Само-загревајући краставци за стакленике: 4 најбоље сорте

Самокочне сорте краставаца могу се купити у било којој радњи за узгој поврћа или на Интернету. Квалитет плодова и њихова количина у великој мери зависе од разноликости краставаца. Технологија узгоја биљака такође зависи од одабране сорте. Данас су међу вртовима популарне сорте краставаца за самопрашивање пластеника. Семе таквих краставаца можете купити у специјализованим продавницама. Важно је да је производ високог квалитета.

Краставци за стакленике: самореротирајуће сорте и њихове карактеристике

Сорте краставаца које загађују животну средину су веома погодне за садњу у стакленику, јер не захтевају превише пажљиву бригу. Главна ствар је да је у стакленику постојала одговарајућа влажност ваздуха, довољан ниво осветљености и добро оплођено земљиште. Име сорте говори сама за себе.

Самоникле биљке имају специфичну структуру - један цвијет је опремљен брисом и жаром.

На задњем делу паковања са семеном пронађите детаљне информације о одабраној сорти

Ова структура омогућава биљкама да се сами опрашују и стварају плодове који су испуњени сјеменкама. Ова врста краставаца сматра се најпродуктивнијом. Прекорачује партенокарпне и пчеларску сорту гарантујући степенице и изглед плодова.

Карактеристике самооплодних сорти:

 • Краставци имају различите карактеристике и укусне особине.
 • Воће се може узгајати за свјежу потрошњуи за сољење и маринирање.
 • Ране сорте дају усеве нежних и сочних краставаца, а касније - уравнотежене круте и меке.
 • Биљке могу расти у затвореном тлу у стакленику или код куће, као иу отвореном тлу.

Пошто пчеле у стакленику лете прилично ретко, мудрије је садити краставце самозбијајућих сорти. Ова сорта не само да даје добру жетву, већ вам омогућава и да добијете неколико пута више усева, јер нема негативних фактора у облику ветрова и наглог пада температуре не утиче на развој биљака, настанак и сазревање плодова. Приликом избора сорте важно је узети у обзир услове створене у одређеном стакленику.

Ране сорте краставаца за стаклене баште

\ т

Високе пете сорте постају профитабилније, јер се плодови брзо формирају и сазревају, што вам омогућава да добијете неколико усјева по сезони. Свака рана сорта има своје карактеристике и користи, плодови имају одређену структуру, облик и величину. Неке сорте ће вам омогућити да сакупљате месец дана након пада.

Савремени оплемењивачи су изнели ране сорте лака које су погодне за узгој на различитим типовима земљишта, што омогућава експериментисање и коришћење нових технологија за одржавање биљака.

Важно је напоменути да су многе хибридне сорте отпорне на болести различитих врста, што омогућава да се буде сигуран у квалитет плодова. Робусно воће може имати различиту покривеност: грубу или глатку. Приликом куповине сорте не треба обратити пажњу на слику на амбалажи, најбоље је прочитати опис карактеристикасорта и услови зрења плода.

Одличен избор је да се расте самозбиравајући стакленик у раном стакленику Милл Ф1 краставаца.

Ране сорте Ф1:

 1. Матилда.Односи се на ране хибриде. Имају шиљасту, грубу површину и цилиндрични облик. Биљку карактерише снажан грм и просечно лишће. Потиљак може дати до 7 плодова. Краставци имају исти облик. Берба се појављује педесет дана касније.
 2. Кукавица. Има глатку површину и равномеран облик, без јаких завоја. Жетва се може добити четрдесет дана након прве љестве. Најчешће се користе за очување краставаца.
 3. Зиаток.То је краставац врсте тиквице. Плодови су богати сочним и одличним крстом. Плодови су прекривени бијелим шиљцима. Један јајник може дати до дванаест краставаца. Рани плодови се појављују после четрдесет осам дана. Један грм може задовољити седам килограма краставаца.
 4. Емилиа.Жетва се може добити тачно мјесец дана након прве љестве. Краставце карактерише глатка површина и дугуљасти облик. Биљке су отпорне на болести свих врста. Одликује се одличним укусним својствима.

Хибридне сорте готово никада не обољевају и производе богату жетву. Сваки баштован бира сорту која ће се осећати најбоље у одређеном стакленику. Важно је напоменути да је садња семена сакупљених од хибридних сорти за наредну годину немогућа.

Како опрашити краставце у стакленику

Ако је стакленик био засађен НЕ загађивачемПроцес опрашивања треба пратити, јер је приступ инсеката до стакленика ограничен. Загађење у стакленику из поликарбоната може се извести на различите начине: природно и вештачко. Лети се стакленик може проветравати, тако да ће инсекти и даље падати унутра и опрашити цвијеће.

Умјетна опрашивања ће помоћи, дакле, активност инсеката ће се смањити када се подузму селективне мјере када опрашивачи не могу на било који начин продријети у стакленик.

Пре него што почнете опрашивати краставце у стакленику, вреди истражити препоруке искусних вртлара

Опције загађења су бројне. Најпогодније је природно. Да бисте то урадили, многи посебно праве пчелињи кош. Такође можете диверзифицирати подручје подручја које ће привући и инсекте.

Методе вештачког опрашивања:

 • Нађите мушки цвет, донесите га жени и протресите је на полену.
 • Поступак пресађивања полена може се обавити помоћу мекане, умјетничке четке.

Загађење је најбоље извршити ујутру док сунце не уђе у своју активност. Влажност не би требала бити већа од 70%, будући да се полен може апсорбовати од грудви. Ручно одводњавање треба обавити један дан након потпуног откривања цвијећа.

Самопопрашујуће сорте високог приноса краставаца за пластенике: прегледи

Интересантно је да многи почетници вртлари верују да су Партено-карпске сорте краставаца исте као и самооплодне сорте. Ово је потпуно погрешно. Партенокарпске варијанте могудоносити плод без опрашивања Зато плодови ове сорте не садрже семена.

Самооплодне сорте обезбеђују опрашивање биљака, као што се дешава због присуства мушког и женског цвећа у једном грму.

У стакленику је изузетно тешко привући инсекте које ће опрашивати биљке. Зато је за стакленике боље користити узорке сорти краставаца. То ће вам омогућити да добијете богату жетву без много привремених и материјалних трошкова.

Кукавице са високим приносом самооплодње укључују једро Ф1

Врсте најбољих сорти Ф1:

 • Алпине;
 • Херман;
 • Пријатељска породица;
 • Кукавица;
 • Цлаудиа.

Краставци не требају посебну негу. Они захтевају оптималну влажност ваздуха, сунчеве светлости и оплођеног тла. Посебне сорте за продају представљају Русија и Украјина. Холандске сорте су такође познате по високом приносу и отпорности на болести. Избор сорти зависи од жеља власника стаклене баште и од услова које су у њему створили.

Најбоље самопрашујуће сорте стакленичких краставаца (видео)

Сорте краставаца су у многим аспектима супериорније од других сорти. Они су у могућности да сами пеку, што им омогућава да расту у затвореном тлу. Особитост узгоја краставаца у стакленику је да је соба затворена за инсекте. Ако су тамо и лете, онда је такво опрашивање изузетно мало. Међутим, самооплодне сорте имају женски и мушки цвет, тако да обезбеђују производњу воћа са семеном. Такве биљкене захтевају посебну бригу. Потребно им је обезбедити влагу, светлост и корисне микронутријенте.