Ролете са тапета властитим рукама: инструкција за производњу

Они који воле да жуде за нечим својим рукама, израда лаких заштитних конструкција од тапета ће изгледати занимљиво и узбудљиво занимање. Такви папирни производи изгледају добро, штите од сунчевих зрака и коштају новчић у дословном смислу те ријечи. Вероватно сви који су извршили поправке, у ормару или остави, попунили комаде екстра тапета. Из њих је могуће направити атрактивне и функционалне дизајне за заштиту од свјетла. Стога, они који размишљају о томе како направити венецијанер својим рукама, морате узети маказе, љепило и почети глумити.

Потребни алати и материјали

Скуп алата је минималан:

 • оштре маказе;
 • нож за папир;
 • дуги владар;
 • ударац (у његовом одсуству, зашивен);
 • оловка.

Из материјала је потребно припремити остатке тапете, одабрати сатенску врпцу испод боје тапета, фиксатор, љепило два типа (обични и двострани), љепило. Уместо сатенске врпце, можете користити дебели конопац. Цлиппер се може купити у било којој продавници одеће. Позадине треба да буду прилично густе (на пример, флизелиновие). Од нијанси је боље дати предност светлим тоновима. Пожељно је да су тапете монокромне или барем са малим пуњењем, без шарених украса и уочљивих слика.

Израђујемо зидне ролетне: детаљне инструкције

Да бисте започели, морате дефинисати тачно величину. Потребно је измерити ширину и дужину прозорског стакла, за које се планира израда самоуслужних ролетни. Ширинаролетне једнаке ширини стакла, а по дужини морате додати још 25-30%.Приликом савијања материјала у облику хармонике, прелази се вишак дужине. Приликом рачунања дужине траке не заборавите оставити пристојну надокнаду како би било могуће лако везати лукове или чворове.

Секвенца дејствиа :

 1. Из остатака тапета исечите велики правоугаоник према израчунатим величинама. Ако позадина има цртеж или хоризонталне пруге, морате бити пажљиви и осигурати да нема изобличења слике.
 2. Сада, правоугаоник из тапета мора бити пажљиво састављен са хармоником. У поступку склапања потребно је осигурати да се не скрене са стране. Да бисте то урадили, морате се фокусирати на ивицу и проверити да ли су једнаки. Ширина сваког прегиба треба да варира од 3 до 5 цм.Ако су набори преуски или широки, таква крпа ће изгледати ружно и неуредно. Проверите исправност хармонике: дно завесе мора да се заврши са словом "л", тј. Степениште треба да се заврши, а врх треба да изгледа као "/", јер ће се држати оквира прозора.
 3. Онда, са владарем, морате тачно одредити где је средина, и лако је означити ова места оловком.
 4. Бушење рупа се користи за прављење рупа. Ако овај корисни гадгет није пронађен код куће, може га се у потпуности замијенити одвијачем или шарлом. Неки мајстори су прилагодили ову обичну вежбу. Пожељно је да се са задње стране просије средина обичном траком, тако да су рупе трајније.Након тога морате поново пробити рупе у самој врпци. Ако планирате да користите такве структуре на кратак рок, можете то учинити без јачања траке.
 5. На чистини смо пажљиво поставили сатенску траку. На врху морате чврсто да чвор. Фасцикле са овим треба да се поравнају како би се утврдила потребна дужина траке.
 6. Затим морате узети двострану љепљиву траку и залијепити је на врх завјесе на леђима, не заборављајући да залијепите врпцу. И на доњем делу залијепите траку у средини да причврстите украсни "паунов реп".
 7. Овај декоративни елемент је једноставан: последњих пет набора треба да се залијепе у средини једних других, а затим причврсте двоструку траку на пола. Трака је извучена и превише одсечена.

Самопроизведене ролетне од тапета су скоро спремне. На траку је потребно ставити посебну браву са једним отвором. Ако требате подићи тканину, ова бравица се повлачи да затамни собу - она ​​се лагано повлачи. Крај траке може бити украшен привјеском или великом перлицом. С друге стране, љепљива трака ће морати да распакује заштитну фолију и учврсти структуру на оквир прозора. Можете се дивити резултату вашег рада.

Ако округло дно није по укусу, можете оставити дно правоугаоних ролета и украсити по властитом нахођењу. На исти начин можете лако да направите заштитне структуре за светлост са две врпце или врпце. Они ће личити на праве творничке капке.Само једна разлика: брава неће требати једну рупу, већ двије. Да би направили овакве ролетне, то су само два сата. Ако постоји жеља и остаци старих тапета, одмах почните радити и заштитите своју собу од врућине сунца. Соба ће одмах постати удобнија.

Ролетне својим рукама од тапета корак по корак: фотографија