Шта је Пхиладелпхиа ЛЕД сијалица

Жаруље са жарном нити, иако се односе на ЛЕД диоде, али и споља и конструктивно, знатно се разликују од њих. Непрепозната особа генерално може мислити да је то нормална жаруља са жарном нити, само мало "са чудношћу". Заправо, ЛЕД жаруље с филаментима комбиновале су најбоље од "Иљичких сијалица" и модерних ЛЕД лампи које су нам познате. Резултат је занимљив, економичан, еколошки и врло угодан. На први поглед није јасна њихова сврха, али након читања чланка постаје јасно шта је то, зашто и како бирати.

карактеристике дизајна

Једна од главних "задаћа" за коју су намијењене жаруље с ЛЕД жарном нити су потпуна замјена жаруља са жарном нити у стилу. Заиста, изгледа као најобичнија провидна сијалица, недостатак огромног радијатора (обавезан за ЛЕД сијалице), позната навојна капа. Да ли је "нит спаљивања" изгледала помало чудно, али ако је жаруља укључена, онда та разлика није тако уочљива.

Заправо, жаруље са филаментом се могу користити не само у ретро светлима, већ уопште било где. По својим карактеристикама, готово у потпуности одговара традиционалном ЛЕД.

На пример, "стандардна" лампа са жарном нити (означена као А60, за разлику од сферног или сферног модела, која је означена као А95) има снагу од 8 вати, температуру боје од 2700 К, светлосни ток од 980 Лм и више и животни век од 30 хиљаде сати.

Главна разлика- технологија производње. Вјерује се да је претходно тестиран при развоју заслона за мобилне уређаје. На прозирној подлози од стакла или сафира наноси се светлосна диода са плавом, а понекад и црвеном микрододом, а онда је све прекривено смолом од силикона и фосфорне смеше (фосфор).

Готови филаменти се стављају у посебну пљоску, чији састав обично чувају тајну - обично хелијум или смешу гасова на бази.

Неки произвођачи, посебно кинески, понекад користе силикон ниског квалитета за луминофор. Ово, на крају, доводи до квара лампе због уништења ЛЕД нити. Још једна "слаба тачка" је луминофор ниске квалитете, који узрокује цурење плаве боје, способан да изложи особу озбиљној штети. Дакле, није вредно куповати сијалице сумњиве производње, чак и ако се куповина чини веома профитабилном.

Овај дизајн вам омогућава да се "ослободите" гломазног радијатора, типичног за остале ЛЕД лампе и неопходне да се охладе. Гас у бочици ефикасно црпи топлину из диода које су већ загријане мање него у обичној ЛЕД лампи, због своје мале величине.

У бази сијалице налази се мала плоча са електронским управљачким склопом, неопходна за претварање напона из варијабле у константу. Ово помаже да се избегну пулсирајуће ЛЕД диоде које су штетне за људско око. Захваљујући овом претварачу, пулсни коефицијент се може смањити на 2% - упркос чињеници да је пулсирање обичнихжаруље са жарном нити могу достићи 20%.

Предности и недостаци

Упркос чињеници да се сијалице са жарном нити сматрају релативно новом и напредном технологијом, оне имају своје недостатке и предности.

Међу предностима су:

 • Потпуна компатибилност са инсталацијама, у којима се користе традиционалне - жаруље са жарном нити.
 • Ниска потрошња електричне енергије.
 • Уобичајени изглед купца.
 • Дуг век трајања.
 • Велики утицај светлости, због прозирности зидова сијалице и недостатка додатних оптичких елемената.
 • Већи угао дифузије светлости у односу на ЛЕД сијалице са радијатором.
 • Мала тежина лампе - око 20-40 грама.

минуси:

 • Боца је направљена од стакла и стога се лако бори.
 • Одсуство модела ниског напона - ове сијалице су дизајниране за конвенционалне електричне мреже и стандардни напон у њима.
 • Пречник поклопца није већи од 27 и не мањи од 12 милиметара.
 • Достатно висока цена.

често се у кућним употребама користе ЛЕД жаруље са навојним затварачима Е27 и Е14, тако да се најлакше налазе на полицама трговина. Са капом Е27 се може користити тамо где су стандардне сијалице са жарном нити најчешћи тип поклопца. База Е14 је скоро два пута мања, такве лампе се користе у малим светиљкама, лустерима са много рогова, декоративним светиљкама и др.

Кратак преглед произвођача

Тренутно постоји ограничен број на руском тржиштубрендове који потрошачима нуде висококвалитетне ЛЕД жаруље. Запамтите да најбоље неће бити тешкоћа, али ова листа ће вам помоћи да не правите грешке при избору и заштити од куповине лампи сумњивог квалитета.

 1. Осрам. Немачка компанија, један од лидера међу произвођачима ЛЕД опреме. Нуди прилично широку палету лампе са жарном нити, како класичних облика, тако иу облику свијећа, метака. Компанија производи и светиљке за пригушивање - оне у којима можете да мењате ниво осветљења (ове лампе су скупље од обичних).
 2. Пхилипс. Бренд, који не захтева посебну презентацију, јер је квалитет и високе техничке карактеристике производа ове компаније и тако сви познати. Пхилипс продаје као обичне сијалице са капом Е27 или Е14 и традиционалном сијалицом, као и декоративне варијанте: сферне, у облику свећа. Истовремено, лампе ове компаније коштају око два пута јефтиније од Осрамових производа.
 3. Лисма. Мордовски произвођач, чији су производи такође доброг квалитета, али су истовремено и јефтинији од страних аналога. Угодан бонус - 2 године гаранције на било коју лампу.
 4. Роуслед. Домаћа компанија - солидан "средњи човек". Производи лампе са традиционалном навојном капом Е27 и ниским степеном пулсације (око 1-2%), које у исто време имају краћи радни век него код страних конкурената - 15.000 сати. Ови мали недостаци су у потпуности надокнађени демократским цијенама производа.
 5. Макус. Још један признати вођа, овај пут - украјински. Просечан распон цена је високКвалитет производа и гаранција 36 месеци. Осим тога, Макус довршава сијалице са компактним димерима.

Ако више волите квалитет и издржљивост, а цена не игра улогу, треба да изаберете прва два произвођача. Ако вам је потребан баланс између цене и квалитета, Пхилипс ЛЕД лампе са жарном нити Лисма или Роуслед ће бити одличан избор.

Видео

Посебно за љубитеље наручивања робе из Алиекпресс-а, видео преглед лампе од 6 вати, наручене из Кине.

Перспективе и технологија

Према мишљењу стручњака, производња ЛЕД сијалица у наредним годинама ће развити буквално шок. Прво, зато што се могу обавити на готово истој опреми као и обична - ужарена. Друго, производња филамената је прилично профитабилна због високих трошкова.

Угодни "изглед" и уштеде енергије чине ЛЕД жаруље са жарном нити привлачном за потрошача. Добро ће изгледати у обичном стану, у тематском кафићу или у удобној канцеларији. Постоје докази да ће грађевинари ускоро отклонити највећи недостатак таквих сијалица - крхкост тиквице (користећи не стакло, већ модерније транспарентне материјале за његову производњу), а онда ће брзо и лако освојити тржиште ЛЕД опреме не само у Русији, већ и широм света.