Сауна од кедра (30 фотографија): ручно резана од канадског и алтаи дрвета, купатило од ариша и бора, из којег је природни материјал боље изградити каду, рецензије власника

Како је лепо парити у купатилу "на стари начин", користећи грубо и огревно дрво, а не у "вештачкој" сауни. Ако још немате купку, али сте сигурни у своје финансијске могућности, можете запослити занатлије и обавити свој посао. Главна ствар је изабрати право дрво за градњу.


Карактеристике

Купатила су направљена од дрвета разних врста четинарских врста. Свака опција има своје предности:

 • Кедар је најтоплија зграда која ствара лековити зрак око вас.
 • Бор - најјефтинија ограда.
 • Ариш - најтрајнији, али најскупљи лог.

Међутим, савршено решење ће бити купка кедра.
Иако неки приписују кедар за категорију елитног дрвета, боље је једном потрошити, али знати да сте уложили у новац је узалуд. Обријана купка од кедра која користи исправну технологију градње може служити својим власницима стотинама година. Потребно је само да се побринете за додатну заштиту овог вредног дрвета током изградње.

предности

Предности коришћења кедра за изградњу објеката високе влажности (нпр. Купке или сауне) су очигледне:

 • Трајност. Купатило од кедра не само да служи вама, већ и вашој дјеци и унуцима, јер конструкције овог црногоричног стабла чувају свој изглед и перформансе већ неколико деценија.
 • Захваљујући флексибилној структури дрвета, кедар је отпоран на температурне варијације, не пуца и не деформише се.
 • Антисептичка својства кедра не могу се бојати инсеката, који на крају уништавају површину дрвета, јер их мирис кедра плаши.
 • Присуство смоле обезбеђује одличну отпорност на влагу. Влага и кондензација не продиру унутра, што значи да се не може плашити појава плијесни и трулежи на зидовима купке.


 • Мала топлотна проводљивост (код кедра, овај индикатор је нижи него код осталих четинара). У купатилу ће бити топло чак и на жестокој хладноћи. И ако донесете дизајн из дневника или бар 200? 200 мм, онда можете без загревања.
 • Због спектакуларне природне текстуре и нијансе кедра, није вам потребан додатни вањски третман купке, довољно је само га казнити. Поред тога, његов еколошки дизајн складно се уклапа у било који тип пејзажа.
 • Здравствене предности су последица високе концентрације фитонцида, који емитују црногоричне врсте дрвећа и арому боровог уља, које ће вас уронити у атмосферу летње шуме. Антибактеријска својства кедра и природна јонизација амбијенталног ваздуха ће помоћи да се не само процес прања, већ чак и једноставно остане у таквој просторији прави здравствени третман за тело. Поред тога, мирис игала и кедра умирује нервни систем, промовише обнову снаге и спречава многе болести.


Типови ручних купки за сечење

Из које врсте сече се одлучите за купање у кедру, дужина и сложеност конструкције зависи од тога. Најпопуларније руске и канадске технологијеизградња брвнара са дрвета. Руска верзија сече - најјефтинија, али је прилично поуздана. Алтаи кедар за купање се бере зими, а брвнара је направљена од трупаца са протестима. Канадска технологија вам омогућава да изградите дрвену кућу у било које доба године без много финансијских и временских трошкова. Такав дизајн ће такође бити дуготрајан и поуздан.


Шта треба знати о струготинама скупљања

Скупљање дрвених објеката је постепен процес који се јавља као резултат сушења дрвета. Што је влажност првобитног дрвета виша, нижи ће строп купке пасти. Ако не користите готову мобилну структуру (на примјер, бачву за каду или каду), тада се градитељима препоруча да у првој фази изградње израде темељ и трупац, направе грубу завршну обраду и покрију кровни материјал. Али, да бисте уметнули прозоре и врата, као и да све завршне радове са кровом учините боље у години, када ће доћи до главног скупљања зидова.


Мобилне купке

Тренутно многе грађевинске компаније нуде веома оригиналне компактне купке. Произвођач може да изгради зграду на вашем локалитету и да донесе већ готову конструкцију, јер не заузима много простора. Постоји неколико мобилних варијанти: тенк, буре, куад баррел, Викинг и још много тога.Бачва кедра за купање не захтева никаква велика финансијска улагања, нити пространу парцелу.

Међутим, то не значи да ће такво мини купатило бити нешто"Неповољан", предности оваквог дизајна су бројне:

 • Опција "кључ у руке" ће се појавити на вашем сајту одмах након куповине без буке, неугодности везаних за поправке и дуго чекање.
 • Прије куповине можете видјети купку властитим очима, само знате како ће изгледати изнутра и извана.
 • Лако можете променити локацију мобилног купатила у сеоској кући, а по жељи можете га понијети са собом на излет или риболов.


 • Чврстоћа структуре кедра ће омогућити да се купка користи чак иу екстремним климатским условима.
 • Сличне купке карактерише висока стопа загријавања, што повећава употребљивост зграде.
 • Ниска топлотна проводљивост кедра и јединствени дизајн "буради" стварају унутар ефекта "термоса". Топлина остаје дуго у затвореном простору.
 • Широк избор нијанси кедра (од "ружичасте брескве" до "тамне чоколаде") омогућава вам да одаберете било који дизајн зграде према сопственом укусу.Оцене

Градитељи и власници кедрових сауна славе многе позитивне карактеристике таквих структура. Купатила се савршено загревају, јер имају густу структуру. У исто вријеме зрак у парној соби не "гори". А за оне који су икада имали проблема са плућима, сауна из кедра постаје прави природни лекар. Многи у свом сопственом искуству осећају побољшање након редовних процедура у таквој мирисној соби.

Многи градитељи су нацртаниПозорност на чињеницу да је дрво кедра веома густо и тешко.


Стога је за вријеме изградње важно направити најпоузданији темељ, тако да накнадно није било потребно обновити пројект. Можете, на пример, да изаберете тип траке темеља. Исто тако, из "савјета" професионалаца треба истаћи да када се распореди дрвени оквир, доња круна треба да буде од ариша.


закључак

Није тајна да многи добијају простор за викендице само да би се ту купали и уживали у пуном одмору прије радне седмице. Када бирате материјал, не брините. Црногорично дрво је боље због свог пријатног мириса и несумњивих предности. Ако сте финансијски стабилни, не брините да ће изградња купатила захтијевати солидну инвестицију. Могућност кедра оправдава све трошкове са вишком.

То ће вам омогућити не само да уживате у процесу купања, већ и да значајно побољшате своје здравље, јер такво дрво чисти ваздух, има благотворан утицај на физичко и психичко стање људи у близини.

Видео поглед на кедрову купатило налази се у видеу испод.