Шта је потребно за изградњу СРО

Сврха стварања непрофитних удружења била је јачање контроле над грађевинским компанијама и повећање њихове одговорности. Шта је јачање контроле овде? Саморегулисане организације у почетку сами прођу провјеру усклађености са наведеном врстом активности. И тек након потврде компетентности својих запослених, организација добија право да се региструје подношењем држави. регистар

По типу СРО може се поделити у три категорије. То су организације које надгледају геодетске послове, пројектовање и изградњу. Према томе, дозвола, или другачије одобрење, СРО за изградњу може се добити само у организацији грађевинског профила, а не у истражном поступку.

За добијање радних дозвола, грађевинске компаније морају нужно постати чланови СРО-а. Уједињени непрофитни и профитабилни дио њиховог буџета састоји се од чланарина учесника. Сви учесници заједно формирају компензациони фонд.

Доиста, стварање СРО-а је помогло да се елиминишу бескрупулозни учесници на грађевинском тржишту? До неке мере, да. Потврдити компетентност особља и поштовање правила постало је теже. Поред тога, свака компанија чланица организације преузима одговорност за своје активности, потврђујући свој уговор о осигурању.

Све ове мјере одвајају значајан дио предузећа и подузетника који немају довољно материјалних средстава за обављање посла или квалифицираног особља са специјализираним образовањем.

Које су предности чланова СРО-а

Осимнеколико недостатака у вези са финансијским трошковима, придруже организацијама саморегулативним и има позитивну страну. Али овај избор организација која даје приступ зидању не треба да минимална улазницу. Што више удружења су СРОмсг.ру, више могућности има.

Први плус је константан професионална и правна подршка.

Друго, помоћ у развоју вјештина и обуку нових кадрова.

Треће, способност да привуче искусне колеге да реши сложен проблем, чије појављивање у току рада нису ретке.

И свакако основни. Од ванредним ситуацијама није осигуран било коју компанију. И у случају материјалне штете на свог пословања, дио трошкова накнаде претпоставља сро. За ово и формирао општи Фонд за обештећење.

Повлачење је могуће, али први талас волонтера смањило у прве две године после промена у законодавству. Улаз сро омогућава да се уради сав посао. И ако ваша компанија има индивидуалну градњу или мање поправке, не постоји гаранција да никада неће морати да обавља радове налазе у листи која је потребна за добијање дозвола.