Ручни пиштољ за бријање: електрични пиштољ ЦО 61 и ручни пиштољ за избјељивање креча

Пре или касније, када се завршавају завршни радови, поставља се питање бојења зидова и плафона. Слажете се да је бељење таванице ваљком или четком за фарбање веома дугачко и неудобно. Савремена технологија је предуго трајала корак напријед, а због једноставности се сада користе пиштољи за лакирање боје или спрејеви за боју.

Грађевинске радње у овој категорији нуде широк асортиман робе, а сваки на захтјев може пронаћи уређај и новчаник.Именовање и користи од употребе

Боја спреј који се користи у раду се наноси на припремљене радне површине потребних боја и лакова, раствора креча, разних молара, мљевених отопина или их једноставно нужно влажи чистом водом. Помоћу небулизатора можете обојити велике површине са равномерним слојем раствора, док ће боја бити лагана и равномерна.

У свим другим случајевима, ако правилно узмете пиштољ за прскање боје, према вашим захтјевима, могуће је наносити тонер и нитролну боју на предмете.


Раствори и боје које се користе у раду прскају се широким млазом ваздуха, што гарантује леп изглед након сушења. Поредећи врата, од којих је једна обојена четком, а друга са пиштољем за боју, разлика ће бити упадљива и избор ће постати спреј.

Таква неопходна ствар у домаћинству, поред осталих погодности, опремљена је регулацијом снабдијевања текућином, а неки алати су ускуп специјалних млазница помоћу којих можете променити дебљину слоја боје. Ово може бити корисно код фарбања малих предмета или тешко доступних мјеста.


Постоје и предности бојног пиштоља испред киста.

Када је у питању креч, важно је знати да је отопина креча врло кисела и тече, а ако дође до коже, може узроковати опекотине које су изузетно неугодне и опасне.

Постојање течности, једнако наношење таквог раствора, без украшавања зида непотребним разводима и закрпе, је довољно тешко.


Користећи паинтбалл моћи ћете равномјерно ставити отопину вапна, осликати чак и најтеже површине површине. Не требате љестве да бисте добили и обојили плафон и углове између стропа и зидова - специјални штапови за пецање причвршћени на алат помоћи ће вам да покријете строп кречним малтером који стоји на поду. Поред тога, коришћењем овог алата можете уштедети време, јер распршивач боје може покрити велике површине довољно брзо, узрокујући решење за глатко и минимизирајући загађење од прскања.

Чак и ако први пут покупите распршивач боје, и даље ћете добити добар резултат.


Врсте: како одабрати?

Сваки прскалица на тржишту за грађевинске алате разликује се од других по својим карактеристикама. Ово може бити сложеност механизма самог механизма, начин снабдијевања бојом, као и лакоћа употребе је важна. Цена овог сегмента опремеУ зависности од бренда инструмента, његове категорије и снаге.

Да би се набавила неопходна опрема, а да се не направи грешка, неопходно је почети са разматрањем варијанти ових уређаја. Кистови су ручни, пнеуматски и електрични.

пиштољ за прскање
пнеуматски пиштољ за прскање
електрични пиштољ за прскање

мануал

Вероватно најпопуларнији сегмент међу свим спрејевима је ручни пиштољ. Због ниске цене и добрих боја, већина потрошача бира овај тип уређаја, осим физичких трошкова више.

Његова својства и својства бојења су погодна за самобелење стропа или за брзо и прецизно бојење жељене површине. Својим дизајном, алат је прилично једноставан и поуздан, и са чистом употребом ће вам дуго служити.Ако раставите ручну јединицу котура, на пример, електрични ЦО 61, он се састоји од пластичног или металног резервоара за течност, у којем се ручно притиска. Два црева напуштају резервоар: један од њих узима раствор из контејнера, а други га распршује специјалним уређајем на крају. Механизам се активира помоћу полуге која се налази на другом цреву, а боја под притиском се распршује на површину.

Једноставност уређаја ове јединице -шта вам је потребно да користите код куће.

електрични

Следећи ручно рађен пиштољ за прскање боје, узимајући у обзир приступачну цену и практичност употребе, је електрични пиштољ за прскање. У случају када купујете и користите пнеуматске спрејеве за боје је неприкладан, а једноставан приручник који сте већ прерасли, ваш избор се може направити у корист електричног - мање скупог, али софистицираног уређаја.

Својом продуктивношћу и квалитетом рада ова врста алата за бојење је једнака са својим пнеуматским паралелама, али је цијена на прихватљивијем нивоу.Основа електричне сијалице је безваздушни принцип - сила главе млазнице за бојење се пумпа са посебним електричним мотором.

Боја је подељена на мале честице захваљујући посебном дизајну млазнице и притиску клипова.

пнеуматски

Пнеуматска опрема је избор професионалаца када је потребна велика количина посла. Принцип је да се компримовани ваздух примењује када се компресор подвргава правилном притиску мастила.

