Шаблоне за зидове испод слике (72 фотографије): велики шаблони за бојење тапета, цртање боје на стропу и поду

Од давнина је украшавање куће служило сликама које су се најчешће налазиле на зидовима. Слика зидова оживљава унутрашњост, ствара удобност у кући, наглашава индивидуалност без обзира да ли је узорак изабран као једноставан или сложен. Данас се за цртање узорка користе разне шаблоне, које имају своје особине.

Карактеристике

Шаблона је у суштини узорак на којем се шара узорак, који се преводи у припремљену површину за сликање.

Наношењем шаблона на површину, можете украсити не само зид, већ и било коју другу раван.

Прекрасан цртеж се може добити на огледалу, нанети на предмете намештаја, задекоруиут површину пода, уз његову помоћ да украсите површину врата.Захваљујући употреби шаблона, можете визуелно подесити простор било које просторије, прикрити недостатке или нагласити достојанство. Радећи са шаблонима, можете постићи фантастичне промене у дизајну без посебних вештина, јер наношење боје на површину није само једноставно, већ и веома узбудљиво. Обрасци за боју - одлична прилика да се осећате као дизајнер било коме.

Најчешће се шаблоне користе за украшавање зидова под сликарством. Сам узорак се увек разликује по боји од главне површине. За опште цртеже може се користити један или више шаблона.врсте материјала

До данас постојеразни материјали који се користе за израду шаблона.

Они су подељени, у зависности од снаге на расположивим и вишеструким врстама:

 • Једнократни обрасци су направљени од материјала који имају структуру која може издржати ефекат боје за једнократну употребу. Након пребацивања цртежа на површину они се бацају.
 • Шаблоне за вишекратну употребу израђене су од материјала који могу да издрже вишеструке ефекте хемијских компоненти, и отпорни су на огреботине од коришћених алата.

ПВЦ или поливинил хлорид за шаблоне производе различиту густину и боју. Узорци винил филмова су једнократни типови шаблона. Имају равну површину, где је на полеђини лепљива подлога, која вам омогућава да чврсто фиксирате шаблон на месту цртања.

Али требате предобучити како бисте стекли вјештину, без ње ће бити тешко превести узорак без да га изгубите. И током процеса, мораће да очисти површину шаблона од боје како не би контаминирала суседну површину.

За наношење масних узорака користити полихлоровани биполарни, који има дебљину од неколико милиметара. Уместо боје, као супстанца се користи малтер за попуњавање свих отвора шаблона који се уклањају тек након исушивања.Типови шаблона за једнократну употребу могу бити направљени од картона, пергаментног папира, фолије, лакиране траке. Сви ови материјали немају довољну густину и отпорност на дејство влаге и других компонентисадржане у боји или гипсу.

Шаблони намењени за вишекратну употребу направљени су од пластике и акрила. Они су јаки и стабилни, не боје се влаге, нити било које друге компоненте које су дио боје.

типови цртежа

За декор површине може се користити најразличитији стил и смер цртежа, који се користе за примену различитих метода.

Најједноставнија верзија укључује цртеже који користе само боју дана. Узорак који је урезан у њега се наноси на површину и обојен у изабраном тону. Понекад је дозвољено користити градијент када слика иде глатко од светлије до тамније. За једноставне варијанте није прихватљиво користити друге боје.Комплексна опција укључује обрасце који користе више боја. Вишебојно цртање слике врши се уз помоћ неколико шаблона са претходно примењеним етикетама. Да би слика изгледала добро и да се њени фрагменти поклапају, морате правилно комбиновати сва ова места.

Стога је овај метод погодан само за оне који имају значајно искуство са шаблонима.Понекад се слика преведе на површину, нема потребе да се слика. Такви шаблони немају унутар облика резбарених дијелова, они имају само контуру. Називају се и антрифараметхами или обрнути предлошци. Када се шаблон наноси на површину, простор је обојеноко њега. Након уклањања шаблона на површини остаје његов обрис, који има основну боју.

Обимни цртежи, направљени са китом и покривени потпуним сушењем бојом или лаком, омогућавају постизање 3Д ефекта. За извођење оваквих образаца потребно је много искуства и уредно извршење.


Слике се могу односити на различите теме. Покупите их на основу сопственог укуса и сврхе собе.

