Сала дизајн - модерне идеје 2018. године (125 пхотос): унутрашњост ходник у стану, популаран модеран стил

Пројекту ходника треба посветити већу пажњу. Уосталом, стварање оптималног утиска о кући и њеним становницима у овој просторији је довољно тешко. Само компетентно користећи свој мали простор, можете поуздано ријешити проблем.

карактеристике дизајна

Дизајн може бити најоригиналнији, а сада су развијена одлична рјешења, чак и за врло мали ходник. Нека место буде довољно само за вјешалицу и једину полицу испод шешира, али чак и таква територија треба бити грациозно. Да бисте сачували удобност и изразили идеју дизајнера, потребно је уклонити сву одјећу у ормару. Препоручује се да одаберете намештај са клизним вратима и огледало на њима (то вам омогућава да уштедите много вредног места).У стану је потребно одвојити собу од врата ходника са транспарентним стакленим уметцима, што ће помоћи да се још више осветли замраченом простору. Када је расположива површина ограничена на 4 квадратна метра, то је веома лоше, али проблем је у потпуности ријешен.

Можете прибјећи поновном развоју или покушати визуално повећати простор исправним одабиром намјештаја. Зидови су прекривени бојом (тиме се штеди површина премаза), али ни у ком случају није бијела, већ је премазана.

Ходник у приватној кући није дизајниран као у становима, јер је потребно узети у обзир и температурну разлику на улазу и величину просторије. Она није стандардизована, сваки девелопер бира величину појединачних просторијапо сопственом нахођењу.

Дворана пажљиво мјери и прибавља намјештај, декоративне елементе, размишља о дизајну, само на темељу резултата мјерења. У приватним кућама препоручује се кориштење линолеума и плочица, ау свим осталим посебним разликама од апартмана неће бити.

Модерне идеје су усмјерене, прије свега, да се не "сломи" почетна конфигурација коридора и да га се што ефикасније искористи.

) 9 фотографија

Важно: оригиналност овде је добра у величини, и пожељно је да се прати исти дизајн као и за друге просторије.

Или, ако је избор направљен у корист посебног стила, морате унијети елементе који визуално и логички повезују различите просторије. Препоручује се употреба огледала и уметничких тканина.

Модеран дизајн коридора површине 8 квадратних метара. м или било којем другом подређеном, пре свега, разматрању практичности и функционалности, они доминирају спољном софистицираношћу, иако је не поништавају у потпуности.Размислите о томе да ли је згодно ставити ред у собу, да ли одржавање чистоће и сјаја неће бити превише напорно занимање. Предност су материјали и дизајни који дуго задржавају своје практичне квалитете и изглед, чак и при сталном контакту са влагом.

Корисно је одабрати подну облогу што је могуће јачу и стабилнију. Сваки модерни приступ (не само минимализам) има за циљ изражавање општегстилистичка идеја користећи најмањи број елемената декорације.Узмите у обзир чињеницу да подручје - нема више намјештаја него што ћете бити удобни за кориштење, те стога у најмањим просторијама више одговарајући вишенамјенски производи. Будите сигурни да водите рачуна о вештачком осветљењу, а ако су зидови, плафони веома тамни, изаберите најсјајније сијалице како бисте неутралисали овај ефекат.


Популарни стилови и решења у боји

Без обзира на одабрани стил, избјегавајте претеране тонове, уз најмање замјетљиво загађење. Стилистика земље подразумева употребу предмета и премаза природног изгледа, што је веома добар корак увођење украшених предмета, ручно изведених.


Ходник може бити украшен, на примјер, памучном завјесом, која одваја регале за ципеле од остатка простора. Лонци са цвећем или хербаријум на дрвеним полицама ће такође изгледати добро. Оно што је категорички неприкладно у таквом формату су оштри прелази. Покушајте глатко помирити различите делове ентеријера.
7 фотографија

Висок контраст је апсолутна супротност земље: она наглашава не само ентузијазам модерне технологије и технологије, већ и амбицију и одлучност власника. Тонови су често хладни и изражајни.

У дизајну можете комбиновати белу и плаву боју. Оштро разбијање контура које раздвајају хетерогене елементе, повреде симетрије - све је то оправдано,ако је могуће унијети конкретан потез у опћи концепт.Немојте се плашити да створите претерано светлу или изузетно тамну собу, она у потпуности одговара канонима овог приступа.

