Савјети за лијепљење плочице на плафон

Пјешчани цријеп је добар завршни материјал, чијим радом нису потребни специјално обучени радници због чега су тако изванредни стропови лијепљени плочицама? Прво, под таквом подлогом, они ће изгледати као нови, упркос неједнакости и штети на плафону капитала. Друго, лепљење плочице на плафону је брзо и лако. Није неопходно имати грађевинску професију, бити способан да се бави специјализованим алатима или, на пример, омета мешавину песка и бетона. Таква обрада се монтира врло једноставно.

Плафонски плафони: предности

Користи од камених плочица се могу приписати:

 • трајност;
 • поузданост;
 • мала тежина коначног пројекта;
 • заштита од плијесни, гљивица, лишаја;
 • отпорност на влагу;
 • побољшава звучну изолацију (посебно корисно у вишестамбеним зградама са гласним сусједима);
 • је јефтин.

Штавише, лепљене стропне плоче - ово је најјефтинија варијација декорације и поправке.

Стропне плочице су углавном од пјене. Али постоје варијанте и обрада пластике. И неко одлучи да користи керамичке плочице. Ово је не само поуздано и издржљиво, већ и веома привлачно.

Огледало плочица за плафон - савремени завршни материјал

Истина, погодан је само за кухиње, као и за купатила. У спаваћој соби, дневној соби или у ходнику користити га - није најбоље рјешење. И кошта, наравно, скупље пене.

Типс асљепљене стропне плочице на неравним строповима

\ т

Потребно је споменути још једну предност стропних плочица - уз помоћ ње можете затворити неравну таваницу, као висеће панеле. У принципу, они ће бити монтирани на исти начин. Први "груби" слој је иверица, плоча, шперплоча, КСБ или једноставно суви зид, који се монтира на метални профил. Већ одозго можете правилно ставити плочицу на исти ниво. Повлачење са главног плафона је 5-10 центиметара. У насталој скривеној ниши биће могуће сакрити ожичење, комуникације, "глува" светла и све остало.

То јест, лепљење плочица ће се извршити на лажној сличици.За закључак је најбоље користити (по приоритету):

 • груби суви зид- јефтин, поуздан, издржљив;
 • Иверица- Идеална за приватну кућу;
 • Влакнасте плоче- јефтинија варијанта храпављења дрвета;
 • пена- користи се ако се врши и изолација просторије од топлоте и буке.

Плочица која је залијепљена директно на оквир профила не би требала бити. Прво, тачка контакта ће бити прилично мала, а друго, плоче за лепљење ће временом нестати.

Приликом уградње керамичких плочица важно је изабрати квалитетне алате

Сви исти метални профили су дизајнирани за бушење испод вијака. Зато морам да направим груби плафон.

Како положити плафон плочицом

Како поставити плочицу на плафон? Дизајнери нуде читав низ опција, од најчешћих,то јест, равномеран слој, који завршава мозаиком, где ће величина сваке плочице бити јединствена. Ако све радите својим рукама, боље је дати предност првој опцији. А ако има времена и жеље за експериментом, онда можете покушати, на примјер, положити плочицу дијагонално или уопће помоћу ромба. Коначан избор је искључиво за господара куће.

Чак и ако се опција, како ће се обавити лепљење, изабрана и позната површина собе, онда купити плочице треба бити 10-15 посто више него што је потребно. Уосталом, можда ће бити потребно да рукујете ивицом коже, а такође и ако зидови нису апсолутно једнаки, онда ћете морати да поплочате и исечете. А онда - ставите фалсхтен и такође залијепите плочицом.

Приликом лијепљења стропа важно је узети у обзир мјесто освјетљења и точно пронаћи средишњу точку стропа

Када се поставља плочица, треба само запамтити да:

 1. Није могуће да се шав поклапа са шавом нивоа газа (ако га има).
 2. Љепило боље од полиуретанског љепила. Многима се саветује да ставе тапете, али ово је веома лоша опција. Такво љепило може продријети у пјену и дрво, што може проузрочити отеченост подручја.
 3. Најпоузданија опција за слагање је шаховска наруџба, тј., Са косом на поду кавеза.
 4. Плоче и други декоративни елементи не треба да носе плочице. Оптерећење на њих никако није учињено.

Ако намеравате да ставите плочицу одједном у неколико просторија, онда то уопште треба да урадите у исто време. То јест, пре свега - свуда да се поправи профил, а затим креира нацртНиво, па чак и онда плочица (чак и ако је различит модел, материјал и текстура).

Како се залијепи стропна плочица

Приликом одлучивања о томе како направити плочу за плафон, треба узети у обзир одјељке за лијепљење који се користе за монтажу. Полиуретански лепак је најбољи, али има и своје недостатке. И многи произвођачи и уопште испуштају специјална складишта управо за причвршћивање плочица. На пример, Концерн "Момент" производи такозване течне нокте. У принципу, ово је иста полиуретанска база, која је додала компоненте које спречавају сушење лепка. Одозго ће бити могуће бојати и не бојати се да ће се плочица попустити (чак и након дебелог слоја жбуке).

Уместо течних ноктију, боље је користити прозирно лепило са течном гуменом подлогом, пошто је његова потрошња знатно нижа

Много се посочило:

 • Еконасет;
 • Титанијум лепка;
 • монтажа силиконског заптивача (произвођач - било који).

Ставите плочицу на љепило, нанесено прије 10-20 минута. Не сме се размазивати - једноставно ставите "змију", чекајући одређено време (назначено на паковању) и силом притиснуто.

Иста количина лепка се додељује свакој плочици да би се одржао један ниво.

Припрема стропа за лепљење плочицама

У принципу, како се поставља плочица и како се лепи - све је јасно. Да ли је неопходно претходно припремити плафон (ако га није потребно изравнати, а плочица је причвршћена на ниво капитала)? Наравно, да.Пре свега, стара обрада је потпуно уклоњена. Биће потребно уклонити и обојити, тапети, кит. Све то се може уклонити и очистити од смећа, а може се користити помоћу генератора паре. Уз њихову помоћ можете се ријешити старе боје. Добија се комплетна пред-поправка.

Пре поплочавања плафона потребно је уклонити стару боју или боју

.

Затим се препоручује да се равномерна површина третира са слојем прајмера или ланеног семена, а затим почне да се фиксира плочица.

И даље можете направити нишу за монтажу лустера, ЛЕД свјетла, ако су планирана. Иако је већ погодније то урадити испод висећег плафона. Ако је на плочици још увек налепница (сјајни филм), то ће бити учињено 2-3 дана након затварања лепка.

Непотребно е предходно обучение, че се цепи:

 • на циглама;
 • на бетонској плочи;
 • на плафону, очишћен од кречњака (то је и први слој);
 • ако се монтажа врши на лажном дрвету.

Како брзо залијепити стропне плочице (видео)

Као што видите, нема ништа компликовано у инсталирању плочица. Више времена и рада ће узети његов избор и прорачун површине сваке од просторија, гдје ће се користити као обрада. Могу ли приложити плочицу на саморезним вијцима (као што су "бухе")? У принципу, таква опција је дозвољена, али нема смисла, јер шавови морају гипсати или затварати бјелило. А ово је додатни посао и додатни финансијски трошкови. Најлакши начин је да се угради на капитални плафон или обустави лажан стандард.