Ролете на магнетима за врата: како одабрати праве мреже против комараца, фотографије у унутрашњости

Појавом топлоте поставља се питање заштите стана од продора разних инсеката кроз отворене прозоре и врата. А ако је у случају прозора могуће инсталирати мреже против комараца, онда за врата у садашњости такви ефикасни уређаји нису. Међутим, не тако давно на продају су се појавиле посебне завесе на магнетима за употребу у отворима врата.

Шта чини слепило

Дизајн магнетних завеса на вратима је транспарентна тканина са фином мрежицом. Причвршћивање на отвору врата врши се помоћу двостране лепљиве траке или украсних дугмади. Поред тога, за фиксирање су погодни и обични канцеларијски гумби или мали вијци. У већини случајева, монтажни елементи су укључени у платнене завесе.

Унутрашње ивице слика садрже чврсте магнетне траке или држаче. Магнетски елементи такође делују као резе. Таква магнетна завеса може бити фиксирана и на улазу на балкон, и на друга врата.

Принцип деловања

Прозирна тканина, захваљујући својој светлој текстури мреже, слободно пропушта свеж ваздух у просторији. Међутим, због релативно малих отвора, завесе ефикасно спречавају продирање у кућу разних инсеката. Кроз ширину дна завеса налазе се магнетски елементи који смањују тежину. Они су неопходни да обезбеде вертикални положај платна. Ово је посебно тачно код ветра или у дужини, што може лако да подигне тканину.

Када пролазиврата завесе се једноставно отварају одвајањем магнетних делова. Након тога, под тежином магнета постоји независно затварање платна.

На основу принципа дјеловања и употријебљеног материјала, магнетна завјеса на вратима може се приписати побољшаном типу мреже против комараца.

предности конструкције

Нужност и корисност таквог елемента као што је магнетна завеса не може се преценити током вруће сезоне. Нарочито када се живи у близини акумулација или на нижим спратовима вишепородичних кућа. Једна од главних предности таквих структура је могућност уштеде на потрошним средствима заштите у облику репелената, фумигатора и масти.

Поред уштеде трошкова, такав систем заштите има још једну неупоредиву предност у односу на фумигаторе и прскалице. Током његове употребе нема алергијских реакција на хемијске компоненте. Такође, предности завјеса укључују следеће факторе.

Неоспорна једноставност поступка инсталације. Фиксирање завеса траје неколико минута и не захтева специјалне алате.

Нема потребе за сталним ручним затварањем (за разлику од обичних врата). Магнетски елементи омогућавају аутоматско затварање врата. Таква завеса ни на који начин неће ометати улаз у кућу или кућицу за кућне љубимце. Производ апсолутно не спречава продор свежег ваздуха у просторију. Ово је нарочито тачно у вечерњим сатима, када ваздух постаје лакши, и крвљу-сисаинсекти се активирају.

Дизајн је дизајниран за честу употребу. Атрактивност производа је подржана његовом релативно ниском цијеном. Процес чишћења је лако урадити машином за прање веша или ручно. Машинско прање се врши у деликатном режиму или уз употребу специјалних заштитних кеса.

Приликом састављања производа не заузима пуно простора. Због тога је веома погодан за ношење. Због различитих боја и цртежа, употреба магнетних завеса на вратима може бити одлична допуна унутрашњости. Поред заштите од инсеката, такав уређај је савршено у стању да се носи са не тако пријатном сезонском појавом у облику тополовог длаке.

Велики недостаци

Као и свака друга ствар, магнетна завјеса садржи неке недостатке. Главни негативни фактори укључују стандардну величину за крпе за врата. Ширина производа не прелази 1 метар. Стандардна дужина се креће од 2 до 2,1 метра. Остале варијанте готових производа су изузетно ретке.

У производњи било које робе, брак је могућ. Међутим, у овим производима, то се често дешава. Дакле, у пакету уместо 2 платнене ролетне може бити само једна. Осим тога, у већини случајева, двострана лепљива трака није у стању да издржи интензивну употребу завеса. Декоративни тастери су често представљени у недовољној количини за фиксирање подешавања количине. Због тога је неопходно имати претходно припремљене елементе за причвршћивање.

У неким случајевима може бити и текстура лаког ткиванеповољан положај, јер често постоји брак или тканина која се насумично ломи додиривањем шиљастих предмета. Такође је могуће игнорисати поларитет магнетних елемената, што за последицу има да се слијепа не затвори, а под утјецајем магнетних поља да буде у константном отвореном и цхат стању.

Опште препоруке за куповину

Упркос преваленцији таквих магнетних завеса на вратима, пронађите их и купите их најједноставније преко Интернета. Да бисте искусили позитивне емоције као резултат куповине, вреди пратити неке препоруке.

Куповина таквих заштитних средстава најбоље се обавља у специјализованим интернет трговинама. Пошто ови продавци редовно раде, изузетно су заинтересовани за добру репутацију. На основу овога, када купујете већу вероватноћу да ћете добити добру ствар. И у случају недостатка - вратити новац.

Приликом одлучивања о куповини магнетних завеса на вратима на интернету, прочитајте рецензије одабраних производа на локацији продавца. Ово ће вам дати општи утисак о вашој будућој куповини.

Понављам, исправан курс ће бити разматрање неколико продаваца и поређење цена понуђених производа. Ако нађете изузетно ниску цену за производ који тражите, није увек вредно тога да га купите. Код велике разлике у односу на просјечну цијену у другим трговинама, могуће је купити производ непотпун, као и велику вјеројатност брака.

Приликом куповине потребно је навести начине плаћања и испорукеевентуални додатни трошкови нису постали изузетно непријатно изненађење.

Савети за употребу

Као резултат проучавања препорука корисника сличних завеса, можете дати неке корисне практичне савјете. Уз њихову помоћ, рад мрежних магнетних завеса ће бити ефикаснији и дужи.

У случају да су магнетне завјесе на вратима изнимно лагане и да се не суздрже од мањих налета елемената за вагање вјетра, препоручује се да их опремите додатним хватаљкама. Да бисте то урадили, на дну решетке треба да се исплете било какво пондерисање, било да се ради о шљунку или магнетима. Важно је не претјеривати са тешким тежинама како би се одржала покретљивост и еластичност производа.

Приликом причвршћивања платнених завеса препоруча се употреба дугмади умјесто двостране љепљиве траке. Код јаке врућине, она може донекле да поквари ивицу завјесе, а сигурна фиксација неће радити у исто вријеме.

Када се користе завесе, за дуготрајну подршку у добром стању потребно је гурати ролетне умјесто да их испуштају. У супротном, магнетни систем може бити поремећен, што доводи до тога да се завеса једноставно не затвара.

Уз малу контаминацију мрежастих мрежа, довољно је да се лагано опере у не концентрисаном сапунском раствору. Након тога, треба да исперете завесу у чистој хладној води. Када се сва течност сакупи са платна, производ се може поново користити. Као резултат овог уредног прања, све тврде и постојеће особине магнетних завеса ће бити сачуване.

Поступак прања са машином за прање веша је такође могућ. Међутим, ово би требало да се ради само у деликатном режиму. Осим тога, у таквим случајевима пожељно је користити специјалне заштитне врећице. Ни у ком случају не можете опрати овакву завесу стварима које садрже куке, украсне ланце или било какве браве, јер ће то у већини случајева оштетити тканину платна.

У складу са свим овим једноставним правилима, употреба магнетних завеса ће бити одлично решење за проблеме инсеката.