Шта је пластификатор и где га купити

Грађевински материјали се константно мијењају и побољшавају, али је од њих најпопуларнији бетон, тако да остаје до данас. Без ње не можете замислити нити једну структуру, никакву поправку и практично никакво рјешење. Управо је због тога што више почело да се производе различити алати који побољшавају квалитет и основне особине бетона. Ови адитиви се такође могу приписати пластификатору, и ми ћемо га размотрити у чланку.

Шта је пластификатор?

Шта је пластификатор - питање на које је тешко одговорити. Почните са свим његовим својствима. Квалитет пластификатора се одређује у поузданости будућег материјала и брзини одузимања бетона, за ову компоненту и додаје се грађевинском материјалу. Ова два индикатора повезана су са многим хемијским реакцијама, првенствено са уједињењем молекула воде са јонима. Структура високе чврстоће постиже се кроз процес између њих.

Обратите пажњу!Раније, у конкретном решењу, уместо пластификатора су додаване све врсте састојака и они су стварали поре које су уништавале бетон, и дефинитивно нису постале јаке и јаке. Да би их смањили, стручњаци су препоручили побољшање покретљивости грађевинске смјесе, у ту сврху кориштене текуће отопине ​​или повећана количина цемента.

Међутим, двије горе наведене опције имале су своје недостатке, прије свега - низак ниво ефикасности и смањење чврстоће чврстог материјала из различитих разлога и факторинг компаније. Један од њих можеје испаравање воде. За помоћ свих градитеља, произвођачи материјала за поправке су створили пластификатор. Он је преузео улогу спојне компоненте која смањује количину шавова у бетону.

У које сврхе се пластификатор додаје бетону?

1. Повећање флуидности бетона.

2. Материјал се користи дуги низ година, тако да је структура трајних бетонских мјешавина, потребно је купити пластификатор за бетон барем како би се повећала његова чврстоћа за око 25%.

3. Повећана отпорност материјала на мраз.

4. Нема корозије.

5. Финансијски трошкови за куповину цемента су смањени, јер пластификатор попуњава део свог дела у општој бетонској мешавини.

6. Није потребно пролазити мјешавину кроз вибрирајућу опрему, што значајно штеди финанцијски.

7. Материјал након закључка неће бити потребно обрадити.

Главни типови пластификатора

Складишта су подељена у 4 групе:

1. Слаб. У својој структури постоје метилеселиконати метала са високим алкалним садржајем, најчешће калијум, натријум и флуорид. Ако користите ову смешу, моћи ћете да повећате пластичност бетона; отпорност на воду скоро два пута; карактеристике отпорности на различита окружења; поуздана снага.

2. Просечно. Њихов главни елемент је лингосулфат. Такође, такве мешавине се користе за повећање параметара мобилности, посебно ако се користи решење марке П1, онда се може побољшати до трећег нивоа. Акокористите ову смешу, можете постићи повећање водоотпорног материјала; стабилност на компоненте које се састоје од хлорида или сулфата. Често се овај тип пластификатора користи за изградњу приземних зграда.

3. Стронг.Готово све смеше ове групе су потпуно исте као и претходне две, али могу додати соли и акрилне полимере, што може побољшати стање бетона до ознаке четвртог нивоа. Ако користите ову смешу, можете постићи смањење вискозности смеше; Олакшавање процеса његовог закључивања. Добар резултат добићете само ако пружите структуру за излијевање вибрација. Нанесите ову врсту пластификатора сасвим у многим сферама. Прво, он формира бетонске производе, еродира поуздане темеље и изводи гипсане радове.

4. СУППРЕСИВНО.Ове смеше могу побољшати ознаку раствора до шестог нивоа (П6). Такав резултат се може постићи само кондензацијом посебних елемената. Производи из ове мешавине ће задржати своју снагу дуги низ година, и неће моћи ништа да промени. Мобилност бетона се повећава готово четири пута!

Области примене пластификатора за бетон

1. Конструкција великих структура.Важна чињеница! Додавањем ове мешавине у бетон чини се без грудица, односно, раствор се не лепи на мешалицу за бетон. Ова смеша је хомогена супстанца са дугим периодом сушења, што је позитиван тренутаккао и код продуженог транспорта - то је оно што вам је потребно.

2. не-капитална конструкција.Можете градити не само велике глобалне зграде, већ и мале приватне куће.

Колико је и где купити пластификатор за бетон?

Ову смешу можете купити од било ког произвођача грађевинског материјала. Трошак за њих све време се мења, затим се повећава, а затим пада. Али ипак постоје неке приближне цене:

1. Цена за модел С-3 је око 70 рубаља за 1 кг, продаје се у сувом и течном облику.

2. Цена за модел МПлус 90 рубља за 1 л отопине, јер се продаје само у текућем облику.

Пластификатор је одлична додатна компонента за бетон, чини га много јачим и темељнијим.