Ризичан судопер за купатило је практично рјешење за прекрасан дизајн просторије

Судопери у купатилу, који је најчешће коришћени санитарни производи и који су стално у видокругу, а самим тим и захтеви за њега су прилично високи, требало би да буде удобан за рад, поред тога, мора да комбинује атрактиван изглед и практичност. У модерном ентеријеру купатило се често поставља у одвојеном судоперу.

Ови умиваоници су добили ово име због начина њихове уградње, јер се у свом процесу облажу (уграђују) у било коју површину (сто, стол, радни стол). Умиваоник овог типа може имати благо избочене стране изнад површине, или се у њему потпуно загријава. Ово је најуспешније решење које вам омогућава да стилски украсите купатило и учините процес прања пријатнијим и удобнијим.

Предности шкољки у купатилу

Уграђени умиваоници за купање имају своје предности и недостатке. Главна позитивна ствар је да овај тип значајно штеди простор. Веома често купатила пате од недостатка простора за полице или ормариће, а машина за прање рубља се лако може поставити испод пулта, а столица може послужити као мјесто за кућне кемикалије или производе за особну његу.

Међу плусевима треба споменути и необичан дизајн. Чак и уобичајени судопер, уграђен у радну површину, одмах додаје необичан изглед унутрашњости и додаје луксуз дизајна. Штавише, такав тип као уграђени судопер у купатилу, много је лакши за уградњу, не захтевају монтажу на зид и на тај начин кваре.изглед самог зида, све што вам је потребно за уградњу уграђеног умиваоника је да строго слиједите упуте и слиједите нека правила.

Међу предностима уграђеним у шкољку шкољки, треба споменути:

 • инсталација огледала не захтева никакве причвршћиваче за зид, а може се поставити на било коју конструкцију;
 • комуникације се поуздано камуфлирају пиједесталом или скривају испод стола;
 • прилично богат асортиман, како у погледу материјала тако и дизајна;
 • цена је много мања него у сличним ценама;
 • Ако је потребно, можете одабрати оптималну ширину и дубину посуде.

Површина у којој је судопер овог типа уграђен може послужити као ослонац за разне врсте ситница, производа за особну његу, прибора и још много тога. Недостаци укључују чињеницу да су у зидним умиваоницима за купатило потребне било какве површине (конзола, радна плоха, постоље) које је тешко интегрирати у просторије с малом површином. Али, да се не бисте суочили са овим проблемом, можете направити површину по наруџби.

Шта су уграђени умиваоници?

Приликом одабира уграђеног умиваоника, посебну пажњу треба посветити материјалу из којег се израђује посуда, начину причвршћивања и поузданости посуде.

Начин монтаже

Постоје два типа монтажних шкољки овог типа:

 • одозго - одржава се уз помоћ спољних страна;
 • одоздо - је потопљен на површину, спољне стране се не појављују изнад површине.

Вриједи памћења! Приликом уградње судопера, горња ивица судопера мора бити темељно третирана са заптивачем како би се спријечило да вода уђе у судопер и радну површину.

По форми

Одабир облика посуде је прилично озбиљна ствар, требало би да буде у складу са ентеријером купатила. Уграђена судопера за купатило је веома разноврсног облика, она је: овална, округла, трокутаста, у облику здјеле, квадратног, асиметричног и чак нестандардног облика.

Најједноставнији облик шкољке је квадрат, због свог концизног облика који се уклапа у било који унутрашњи простор. Савршено допуњују дизајн шкољке округлог облика. Нераван стил је најпогоднији за шкољке правоугаоног облика, а класика је најуспјешнија у усклађивању умиваоника у облику здјеле или овала. Простор са малом површином ће бити оптимално решење за уградњу угаоних уградних шкољки троугластог облика.

по материалу

Животни век и изглед уграђеног умиваоника директно зависе од материјала од којег су направљени.