Боја се напаја из специјалног резервоара и, уз помоћ снажног ваздушног млаза, који се убризгава под високим и равномерним притиском, пада на површину која се третира добро и равномерно. Због високог притиска, бијели строп изгледа готово беспријекорно.Трошкови таквих уређаја су прилично велики, али су дефинитивно високипродуктивност и квалитетнији ниво завршног рада. Да, и уживајте у таквој техници много угоднијем.

Пратећи упутства, површина третирана пнеуматским паинтбаллом ће имати највиши могући завршетак без мрље и развода.

Како радити?

Прије сликања неопходно је припремити површину, себе, околни простор и инструмент.

Потреба за бојањем површине мора се нужно изравнати, премазати, ако је потребно, полирати и очистити од прљавштине и масти. Треба имати на уму да се сваки следећи слој боје наноси само када је претходни сув, иначе је могуће створити непотребне разводне везе и закрпе на површини.


Имајући у виду висок ниво заштите од могућих опекотина од кречења при раду са раствором, бојни млаз прска малу прашину око ње. Ове фине честице могу досећи отворене површине коже и слузокожу, узрокујући исту иритацију. Слично томе, контаминација је у близини намештаја, подова и унутрашњих предмета. Зато, пре рада, водите рачуна о својој безбедности, носите рукавице, респираторну маску и потпуно затварајте кожу одећом.

Под треба затварати посебним грађевинским филмом, намјештај и ствари, колико год је то могуће, извлаче се из радног простора или покривају заштитним слојем филма.


Између осталог, требало би да проверите перформансе пиштоља за боју и, ако је потребно, све прилагодите. Такође се побрини и за тобила је чиста и њени унутрашњи делови нису били загађени остацима осушене боје.

Када се припрема састав боје, треба га темељно филтрирати како би се уклониле грудице и велике честице отопине, како би се избјегло зачепљење млазница за распршивање и ометање његовог рада. То можете урадити газом или специјалним ситом.

Такође је важно подесити величину млазнице како би се равномјерније наносила отопина боје.


Након завршетка обуке можете почети радити.

Након пуњења резервоара спреја раствором боје, потребно је тестирати прскање на непотребну површину - то може бити стара даска, обрезивање пластике или картона. Провера се врши како би се искључила израда ваздушног чепа у млазници, који може дати ружну пљувачку боју.

Такође може помоћи да се одреди растојање од осликане површине како би алатка постигла најбољи резултат.

Док радите, задржите притисак и одржите потребан ниво како бисте спречили да боја постане сувише густа.

Подшивка

Спреј за боју треба држати под правим углом у односу на површину која се боји, да се раствор наноси равномерно и глатко, без заостајања на једном месту, прскањем боје која прекрива куглу преко слоја.

Ако направите паузу током процеса бојења, поготово када наносите састав за лакирање који се брзо суши, то је најбољеКрај пиштоља за боју ставите у посуду са водом или растварачем (у зависности од врсте боје која се користи) да бисте заштитили раствор који остаје у сапници од сушења.

На крају рада, распршивач боје треба раставити и пажљиво очистити ради даљег складиштења и даље употребе.

царе

Најважније и основно правило за бригу о кистовима је њихово обавезно прање и чишћење након сваке употребе. Сви типови бојних пиштоља имају своје особености структуре, не постоји универзално рјешење. Осим што је чишћење неопходно. Уосталом, захваљујући овом механичком алату за дрвеће, служит ће вам дуги сати грађевинских радова.

Након што су све површине обојене, избељене и остављене да се осуше, остаци боје из специјалног резервоара треба да се сипају. Пумпа са цревима и млазницама треба добро опрати. У неким случајевима, слиједећи упуте, можете користити посебне ручнике за чишћење зачепљених цијеви или цријева како бисте уклонили задебљање боје.Ако се то занемари, остаци боје се могу осушити у каналима прскалице, а онда је врло тешко испрати честице осушеног материјала. Такође, када се користи у раду, ова осушена боја се може одвојити и доћи до површине, чиме се компликује рад.

Након чишћења могуће је испустити обичну воду кроз спреј за боју, чиме се провјерава квалитет резања.

Након што можеш пухати ваздух,Добро осушите, ако постоје делови који захтевају специјална мазива за подмазивање, а затим их подмажите. Након што се сав алат сакупи и пошаље у складиште.


Црева за прскање боје треба складиштити са прстеном. Обезбедите их да се избегну пукотине у кривинама.

Приближно једном сваких шест месеци можете детаљније да проверите уређај. Погледајте визуелно за кварове или кварове. Проверите и, ако је потребно, замените заптивке и вентиле. Пазите на његово функционисање и рад.


Правилним одабиром одговарајућег уређаја за вас, његовим компетентним подешавањем и радом, правовременим чишћењем и правилним складиштењем, тако дивна ствар као што је лопатица за боју дуго ће вам служити и задовољити ће вас одличним резултатима.

Преглед ручне сијалице ЦО-20В види следећи видео.