Постоји неколико праваца у којима су обрасци и цртежи подељени:

 • Геометријски правац обухвата узорке са круговима, квадратима, троугловима, као и слике са потезима четкица. • Правац "Дамаска" је познат по цртежима, који приказују различите коване производе или обрасце који се састоје од оштрих врхова. • Највећи су субјекти биља и животиња. Слике могу бити дрвеће, грмље, цвијеће, разне врсте животиња. Поред тога, појединачни фрагменти биљног света могу се користити у шаблонима: пупољку цвећа, листу дрвета, грани. • Дечји правац укључује обрасце који садрже ликове из цртаних филмова, аниме ликове и фантастичне слике природе. • За правца уоквирене површине карактеристична је слика различитих елемената унутрашњости, а то су: углови, ступови, као и обрасци који омогућавају украшавање оквира уметака.  Постоји и мозаикправац где слика изгледа као мозаик.

 • Предлошци са свечаним правцем приказују различите свечане догађаје. Ово може бити дан вјенчања, и Нова година, и 8. март и 23. фебруар, као и друге прославе.Како изабрати?

У правилу, избор шаблона зависи од типа просторије која се уређује и од локације површине која се уређује. Међутим, постоји и општи скуп правила који се морају поштовати приликом избора предлошка са одређеним обрасцем.

Приликом одабира слике, морате узети у обзир не само укупни стил собе, него и предмете намјештаја који ће бити ту, као и додатке који су комплементарни са стилом.

Да не би преоптеретили изабрану површину, боље је да зауставите свој избор на шаблонима са малим бројем линија. Лакоћа је гаранција доброг укуса.


Када бирате шаблон, морате јасно знати за коју површину је додељена. За зидове под сликарством ће се уклопити скоро све врсте шаблона. Предлошци за вишекратне слике погодне за тапете, које се могу превести само бојом. Тродимензионални типови узорака који се састоје од кита, који неће бити задржани на таквој површини, намијењени су само за различите површине за бојење.

За секс као и за зидове са тапетама, боље је задржати се на шаблонима за сликање. Али у овом случају можете користити не само више случајева, већ и предлошке,намењене за једнократну употребу.


Тип собе је важан при одабиру шаблона за шаблон. У кухињи се најчешће бирају слике са објектима који припадају биљном свијету.

Воће, поврће, цвијеће, као и све врсте пејзажа добро се уклапају у унутрашњост ове собе.


За дечју собу, одлично решење ће бити слика дечјих тема или животиња. Савршено су погодне за декор зидова, плафона и подова. Купатило је боље распоређено по морској теми.


За дневне собе и спаваће собе слика се бира према унутрашњости просторије, користећи методу зонирања или украшавања цијеле површине.

Уређење дневне собе - то је ствар, тако да слика треба да буде идеална.


Ходник обично има једно или више огледала, тако да можете нанијети шаблонску шаблону не само на зидове већ и на површину огледала, као и да захватите површину намјештаја. Главна ствар - да исправно туку жељену композицију, а не мијешати узорке различитих стилова у једном простору.

Помпозни и раскошни арт децо стил захтева посебан приступ, па су шаблони са геометријским украсима и малим фигурама најприкладнији за то. Могу се користити и шаблоне са монументалним сликама, али се не користе тако често.

За старински стил најбоље одговараслике античке Грчке, које дају елеганцију и мистерију ове собе. На зидовима поред улазних врата приказани су ступови, статуе и вазе. Да бисте изабрали зону у просторији, користите слику древних богова или хероја митологије.


Модерни стил диктира његова правила. У овом случају, бит ће релевантни шаблони са сликом геометријских облика.


Приликом одабира шаблона за зидове, стропове или подове морате одлучити што је најбоље: купите спремни или сами.

Индустријски модел има јасне линије, јер се састоји од професионалне опреме. Да бисте сами направили шаблон, морат ћете уложити много труда, поред тога, постоји вјероватноћа да ће контуре овог узорка имати неравне ивице. Међутим, шаблон који је сам направио је коштао мање од готове верзије. Коначан избор увек остаје за власника собе.


Ако је избор пао на узорак направљен на индустријски начин, онда је потребно обратити пажњу на неке нијансе:

  \ т
 • Прије свега, ово је цијена шаблона. Зависи од многих фактора. Што је образац сложенији, то је виша цена шаблона. Велики и сложени цртежи познатих брендова коштају више од 500 рубаља.
 • Приликом куповине потребно је пажљиво погледати шаблоне, како их не би замијенили наљепницама намијењеним за зидове. Ови елементи, са којима зидови красе, имају многе заједничке карактеристике.
 • Изабрани предложакморате пажљиво испитати: у правилу, у квалитетној копији намијењеној за поновну употребу, мали скакачи су чврсто повезани са базом, а шаблона нема ломљења.