Минимализам се може сматрати једном од грана високе технологије. Овдје се нагласак ставља на мало више овладавања и удобности просторије. Не, високотехнолошки атрибути, засићене боје су још увијек добродошли, али већ су подложни идеји удобности.

Дозвољено је користити елементе за ревитализацију:

 • Вазе (не нужно са цвећем, могу бити саме);

 • фигурине од гипса;

 • Лепи сатови;

 • Оригиналне лампе.За реализацију ниша у минималистичком коридору често се користи сухозид.

Класична унутрашњост одговара онима који дефинитивно не воле двије претходне одлуке, чине се превише компликованим или чудним. Ово је једноставан и раван дизајн који се не уклапа ни у једну од крајности. Као акценте могуће је користити одвојене компоненте друге стилистике, а да се уопште не покваре против естетских норми.

Типична карактеристика класичних коридора ће готово увек бити монотоно бојење зидова, како уз помоћ водено-емулзијских композиција, тако и на штету дрвених плоча.Важно је: никада не стављајте све полице на полице, само један или два треба да се користе, али што је ефикасније могуће.

Класици имају своја ограничења - неВреди га користити тамо гдје је укошени угао или заокруживање. Само савршено исправне геометријске конфигурације савршено се слажу. Ако је соба врло мала, прво ћете морати направити солидну обнову како бисте повећали површину, а тек онда уредити собу у класичном духу.Што се тиче боје, у овом интеријеру се препоручују комбинације беле боје са бронзаним и позлаћеним премазом. Али имајући у виду карактеристике ходника, чисто бело је прикладније да замени жуте, зелене или беж тонове појединачним појављивањем главног тона.

Ако направите класичну нишу или екран, периметар би требало да буде опкољен калупима. Да би се изразио дух декорације помоћи ће се штукатурни рубњаци и розете за завјесе, тешки оквири од природног дрвета око огледала. Релевантни и оригинални курс - лампе, подсјећају на држаче за свијеће.Материјали за завршну обраду

Избор материјала за обраду предворја није тако једноставан као што се чини. Само што задовољава изабрани стил у свим детаљима и добро комбинује боје. Захтева чак и високу отпорност на прљавштину и абразију. У случају квара, сврсисходно је узети у обзир поправљивост сваке врсте премаза. Само следећи ове захтеве моћи ћете да уредите коридор за много година.

Углавном неприкладне папирне тапете. Чак се и најбоље њихове варијанте веома брзо истроше. Али јефтини винилни аналози су сасвим прикладни и поред тога, они се разликују у широком спектрукреирани цртежи.Због веома густих фактура могуће је покрити готово све несавршености терена, а могућност прања зида задовољити ће све одговорне власнике.Цорк тапете би требале бити заинтересиране, барем зато што дају минималан ризик од алергије и добро се уклапају у еколошки стил. Овај премаз се лако пере, изузетно је безбедан за здравље, не акумулира прашину или статички електрицитет.

Поправка површине је знатно поједностављена ако користите течне тапете, поред тога, сматрају се најлакшим за наношење. Такав материјал се препоручује за вестибуле, при чему је конфигурација зидова веома сложена и мудра. Чување и резање традиционалних материјала за тапете ће бити претешко и заморно.Тапете од стаклопластике лако ће носити чак и тешке тестове као што су пас или мачка; ако је потребно, можете их поново обојити више пута. Лако обојене и тапете на бази флизелина. Али ако не желите да се често ангажујете на сликама, једноставно изаберите платно са шаблоном.Није нужно да је дизајн собе ограничен на тапете, постоје материјали који не захтевају припрему лепка уопште.

Живописан пример је декоративна жбука, која има широке могућности у имитацији других премаза:

 • Природни камен са својом јединственом структуром;

 • Унитедпоткорњаци од дрвених зидова;

 • \ т

  Елегантан и потпуно глатки мермер.Ово су само неки од илустративних примера који показују вашу способност да украсите свемирски малтер. У пракси, разноликост је много шира. Врло популаран у посљедњих неколико година је имитација пјешчењака и пригушене свиле. Велур и рељефни малтер су само мало инфериорни по популарности.

Одлична отпорност на хабање одликује се различитим типовима украсних панела, осим тога, сви они захтијевају само најједноставнију његу; Довољно је брисање спужвом натопљено сапуницом да би се одржала савршена чистоћа.
Пластични украсни блокови могу бити потпуно глатки и уређени у духу малих маслина. Неке од њих приказују неуништиво камено зидање. За разлику од правог камена или мермера, такав премаз је јефтин и врло брзо се поставља.


