Шта је тријем и шта он представља?

У структури појединачних крила врата се налази затварач. Међутим, не знају сви шта он представља. У суштини, овај елемент је наставак платна. Његов изглед наликује малој шипки која има малу дебљину. Долази са својим дизајном до кутије за врата на краткој удаљености. Зашто се то ради? Које су особитости модела са тријемом? О овоме ћемо говорити у овом чланку.

садржај

 • Шта је тријем
  • врсте предворја
 • Разлика између врата са тријемом и без
 • Функције тријема и његове предности
  • А плус врата са верандом
 • Карактеристике коришћених фитинга
 • закључак

Шта је веранда

Префикс је пројекција направљена од метала која се налази на јединици улазних врата. Често се поставља на протупожарне конструкције. Говорећи о његовој сврси, најважније је повећати хистеричност производа и повећати његове топлотне изолације. Такође, употреба овог елемента у структури блокова врата обезбеђена је његовимвисоким звучно-изолационим карактеристикама .

Када су врата у затвореном стању, није могуће подићи сигурносни вијак. Штавише, то је углавном због предворја. Он вам не дозвољава да гурнете врата и извадите их из шарки. Када су врата затворена, заптивна маса је чврсто причвршћена за врата. Тако је стан заштићен од таквих појава као што су:

 • лош мириси;
 • скице;
 • хладан ваздух.

типовипритворов

иманеколико десигнс притворовусед метална врата

 • тиер;
 • два нивоа;
 • тхрее-тиер.

Разлика између вратима трема без

Пре свега, потребно је да изаберете карактеристике својствене до врата, обезбеђен трем. Стандардни модели имају метална врата, као део свог дизајна равне оштрице. Не пондерисање на својим ивицама тамо. Када се врата затварају само по ободу, између кутије и бар су мале празнине.

Врата осигуран трем су на ивицама платнадодатно бара , који је недалеко долази у кутији. Изнад, она притисне штрче елементе. Ово обезбеђује максималну производе заптивање врата. Поред присуства трема врата даје естетски изглед.

У другом таквом елементи су присутни у композицији металних врата, пресавијени или зове квартал. Стандардна дебљина трема чине четвртину дебљине тканине. То је то и повезано једно од његових имена. Други се односи на поступак за производњу ове врсте врата. Пфалз у платно током витоцхуванниа тремупресеца глодала.

Већина ових ставки су у понуди за предмета од дрвета. Неки модели крпе, медијапан такође имају трем. Најчешће овај елемент опремљен са металним вратима и својим оклопним верзији.

Функције трему и његових предности

Сада сваки Наравно, разликују од трема врата од конвенционалних производа. Међутим, у многимможе се поставити питање да ли је препоручљиво инсталирати конструкције врата са таквим елементима. На крају крајева, уградња структура врата овим детаљима доводи до повећања цијене на вратима. Поред тога, постоји потреба за додатним акцијама. Шта добија власник, добијајући таква врата?

Плус врата са тријемом

Конструкције са тријемом су боље, повезане саследећим предностима:

 • Звучна изолација. Производи, опремљени вестибулима, обезбеђују чврсту пресу и уклањају празнине са стране. Као резултат тога, постоје препреке на путу до продора у буку у стану.
 • Топлотна изолација. Захваљујући заптивању спојева, искључен је топлотни ток из стана и продор хладноће са степеништа кроз отвор.
 • Маскирање празнина. Када постављате уобичајена метална врата, могу постојати размаци између кутије и мреже, различитих величина, погрешака. Све то погоршава естетику изгледа структуре врата. Захваљујући предворју, сви ови недостаци могу бити скривени.
 • Естетизам. Присуство у дизајну веранде обезбеђује врата посебан шарм, својствен класичним интеријерима. Осим тога, такав елемент обавља декоративну функцију и краси производ.

Није потребно одбити куповину структуре врата са предворјем путем стереотипа и идеје да таква врата за модерне интеријере нису прикладна. У неким случајевима, такав дизајн се складно уклапа у дизајн просторије и савршено га надопуњујеунутрашњост

Карактеристике коришћеног хардвера

Због одређених карактеристика пројекта, врата са тријемом за њих су неопходназа избор специјалних окова . Пре свега, потребне су нам посебне петље. Потреба за њиховом употребом је због чињенице да се у таквим конструкцијама врата њихова оса помера нешто изван граница тријема. Стога је прикладно користити сљедеће моделе:

 • Кутне картице. Изгледају као углови који су причвршћени за зглобни елемент. Њихово причвршћивање се врши на исти начин као код равних шарки. Један део је фиксиран на ивици бунара, а други је причвршћен на ивицу платна и унутрашњост предворја.
 • Окрените се - они су добра алтернатива за прву. Као део њиховог дизајна налазе се упредене игле и шарке. Први део се убацује директно у кутију између предворја и плоча. Други клин је постављен на платно, лагано додирујући тријем.

Потребно је да подесите друга подешавања ако користите затварач врата. Потребно је узети у обзир тренутак када ће дио тканине утјецати на кутију извана, тако да кретање дизајна на крају затварача треба да буде глатко.

закључак

Већину људи добија метална врата како би се заштитила од продора. Али модерни производ може бити функционалнији, пружајући власнику простора више предности. Набавка структуре врата са вестибулом омогућава не само да ваш стан претвори у утврду, већ и да искључи губитак топлоте идрафтс

Ако у вашем стану постоје таква врата, можетеелиминисати букуу вашем дому, која може продријети у склониште од мјеста слијетања. И то позитивно утиче на укупну удобност живота. Наравно, такви модели имају вишу цену у односу на конвенционалне металне конструкције врата. Али нису вредни тога. Довољно је купити и инсталирати такав производ и тешко ћете пожалити због своје одлуке.