Санитарни туш ВЦ-и су тражени на савременом тржишту водоводних инсталација

Бидеи се често уграђују у модерна купатила, али у већини станова санитарни простор не дозвољава уградњу овог засебног санитарног уређаја. Биде можете замијенити санитарним тушем за тоалет, који се може извести у различитим варијантама. Тоалет са хигијенским тушем је аналоган бидеу, али су његове компоненте много јефтиније, а инсталација је много лакша.

У овом чланку ћемо описати принцип овог система, варијанте уређаја, као и како одабрати хигијенски туш и инсталирати га сами, тако да је лична хигијена лакша и приступачнија.

Опсег хигијенског туша

Сваки уредан човјек свакодневно обавља комплекс третмана воде. Посебно су уредни људи воле да користе хигијену туширања након сваке посјете свлачионици. Зато је посебно вредно изабрати овај уређај. Хигијенски туш за чишћење било ког модела и начин причвршћивања омогућава извођење свих потребних процедура за његу.

Одговарајући на питање, зашто вам је потребна санитарна туш кабина у тоалету, навест ћемо предности овог уређаја:

 • уштеда времена на личну хигијену;
 • уштеда новца - постављање хигијенског туша је много јефтиније од бидеа;
 • штеди простор - у малим купатилима овај уређај је једноставно неопходан;
 • поједностављује процес чишћења у тоалетној соби;
 • олакшава хигијенску бригу за малу децу;
 • погодан је за санитарне сврхепроцедуре за старије;
 • уштеде на салветама и тоалетном папиру.

Могуће је допустити употребу хигијенског туша не само за намјену. Прикладно црево може лако да сакупља воду у било ком капацитету, лако пере дечију посуду или посуду са четири ноге.

Где да се прикључи уређај?

Инсталација хигијенског туша укључује неколико начина за причвршћивање, у зависности од модела производње уређаја.

Да, може се уградити у хигијенски туш кабине или у његов поклопац.

 • У случају тоалетне чаше на увученом фитингу или директно на каросерији тоалета, уграђује се ињектор. Да би се кроз њега снабдела водом тоалет, потребно је поставити одвојено црево и славину са сидриштем.

 • Хигијенски туш који се налази у поклопцу може се поставити на било који тоалет и мобилан је, што је веома погодно. У овом случају, поклопци могу бити електрични и механички. Важно је напоменути да када је напајање искључено, електрични поклопац неће радити. Веома често биде има додатне карактеристике - сушило за косу или гријање воде.

 • Уобичајено је инсталирати овај уређај на судопер који се налази поред тоалета. Ако величина просторије дозвољава, онда је боље да се угради ВЦ шкољка и хигијена туша са специјалним миксером, који ће укључивати и левак за туширање, јер вентил за затварање није довољан, такође је потребно блокирати довод воде у мешалицу.

И ако миксер и даље постојиопремљени са одводом, онда ће бити још лакше контролисати проток воде, јер када је вентил за искључивање искључен, вода из излива у умиваоник.

 • Могућа је и монтажа зидног лијевка и мијешалице за туш са отвореним и скривеним методама уградње, тј. Све комуникације су постављене преко зидова или уроњене у њих. Да бисте инсталирали овај систем, морате уметнути славину без изливања.

Ако инсталирате хигијенски туш скривену инсталацију током поправке купатила, онда је потребно додатно прикључивање хладне и топле воде. Комплет треба да има зидни носач, који се може монтирати на жељену удаљеност од миксера, како би био угоднији за употребу.

 • Мешалице за хигијенски туш са термостатом дозвољавају једном да се подеси жељена температура тако да се подешени температурни режим не може касније реконфигурирати и користити уређај без непотребног подешавања. Држач за левак може да се постави било где, са расположивим цревом (1,5-2 метра).

Инсталација универзалне хигијенске конзоле

Инсталација хигијенског туша у малом купатилу врши се директно на тоалет. Такав уређај се назива компактни универзални биде, будући да је могуће инсталирати на било коју врсту тоалета.

Сет биде-носача укључује:

 • миксер са доводом за топлу и хладну воду;
 • црево за туширање;
 • хигијенски левак;
 • специјална монтажна плоча.

Биде је често постављен испод поклопца тоалета на левој или десној страни (све зависи од локације тоалета и присуства слободног простора око њега). Након завршетка инсталације, вода се доводи у мешалицу помоћу флексибилних црева.

