Сегментна бетонска ограда (28 слика): монтажна армиранобетонска ограда из секција, стандардне ограде

Власници приватних кућа не морају дуго размишљати о избору ограде. Често се предност даје армиранобетонским конструкцијама: оне су јаке, естетске и у приступачној цијени. Користе се у фабрикама и другим индустријским постројењима.

врсте

Ограде од армираног бетона долазе у различитим изведбама и за различите намјене. Монолитне сорте су најјаче од свих врста бетонских ограда. Израђене су од масивних плоча и монтиране на темељ. Често се практикује у индустријским зонама. Монолитним су типови самоносивих ограда, које не захтевају темељ.Самоносиве ограде - најмоћније. Једна тежинска јединица достиже две тоне, тако да инсталација није могућа без посебне опреме. Испод су проширени и фиксирани без темеља. То омогућава постављање ограда чак и на местима са високим нивоима подземних вода. Изгледају досадно, али јаки и поуздани, користе се у индустријским зонама.

Преклапање (профилне ограде) састоји се од појединачних плоча 50 к 200 цм, које се постављају између носача од 2 до 4 комада како би се постигла жељена висина. Велики број секција вам омогућава да изаберете материјал који одговара текстури и шаблону. Често се горњи дио ограде састоји од украсних дијелова, а доњи изгледа једноставнији.


Оградне ограде су:

 • Декоративни - разликују се од хомогених плоча са различитим текстурама (испод камена, цигле, дрвета и дрдекор), може бити обојен или садржати слику.
 • Једнострано - декор садржи само једну страну, док је друга равна (са ове стране ограда се поставља према дворишту).
 • Двострано - декор садржи обе равни, такав део изгледа потпуно са обе стране и скупљи је. • Мртве ограде прикупљају се из четири дијела, изгледају увјерљиво и поуздано.
 • Отворени делови ограде се уздижу изнад тла на стубовима и стварају утисак отворености и софистицираности.


Ограде изгледају интересантно када се слика уписује у четири независна елемента (50-60 кг), за које је дио подијељен. Због лакоће материјала, такву ограду је лакше монтирати.


Секције за сакупљање ограда производе мат и сјајне.

Предности и недостаци

У људима, ограда од бетонске конструкције се назива "Еуросцале" због свог лепог изгледа и одличних квалитета. Да бисте проценили овај материјал, морате сазнати све његове предности:

 • Трајност. Гарантује га метална база, скривена у слојевима бетона. Таква ограда може издржати велика механичка оптерећења.
 • Отпорност на атмосферу. Армирани бетон је добро заптивен, што је више могуће без ваздуха, што га чини посебно отпорним на агресивност атмосферских утицаја. Отпоран је на хладноћу, није склон трулежи и корозији.
 • Изглед. Ограда је лијепа, уредна, неке врсте деликатних врста су посебно атрактивне. Разноврсни декор испод дивљег камена, дрвета, штукатуре,ткање и ковање може задовољити сваки укус. Боја, цртеж, текстура површине - све ради на естетици.
 • Ограда, која се састоји од секција, лако се поставља. Чак и монолитни блокови, који захтевају монтажу посебне опреме, нису компликовани у инсталацији. Неке врсте ормана не захтевају линеарну основу.

 • Било која земља и било која површина тла (чак и косине) погодна је за постављање бетонске ограде.
 • То је ватростално.
 • Разноврсност производа олакшава избор.
 • Захваљујући својој издржљивости, поуздано штити од пријетњи.
 • Дијелови су покретни, олакшава транспорт и монтажу, омогућава огради, ако је потребно, да се демонтира и премести на другу локацију.


 • Предности укључују компатибилност такве ограде са другим декоративним материјалима.
 • За вашу ограду може се одабрати било који дизајн дворишта.
 • Конструкција пресјека конструкције омогућава да се избјегну празнине.
 • Ограда је једноставна за негу, повремено треба третирати са хидрофобизаторима за бетон. Али многи то не чине.


недостаци

Мало недостатака такве ограде. Висока ограда се сматра непропусном за ваздух и оштећује околне биљке. Можете користити деликатан материјал, мање редова секција, подићи ограду над земљом и решити овај проблем. Недостаци укључују велику тежину монолитних плоча, али то је оно што даје посебну чврстоћу ограде.

Карактеристике и спецификације

Вибрациона технологија се користи у производњи бетонских профила. Специјални облици се пуне мешавином цемента (марке М500, М600), песка, гранитног пунила и воде. Затим се раствор запечати. Постоји ојачање висококвалитетног челика. Резултат је посебно издржљив, лијеп производ.

