Роштиљ са бачвама властитим рукама: цртежи, дијаграми, фото и видео упуте корак по корак

На празнике се узима пуно и укусно је кухати. Једно од најтраженијих јела у таквим данима су пожари отвореног меса. У нашој традицији користе се класични шампони, али је последњих година популарна америчка метода печења на металној решетки. Куповина специјализоване опреме није увек згодна, па је роштиљ израђен из бачве сопственим рукама.

Тренутни пројекти

Постоје различити модели ових чисто мушких уређаја. Зашто мушкарци? Јер месо традиционално кувају мушкарци. Сви пројекти се могу поделити у две велике групе:

 • стационарни;
 • мобилни.

У првом случају није битна тежина производа, па је опремљена разним додатним уређајима. Такође, често се може наћи у некој врсти надстрешнице или у близини седишта, тако да је кров заштићен од бачве.

Пре него што направите црв са роштиљем сопственим рукама у преносивој верзији, вреди изабрати производну шему са минималном тежином за завршну обраду. Погодан танко-зидни радни комад, а такође је потребно водити рачуна о присуству једног или два пара точкова.

Обе сорте имају предности и недостатке, тако да је вредно унапред размислити који ће се типови складно уклопити у постојећи дизајн пољопривредног земљишта. За мобилну опцију, има смисла користити склопиви дизајн који се може транспортирати у аутомобилу за пикник или било које друго мјесто.

Носити роштиљМетал у аутомобилу је могућ тек након потпуног хлађења свих површина. Угаљ и пепео пре транспорта се морају уклонити из радне шупљине.

За стационарне инсталације, као што је жеравица из цијеви, важно је одабрати право мјесто и додијелити довољно простора структури. Уз такву територију не би требало да постоје запаљиви предмети, тако да случајна искра или дрвени угаљ који падају са стена, није довело до проблема. Непосредна близина високих биљака врућег метала може их уништити, тако да не треба планирати изградњу у близини цвијећа.

Предности и недостаци

Самопослужни роштиљ или роштиљ из бурета са сопственим рукама, чије фотографије се налазе на овој страници, коштаће много мање од купљеног у специјализованој продавници. У исто време, сви параметри сопствене израде се лако прилагођавају специфичним условима.

Метал савршено дуго чува топлоту. Сви радови се могу изводити код куће са уобичајеним сетом алата, који се чува у готово свакој гаражи.

Роштиљ (слика испод) метала се лако чисти, јер је решетка инсталирана одвојивим да би се отворио приступ ложишту. Ово обезбеђује дуг животни век.

Као недостатке, треба нагласити да касније кориштење уговора неће успјети. Такође, за његово складиштење у вансезонском и зимском периоду пожељно је издвојити место под неком врстом тенде или у економској згради. То је тоелиминисати појаву жаришта корозије.

ВИДЕО: ББК из плинске боце за само 3 сата

припремне операције

Пре него што направите роштиљ, потребно је да покупите буре најугодније. Пракса показује да су стогодишње шупљине оптималне величине. Међутим, када се производе компактни преносиви модели, чак ће и пакети од педесет литара одговарати. Лакше је носити у готово сваком аутомобилу.

Шема роштиља

Када се гориво и мазива складиште у бачви, површина цури са штетним мирисима. Дијелом, можете их се ријешити за вријеме дуге обране у њему. Сваких неколико недеља мораћете да ажурирате течност. Касније, готов производ ће морати да буде испаљен неколико пута са месом без меса за дезинфекцију површине.

Листа потребних алата састоји се од следећих тема:

 • конструкционе мерне траке и шкиљење;
 • угаона брусилица и пар кругова на металу;
 • апарат за индукционо заваривање или "змај";
 • ниско-окретна бушилица;
 • електрична лопата са металном крпом;
 • челични лим дебљине 2-3 мм;
 • пар металних тенди и причвршћивање на њих.

Погодно је имати бочне ручке за ношење. Могу се купити готови (само од метала) у грађевинској радионици или савијати независно од шипке, арматуре или из шестерокутног профила.

За мобилни модел потребни су точкови. Превише браћа се не препоручују, каоони ће тешко превладати препреке. Најудобнији пречник у опсегу од 12-20 цм

израда оквира

Висина оквира се бира у складу са растом власника производа. Оптимално подешавање ће бити у распону од 0.9-1.0 м од тла. Ширина и дужина зависе од димензија цеви. Основна платформа је заварена у облику слова "Н". На заваривачким јединицама инсталирамо два вертикална носача висине око 0,9 м. На врху се налазе држачи у облику слова В, П-облика или У-облика за цијев.

На висини од 15-20 цм од земље, цурићемо полицу од лима, која ће ојачати структуру и послужити као додатни уређај за припрему роштиља. Танки метали неће знатно смањити дизајн.

Ако је потребно, треба да причврстимо склопове точкова на четири доња угла. Окрећу се око 3600 око своје осе. Могу се наћи у продавници грађевине.

направите пећницу

Постоје две опције:

 • Бачва је савијена бочно и раширена бугарском дуж осе јасно на два равна дијела. Један део ће послужити као поклопац, ау другом ће бити ложиште.
 • Дно цеви и горња равна површина напуштају, а направљена су четири реза да се уклони сегмент. Два паралелна пропила иду дуж оси на удаљености од једне четвртине промета. Трећи и четврти пропулс раздвајају сегмент од дна и врха.

Поклопити у оба случаја, заврнути тенде. Основа цеви је заварена на оквир. Унутрашњој шупљини је потребна решетка. Спремамо га или заварујемо из шипки. За њуније се покварио, користићемо једну од опција:

 • Ноге су заварене на дно четири угла како би се осигурала максимална отпорност.

 • Унутар ложишта до зидова, повлачећи се од врха 15-20 мм, граничници за заваривање. Могу бити израђене од четири комада пола инча или четвртине инча цијеви дужине 50-60 мм. Са њима, решетка неће пропасти изнутра или ништа што ће проћи, изгубити равнотежу.

ВИДЕО: Детаљна упутства како направити роштиљ из бурета

Које боје користити

Спољна површина је обрађена бојом отпорном на топлоту. Данас на тржишту постоји велики избор боја и лакова, од којих можете бирати било коју у ташни иу боји. У том случају, боја треба бити дизајнирана за температуру од најмање 800 степени (ова информација је назначена на ознаци). Поред тога, производ се заснива прво и тек након што је офарбан.

Препоручује се одабир првог премаза и боје једног произвођача како би се осигурала максимална адхезија на металну језгру.

Стручњаци за производњу лемљења и роштиља препоручују употребу боје за ауто-лонце. То је отпорна на топлоту, практично "убијајућа" боја, која се, у поређењу са другим аналозима, одликује високом класом еколошке прихватљивости.

ВИДЕО: Како правилно бојати роштиље и роштиље