОТИВ ОЦА

Храњење старијих особа врши се неколико пута. Дрвеће се први пут оплођује крајем јуна. При томе се уводе супстанце богате азотом, као што су уреа и уреа. У овом периоду користи се роот метода. Ово је спорокретање хранљивих материја из тла у дрво кроз сушу, што је љетње храњење крушке, често се јавља почетком љета. Зато је најбоље заситити биљку минералима кроз лишће.

Следеће храњење крушком љети врши се у другој деценији јула. Током овог периода користе се супстанце богате фосфором и калијумом. Они обезбеђују брзи раст плодова и доприносе акумулацији шећера у пулпи. У овом случају, и корен и коренасто поврће се храни крушкама.

Лети се мора пажљиво пратити стање крушке како би се утврдио недостатак одређеног елемента у траговима. Недостатак азота се манифестује жутом бојом лишћа. Ако постоји вишак овог минерала, долази до слабог сазревања изданака. Недостатак калијума у ​​земљишту указује на сушење лишћа и стицање смеђе боје.

Препоручујемо читање наших других чланака

обрезивање крушака

Саднице и млада стабла не требају крушке у овој операцији. Али за одрасле копије орезивања треба обавити, и то треба обавити прије почетка лајања и соколарства. Након што наврши две године, крушка се одсече на удаљености од 0,5 м од површине тла, што ће олакшати формирање изданака на доњим бубрезима. Успут, из истог периода почиње редовно храњење крушком у пролеће са азотним ђубривима. Штавише, ово је предуслов и за формирање круне и за подржавање развоја уопште.

Важан додатак:

- У другој половини љета, крушке су сљедеће године постављале цвјетне пупољке - припремајући себудућа жетва. Важно је да у овом тренутку биљке нису изгладњеле, вишак усјева, који није нарушен снажним растом изданака, је ослабљен.

- Микро ђубрива се налазе у ђубриву, компосту, отпаду од живине, пепелу, тресету, зеленим ђубривима (сидератес). Редовним увођењем ових локалних импровизованих ђубрива у земљиште недостаје елемената у траговима.

- Највећа потреба стабала крушке у свим елементима исхране је у фазама цветања, садње воћа и њиховом формирању.

- Што је више бушотина испод дрвета, у које се уноси минерална исхрана, то је бољи развој дрвета, његов принос.