МДФ плоче коштају мало више, али имају неоспорну предност, у потпуности оправдавају циљну цијену - то је уважавање изгледа и савршене еколошке сигурности.

Ако имате довољно новца и времена, можете украсити ходник и синтетички камен. Његова површина, захваљујући модерној технологији, може да дуплира изглед гранита и пешчара, мермера. Ако желите да видите тиркиз и оникс у унутрашњости, само сиви груби камен или малахит, ово је одлично решење.

Део произвођача је тако разрадио технолошки процес који разликује симулацију од оригинала и долази само на мање масени материјал.


Плочице од плочица, такође, не треба занемарити, у протеклих 10-15 година појавио се одређени број текстура таквог поклопца, што вам омогућава да га не примењујете само у купаоницама или кухињама. Али покушајте да купите плочицу са двоструким паљењем, она ће бити механички јача и стога трајнија.

Избор опције са наношењем боја, наручити само на воденој бази, латекс, силикат, акрил или силикон. Од различитих опција боја, најбоље су најтамније, укључујући и браон, али под условом да неће створити превелику тмину у дизајну.

Ниједна боја није у стању да прикрије дефекте темеља, па би стога требала бити идеално иста на почетку или посебно припремљена.Који год материјал изабрали, најједноставнији како се чини, користите га сами, или увијек уз помоћ искусне дизајнерске скице. Ово ће помоћи да се избегну многе луде грешке и умањује ризик од губитка више пута због лошег квалитета поправке.

Поред зидова, важно је руковати према потреби и поду и плафону. Доња површина ове просторије украшена је углавном линолеумом и ламинатом (у сегменту буџета), или каменом и плочицама (са довољно слободних средстава). Стари премаз је у највећој мјери подложан потпуној демонтажи, како би се испоставило да је нови лакши.

Панели и други материјали који се монтирају на летву, не захтевају дугу и ослабљујућу припрему, већ "једу" простор и приморавају да пажљиво подигну уређај.Умјетни паркет се у ходнику може наћи само повремено. И потпуно је узалудно занемарити их! На крају крајева, ово решење ће омогућити да се неколико деценија унапред створи предиван чврсти под, који неће морати стално да се поправља.

Важан критеријум за квалитет производа је премаз са заштитним лаком и примена у основи посебно издржљивих врста дрвета. Повремено ће се морати поновити вожња бициклом и покрити новим дијеловима истог лака.Ламинат - релативно приступачна алтернатива паркету различитих типова, али је прилично разнолика. Пожељно је изабрати најснажније сорте, оне ће трајати дуго - до једне и по деценије (уз строго придржавање основних принципа бриге). Важна предност ламината је у томе што је могуће замијенити појединачне оштећене блокове без додиривања других. Препоручује се руковање зглобовима специјалним китовима (најчешће воском), или наношењем варијанти отпорних на влагу; међутим, они су много скупљи од обичних.Никада немојте користити природне тепихе, који упијају превише воде и почну лоше мирисати, брзо деформишу.

Цена вештачког покривача је много мања, теже је оштетити, може се очистити чак и од снажних реагената. Интакво ограђивање неће моћи да насели инсект. Најлонски тепих је чврст, али прилично скуп, али тип лепљења није довољно јак.

Линолеум у предворју има смисла направити два типа: домаћи или полу-комерцијални. Друга опција је примјетно скупља, али је стабилнија и поузданија, што јој омогућава да препоручи коридоре. Од осталих врста подних облога препоручује се употреба керамичких плочица и керамичког гранита.


одаберемо намештај

У ходнику се могу користити кутни ормарићи, допуњени горњим полицама, али таква одлука мора нужно узети у обзир карактеристике плафона. Намјештај у унутрашњости мора бити равномјерније распоређен, како би се максимално угладио осјећај "проналажења у тунелу". Мали ходник захтева употребу намештаја одговарајуће величине. Врло је тешко и тешко, јер врло мале просторије омогућавају наношење само малих ормарића и ноћних ормарића.Апсолутно неопходно:

  \ т
 • Кућишта или вјешалице за вјешање одјеће;

 • Столови за ципеле (широке, уске или истегнуте навише);

 • \ т

  Полице за кључеве, телефоне и друге корисне ствари, средства за одржавање обуће;

 • Седишта за удобну промену и промену.Одбацивање било ког од ових елемената, чак и са великим недостатком простора, је блесаво. Овакав корак само ће погоршати квалитет живота у кући и бољекористити комбиноване варијанте, угаоне конструкције.