Упуте за монтажу бидеа:

 1. Поставите заптивку на миксер и причврстите млазницу.
 2. Причврстите миксер на монтажну плочу, затим причврстите делове помоћу стезног уређаја са заптивком и стезном матицом.
 3. Следећи корак би требало да буде повезивање мешалице за воду.
 4. Повежите спојну матицу са млазницом.
 5. Навијте црево у прелазну матицу.
 6. На слободном крају црева, директно прикључите резервоар.
 7. Уклоните заштиту направљену у облику двостране лепљиве траке са монтажних елемената плоче.
 8. Поставите монтажну плочу на тоалетну површину на површину поклопца.
 9. Поставите сам поклопац преко монтажне плоче.
 10. Осигурајте поклопац на тоалету.

Како повезати хигијену туша са судопером?

Ако се у заходу налази умиваоник, могуће је имати хигијенски туш повезан са њеном миксера. Истина, то ће подразумијевати промјену мијешалице у специјализирани трећи излаз за мијешану воду, који ће ући у хигијенски лијевак.

Начело те опреме је како слиједи:

 • Приликом претварања у једноделну мешалицу ручке, вода се усмерава кроз излив у хигијенски туш црево, где се држи са посебнимзапорни вентил;
 • када се притисне специјално дугме на дршци, вода тече из туш кабине, али истовремено престаје да излази.

Како би се повећао животни вијек хигијенског туша, потребно је покрити воду након искључивања гумба. Иначе, црево и запорни вентил левка ће бити под константним притиском, што ће угрозити брзо хабање. Ако је туш повезан са судопером, онда та опасност нестаје, јер када је лијевак искључен, вода ће ући у судопер док се полуга не врати у првобитни положај.

Сада, како правилно инсталирати уређај. Висина и мјесто гдје ће се поставити носач за лијевак се бира на темељу тога колико је прикладан за касније кориштење. Држач се може причврстити у близини тоалета и судопера. Када купујете опрему за мешање, размислите о дужини црева за санитарне цеви, посебно је важно када је судопер довољно далеко од тоалета.

Да би се повећала функционалност опреме инсталиране у тоалету потребно је само неколико сати. Уосталом, за ово је потребно заменити миксер повезан на постојеће комуникације. За извођење ове операције није потребно почети чак ни козметички или већи поправак просторије.

Ако купатило није опремљено судопером, онда стручњаци препоручују постављање малог угла. А онда се све неопходне хигијенске процедуре могу обавити без напуштања тоалета. Ова прилика је стварна кадаодвојено купатило.

Високи стручњаци препоручују њемачке и финске славине, чији дизајн укључује присуство хигијенског туша. Произвођачи миксер података пружају гаранцију за квалитетан рад производа већ дуже време.

Монтажа модела зида

Постоје два начина за постављање хигијенског зида - скривен и отворен. Отворена инсталација је бржа и јефтинија. За ову операцију, миксер се поставља на зид, повезује црево са левком и виси држач за туш. Заптивне заптивке морају бити постављене између мешалице и црева, црева и судопера.

Да би се туш на скривени начин монтирао у зиду, направљена је ниша. Након тога, у ниши, направљени су штандови за довод хладне и топле воде у мешалицу и довод топле воде у туш црево. Након што се све операције изводе у ниши, у ниши се инсталира миксер који маскира финиш. Затим се на зид монтира ручица џојстика и прикључује се левак са цревом.

Међутим, ако раније нисте радили скривену инсталацију и не знате како да повежете такав уређај, боље је да контактирате професионалца.

ВЦ шкољке са хигијенским тушем

Подне плочице, које су прилично популарне код већине корисника, постепено попуштају мјесто за висеће моделе. Све више људи преферира овај модел због његовог необичног дизајна и предности коју даје приликом чишћења просторије. Произвођачи нуде власницима који имају сопствена купатила у својим становимамала просторија, висећи тоалети опремљени хигијенским тушем, спојени су на инсталацију, у којој облога воде иде у миксер.

У металном оквиру за затварање инсталације са лажним зидом предвиђено је мјесто за инсталацију власника лијевка и мјешалице на које се доводи хладна и топла вода. Све комуникације маскирају лажни зид, чинећи унутрашњост атрактивнијом. Инсталација висећег тоалета врши се независно у складу са упутствима произвођача или на позив специјалисте.

Као што видите, инсталирање санитарног туша за тоалет није тешко. Трајање инсталације зависи од нијанси одређеног модела опреме. Приликом инсталације, потребни су исти алати као и за инсталацију других водоводних инсталација. Уређај који ће се инсталирати ће дуго трајати ако је исправно повезан.