 1. Најпопуларнији материјали су фаиенце и керамика. Фаиенце - равнотежа цијене и квалитета, сматра се трајнијим и трајнијим материјалом. Будући да материјал има порозну текстуру, сви производи овог материјала су прекривени специјалном глазуром. Ово ствара додатни заштитни слој и спречава контаминацију судопера. Често се овај материјал користи за израду умиваоника изграђених одозго до радне плочекупатило Керамика има широку палету боја, што омогућава да се покупи судопер испод боје унутрашњости купатила.
 2. Постоји велика потражња за морлинским акрилним шкољкама. Умиваоници овог материјала су издржљиви, лагани, различитог трајања, непретенциозни у бризи, релативно јефтини и произведени у различитим облицима. У случају оштећења, лако се уклања помоћу посебне пасте.
 3. Порцелан - најосјетљивији материјал који се користи за израду уграђених умиваоника. Када се бринете о моделима из овог материјала, морате бити посебно пажљиви. Међутим, порцеланска површина је веома добро опрана и након напуштања не остају трагови четкице. Само овај материјал не упија прљавштину и рђу.
 4. Стаклени умиваоници су направљени од специјалног материјала, који пролази кроз посебан процес гашења. Умиваоници из овог материјала могу издржати бројна механичка оптерећења, али је цијена таквих модела прилично висока и не може сватко приуштити такву шкољку. Слично томе, стаклени умиваоници захтијевају посебну пажњу због чињенице да су површине судопера трагови воде.
 5. Мермер као и стакло захтевају посебну пажњу. Модели из овог материјала могу се наћи изузетно ријетко, јер имају високу цијену и изузетно велику тежину. Алтернатива мермеру је вештачки камен.

Како инсталирати судопер у зид?

Ако пратите нека правила, у суштини можете поједноставити задатак увођења инсталације уграђене љуске.

Фазе уградње:

 • направите ознаку прије почетка рада. Препоручује се да користите шаблон који се испоручује са судопером како би све било у реду. Ако нема шаблона, онда не треба да очајавате, лако је сами направити, само окрените љуску наопако и нацртајте њен обрис на картонској плочи;
 • одредити место где ће се судопер инсталирати. Да би се избегло ломљење танког дела стола, препоручује се постављање судопера у средини, а не ближе ивици;
 • на површину плоче да се нанесе узорак и обиђе, од линије да се повуче према унутра око 1,5 - 2 цм и држи се изрез;
 • Следећи корак је исећи рупу. У случају постављања четверокутне љуске или модела са сложенијим обликом, отвори се морају бушити у сваком углу контуре, у случају да се округла шкољка може проћи кроз један отвор. Да би се спријечило оштећење површине са убодном пилом, препоручује се да се закрпи са хефталицом на контури;
 • строго дуж линије пажљиво исећи рупу за судопер;
 • секција секача је темељито очишћена од прашине и запечаћена њоме. За сваки тип материјала користите одговарајућу заптивну масу. На пример, за дрво, заптивач иде на алкохолну основу, а за камен - силикон;
 • следећа фаза је уградња судопера. На ивици љуске се наноси заптивна маса која се поставља на припремљено место;
 • завршна фаза - повезивање са комуникацијом и уградњом миксера. Када сав посаоГотов судопера треба прегледати, добро га притиснути по ободу и испрати остатке заптивача и ознака.

Резање резова - истовремено компликован и једноставан рад. Прије монтаже потребно је приступити са свом озбиљношћу, немарност при извођењу ових радова може довести до тога да је могуће покварити не само изглед стола и самог купатила, већ и опћенито, разбити радну површину.

Ова врста шкољке је одлична опција за мало купатило. Без обзира на то који материјал је коришћен за израду шкољке од акрила или мермера, уграђене шкољке ће трајати прилично дуго и никада нећете пожалити због своје одлуке да инсталирате судопер овог типа.

Погледајте како правилно инсталирати судопер на радну плоху, као и неколико фото-идеја о постављању посебног умиваоника у купаоницу.