Ако углови стварају јако негативно расположење, најприкладније је да их визуално омекшају због формата ормарића, који је у стању да стави и одећу читаве породице.Препоручује се допунити такав намештај ноћним ормарићем са склопивим полицама.

Уграђени намештај треба да се користи у малим коридорима, пројектованим под високом технологијом или у земљи. Дизајн кабинета можете растегнути дуж читавог зида, што ће вам омогућити да мирно ходате чак и са пуним положајем ормара унутра.

Ако се такав циљ не исплати, а главна количина одеће се складишти негдје другдје, вриједи изабрати пространу подну вјешалицу. Процењује се за стабилност дизајна и кукице (метал је најјачи).


Модуларни намештај може бити представљен комбинацијом уског ормарића, комода са кутијама и затвореним кабинетима, све заједно могу потпуно затворити проблем са складиштењем одеће. У малим коридорима је корисно да се користи намештај светлих тонова - бела или беж.

Има смисла бирати унутрашње предмете, строго се поклапа са бојама зидова, они ће изгледати споља невидљиви, али у исто вријеме функционалност се неће уопште смањити.


За високотехнолошки стил, најбоље је да поставите сет једноставном и јасном линијом контуре, релевантну у овом формату и сјајне површине. Зато што нам недостатак светлости и простора неће дозволити да потврдимо стил садашњостиУ контрастним бојама, ту идеју можете победити обојеним оловкама. У ултрамодерној унутрашњости можете користити и старомодан намјештај, али за то га треба третирати методом децоупаге.


При избору барем једног украшеног производа за ковање, слични елементи дизајна би требали бити у другима.

Лепа дизајнерска решења и идеје

Уз помоћ лука, лако је визуелно раздвојити простор ходника од сусједних просторија. Ова ставка ће изгледати елегантно и прескочит ће више свјетла од најтранспарентнијих врата уобичајеног изгледа. Дизајнери често препоручују коришћење степеница као део оригиналног декоративног простора.


Одлука да се направи предсобље у стилу минимализма, ограничити број различитих боја за два или три. Као основа, одговараће вам сваки контрастни тон који одговара вама.

Добра идеја је увођење у унутрашњост великог броја извора свјетлости, али њихова боја мора нужно бити у складу са зидовима и са стропом. Живописан додатак у минималистичком окружењу је полица или оквир огледала.Изразите дух маслиновог ходника који ће вам помоћи потпуно застарјело дрво и намјерно неуједначене жбуке. Винтаге соба украшена је или декорацијом од кованог гвожђа са јединственим облогама или роговима од јелена.

Само тамо гдје има довољно простора, вриједи размотрити опције за постављање лонаца за цвијеће. НеЗаборавите да цвеће треба стално да се чувају, а веома заузети људи од њих боље одбијају.Проширење сувише уског простора је могуће на рачун:

 • \ т

  Бојење зидова у максималним светлосним тоновима;

 • Лијепљење њихових тапета растегнутим водоравно узорком;

 • \ т

  Одуприте се сјају;

 • Примена огледала.


Међу свим јарким бојама, најпривлачније ће бити зелено, али то је о веселим варијацијама, а не о тамним, густим бојама. Бијело-зелене комбинације доприносе унутрашњости забаве и свечаног расположења. Коридор вам омогућава да примените велику слику покривања зида. Као акценат, погодан је за било који зид. Није пожељно да се трака користи више од двије терцијарне површине, у супротном соба ће изгледати преуско или подцијењено.


) 9 фотографија

Са довољном ширином, препоручљиво је да се полице умјерене дубине објесе за постављање књига и декоративних елемената. Направите софистицирано огледало још лепшим и помоћи ћете правилно изграђеном осветљењу. Велике фотографије или црно-бели портрети, пејзажи и мртве природе савршено ће се уклопити у минималистички ходник. Дио парцеле је погодан за хигх-тецх формат.
За позадинско осветљење вреди користити ЛЕД траке и појединачне лампе. Они вам омогућују да створите изузетно добрекомпозиције