потребни алати

Раније је коришћен низ адаптација за превођење обрасца кроз предложак. Боја се наносила врећама од лана, комадићима кромпира, морским спужвама, а користили су се и мали штапићи, на чијим су крајевима вуна или комадићи вуне. Али до данас, алати који се користе за бојење имају другачији изглед, и много је практичније користити их. Све врсте четкица, усана, ваљака, па чак и прскалица приказују се у великом асортиману.

Најчешће коришћена боја је боја. Четка шаблона има заобљени облик и густу структуру. Влакна су подрезана на једну дужину. Такве карактеристике дизајна омогућавају наношење боје без фластера. За тонирање се користе четке са крутим чекињама, које су неопходне за наношење базе и које имају мекану чекињу.

Има вредност и величину четкице: велики узорци се користе за бојење позадине и значајних делова, а мали се користе за цртање танких елемената обрасца.

Спужве које се састоје од пенасте гуме омогућавају наношење танког, равномерног слоја боје. Најчешће се користе за креирање основног слоја или за рад са великим детаљима.


За почетникеОдличан алат ће бити ваљак за шаблоне, који има посебну гумену подлогу са конвексним детаљима слике. Лако раде, боја се наноси у танком слоју, без фластера. Цртежи ће имати хомогени изглед, без полутонова и прелаза, али изгледају веома уредно.

Спрејеви или аеросолне конзерве се често користе за цртање слике помоћу шаблона. Лако их је користити, али треба да водите рачуна о равномјерној расподјели слоја. Осим тога, често се глава кертриџа мора понекад очистити, јер може бити зачепљена бојом.

Усе

Да би се слика пренијела на површину, поред алата и шаблона, потребно је купити и боју. Готово све врсте боја су погодне за овај процес. Акрил, уље, водена емулзија и друге врсте имају и предности и неке минусе. А да би се разумело шта је боље купити боју, потребно је детаљно размотрити сваки аспект.

Без сумње лидер међу свим аналозима је акрилна боја, која има много предности. Рад са акрилном бојом је веома погодан, ако се ради о погрешној примени слоја, може се уклонити обичним сунђером навлаженим у води. Стога, новорођенчад су најбоље место да користе ову врсту боје. Осим тога, није токсичан, током рада не можете користити заштитну опрему за респираторни тракт.

Такође је важно напоменути да ако су потребне различите површине за бојање површине, онда нема потребе за куповином много боја, довољно је купити боју илимешајте боје тако што ћете добити праву боју.

Бројке преведене на површину помоћу ове боје дуго остају у добром стању. Боја савршено толерише температурне разлике, отпорне на ултраљубичасте зраке. За узорак се одликује глатка површина и свјетлина одабраних боја за дуго времена. Осим тога, акрилну боју можете користити на било којој површини.

Уљана боја се често користи и за цртање шаблона шаблоном. Али треба имати на уму да је при раду с њом потребно припремити површину и користити средства заштите, јер је токсична. Рад са њом је мало компликованији него са акрилном бојом, али не и горе. Уз његову помоћ, можете створити глатке пријелазе у узорак, а сама слика остаје свијетла и богата доста дуго.


Након одабира шаблона и боје, можете почети тако што ћете слиједити одређени низ акција.

Након пажљиве припреме површине, потребно је приложити шаблон, провјерити густоћу и равномјерност локације. Након постављања шаблона на правилан положај, наносити боју помоћу четке, ваљка или апликатора. Морате се понашати што је могуће прецизније како би се испоставило да је слој једнак. Затим причекајте мало, нанесени слој треба да се осуши, само након тога можете уклонити шаблон.

Шаблон за вишекратну употребу се испере и шаблон за једнократну употребу се одбаци. Ако је у процесу радаобликовани неравни рубови, можете их подесити четком.

Варијанте у унутрашњости

Шаблоне можете користити у затвореном простору на различите начине. У неким случајевима, они савршено замјењују тапете, слика иде на цијелу површину зидова и састоји се од понављајућих елемената, или на површини приказују појединачне цртеже, међусобно повезане садржајима.

Понекад слика не заузима комплетну површину, већ се налази само на одређеном мјесту. Добра локација се може назвати шаблоном у близини прекидача или утичнице, јер је већа вјероватноћа да ће те површине бити контаминиране, па је цртеж добар траг скривања. Изгледа као шаблон на ноћном ормарићу у спаваћој соби, за столом у кухињи или на зиду на софи у дневној соби, чиме се обезбеђује простор за рекреацију.Изворно, композиција која је настала на зиду или на плафону и глатко се креће према другим површинама изгледа оригинално. Главна ствар је да одаберете жељени предложак, као и да правилно израчунате локацију слике.

У сљедећем видеу можете видјети мастер класу за израду шаблона за вишекратну употребу властитим рукама за умјетност екрана.