Идеје дизајна су отелотворене у неколико стотина ових производа. Дијелови долазе с узорком и чврстим. Може бити са провртима, решетком или ткањем. Овај дизајн их чини елегантним и прозрачним. Деонице су стандардног типа: дужина је 2 метра, висина - 50 цм, дебљина - 5 цм

Што се тиче монолитних панела, њихова дебљина није мања од 15 цм, а на основу дужине модула од два метра треба израчунати растојање између носача. Када купујете колоне, морате се побринути да утори (5 цм), иначе могу бити проблеми са инсталацијом секција. Горњи дио ограде се изводи са посебно лијепим декоративним елементима, доњи дијелови су постављени, тако да су лакши. Ако ограда игра заштитну функцију, висина његове монтаже мора бити најмање три модула. За декоративне сврхе прилично лагана ограда је у 1-2 секције.

инсталацијски радови

За инсталационе радове је потребна подршка и секције. Декоративни модули исте величине. Стубови су два типа: интегрални и монтажни. Прије изградње ограде потребно је припремити бунаре. Почетак инсталације треба да буде из угла (до дубине од више од пола метра да бисте подесили циљни отпор и фиксирали носаче).

Током било којег рада, морате тачно приказати величине и нивое. Пазећи да је стуб вертикалан, можете сипати бетон. На удаљености дужине деонице, монтирајте други стуб. Модул је у посебним жљебовима. Није потребно одмах инсталирати други елемент (може бити изврнут). Изградња мора бити ојачана. У конструкцији ограде није потребна журба, све се ради поступно и уредно (подршка на ослонцу, секција по секцију).

Ако је ограда изграђена на стубовима, за њих треба припремити базу. Ширина јаме треба да буде већа од блока од 5 - 7 цм, док се у бунару умећу прикључци тако да се његова висина подудара са горњим делом ограде. Проверите ниво вертикалне потпоре, затим бетон. Корак по корак излаже и сипа бетон све елементе стуба. А онда, као у случају интегралних носача, секције су постављене између стубова са жљебовима.


Декоративни украс

Сиви зидови изгледају досадно за позитивне људе. Да би променили ситуацију, они се могу обојити. Захваљујући добром квалитету бетонских производа, боја равномјерно лежи на површини и одржава је равномјерно. Можете нанијети акрилну емајл, латекс боју.

У првој фази потребно је припремити површину за сликање. Ограду треба добро очистити употребом хемије, како би се проблематична подручја третирала антифунгалним средством. Затим двапут померите површину. У почетку, ограда је обојена ваљком, без пролаза и удубљења. Следећег дана нанесите други слој пиштољем за прскање.

Ограда може бити украшена кованим елементима, каменом, дрветом или плочицама. Овај материјал се добро комбинује са било којим третманом.

добар дизајн

Када се појам украшавања не односи на ограде од армираног бетона, чинило се да су то чврсте монолитне плоче и украшене само индустријским подручјима. Са појавом тржишних односа, потражња је почела да диктира предлоге, произвођачи су почели да попуњавају грађевинско тржиште не само јаким производима, већ и лепим производима који задовољавају очи. Декоративне ограде се састоје од 2-3 модула.

Власници сами бирају декор за своју ограду, на примјер, доњи дио изгледа као дрво, а горњи оков сличан је испреплетању винове лозе. Ограда се може обојити под стабло са зеленом горњом прегачом.

Понекад се ограда изводи у облику цигле (чак и исте боје), обавијене зеленим бршљаном. Горње линије таквих структура су обично намотане.


Прекрасно изведени модули у облику зида и насликани за природни камен карактеристичног сјаја. Стиче се утисак да је камен обложен гомилама, које су спојене кованим шипкама. Таква ограда се монтира са неколико типова бетонских блокова. Импресивни зидови у облику трупаца и грана са бојама у природним тоновима. Колико не би морали да гледају, тешко је веровати у конкретно порекло.


цост

Сегментна бетонска ограда је нешто скупља Металлопрофилна или ограда. Али узмимо то у обзирњегов квалитет, достојанство и скоро никакав недостатак, који га умножава за 50 година рада, готово ће се испразнити. Стандардни модул кошта 300-600 рубаља. Вриједност ступова је везана за фактуру и варира у подручју од 600-1500 рубаља (цијена ступова овиси о висини ограде).

До данас, велики избор декоративних бетонских ограда задовољит ће сваки укус. Можете одабрати моделе у директоријумима или наручити искључиво. Такве ограде се све чешће појављују и украшавају улице приватног сектора.

Погледајте следећи видео о томе како правилно поставити бетонску ограду.