Реструктурирање нестамбених просторија

Промјене у карактеристикама нестамбених просторија могу се догодити кроз поновну изградњу или реструктурирање. У процесу реструктурирања обављају се радови на инсталацији, замјени или преносу инжењерских мрежа, комуникација и друге опреме. Важно правило за извођење ових радова је да се све измјене техничких и квалитативних параметара требају одражавати у техничком плану у просторијама и пренијети у ЕЦРЕ регистар у процесу катастарског рачуноводства.

Правила за вођење и усклађивање реструктурирања, као што је утврђено у члану 25. ЗВД-а, могу се аналогно примијенити на радове у нестамбеним просторијама. У исто вријеме није забрањено обављати радове на обнови и реконструкцији, а њихови резултати ће се одразити на јединственом техничком плану просторија. Легитимација перестројке може се обавити и прије самог почетка рада, и након њиховог завршетка, а кључни документи за то ће бити:

пројекат реструктурирања - овај документ ће садржати опис планираног посла, захтјеве за њихову сигурност итд. (Можете сазнати детаље о координацији пројекта у овом чланку хттп://смваи.ру/перепланировка1/);

акт о извршеној реорганизацији - овај документ одобрава пријемна комисија, ако је стан у стамбеној згради;

технички план - овај документ израђује катастарски инжењер, ау садржају техничког плана узимају се у обзир све промјене у нестамбеним просторијама након перестројке (правила за израду техничког плана могу се наћи у овом материјалу хттп://смваи.ру/техницхескии-план-помесххенииа/).

Технички план, који је израдио катастарски инжењер, биће основа за подношење захтјева за услугу Росреестра - коначна легитимација реструктурирања врши се измјенама катастарских података ЕЦРН-а. Да би се комплетирале све врсте техничке документације током реструктурирања препоручујемо кориштење услуга СмартВаи стручњака - катастарски инжењери имају све потребне толеранције СРО, а велико радно искуство нам омогућава да припремимо технички план за један дан.

У процесу катастарског обрачуна промјена након реструктурирања, све информације из техничког плана преносе се на ИМРН, а носилац права ће добити одговарајући извод. Ако се легализација одвија у суду, катастарски инжењери ће припремити комплетну документацију за успјешан завршетак процеса и појавит ће се као судски вјештак.