Разводна кутија за суву градњу

Гипсана плоча је један од најпопуларнијих и најразноврснијих материјала за завршну обраду простора. Уз његову помоћ можете поравнати зидове, плафон, сакрити све неједнакости, ожичење, створити оригиналне декоративне елементе. За полагање ожичења испод сухозида треба користити специјалне негорљиве цијеви - валовите цијеви, као и кутију за одвајање за сухозид.

Шта је кутија за раздвајање

Трепћуће поље се користи за повезивање разгранатог ожичења. Уградња одстојне кутије омогућава прикривање струјних проводника и заштиту од негативног утицаја спољашњих агресивних фактора, спречавајући ризик од електричног удара случајним сударањем са актинима.

Разводна кутија за суву градњу разликује се по присуству посебних бркова, због којих се држи у зиду.

Термин "кутија за раздвајање" уведен је прије 20 година, само име указује на процес повезивања ожичења, који се доказао као најпоузданији - искључивање жица међу собом. Раније је као кутија за одстојнике постављен лим, који је монтиран у бетонски или циглени зид. Али са дугим вијеком трајања и под утјецајем истосмјерне струје, таква кутија се подвргава корозивним промјенама, жице се загријавају, што доводи до појаве опасности од пожара и ризика од електричног удара.

И у још ранијем периоду, омотач је био омотан изолационом траком, и овај метод је названтвист Значајан недостатак такве везе била је висок ризик од затварања.

Али временом, стрелице су постале поузданије и процес инсталације је много практичнији и сигурнији. То се олакшава самозапаљивим стезаљкама, спајањем изолационих стезаљки и пресованих рукава.

Врсте кутија. Разлике у кутијама за суву градњу

У складу са структуром, уређаји за дистрибуцију имају изглед цилиндричног тела са поклопцем. Опремљени су специјалним причврсним елементима који олакшавају уградњу разводне кутије у сухозид.

Кутије за бљескање могу бити израђене од:

 • Обрађено дрво импрегнирано дрво
 • метал
 • Пластика високог квалитета, која има довољну отпорност на ударце и способност самозатвараја

Класификација према врсти инсталације:

 • Спољашњи, монтиран на површину
 • Скривен, који се може инсталирати методом глачања директно у зид

У облику уређаја може бити:

 • коло
 • квадрат
 • Удвостручује се када је комбиновано више од два поља
 • сингле

Приликом избора уређаја за прикривање кабловских веза, препоручује се да се узму у обзир следећи фактори:

 • Материјал производње

Пластични производи су компактни. Металне варијанте се чешће користе за инсталирање ожичења у индустријским просторијама.

 • Отворени или скривени тип инсталације

Ако се користи отворени тип, кутија се користи од пластике,јер је њихов опсег веома велик и постоје многе варијације облика и метода уређења на отвореном.

 • зидни материјал

Приликом избора производа, потребно је да се фокусирате на растојање између базе и облоге, што ће помоћи да се избегне квар уређаја у празном простору.

 • Природа ожичења на гранање

Ако се успостави уводни тип књижења, користе се димензионални производи који садрже већи број чворова, за разлику од коначног типа.

Главна карактеристика уређаја за раздвајање је ниво заштите од ефеката спољашњих агресивних средина. Тако су бетонске површине и сухозидне конструкције у току рада често изложене влази (због превелике влажности у просторији, уз сталан контакт са водом, цурење, итд.), Што значајно смањује чврстоћу производа.

Да бисте знали који уређај има један или други степен заштите, морате погледати амбалажу у којој произвођач наводи ове информације. Прва цифра у ознаци указује на ниво чврстоће на чврсте честице и прашину, а друга указује на отпорност на влагу.

Шта значи прва бројка:

 • "0" - без застити
 • "1" - заштита од продора честица пречника 50 мм
 • "2" - заштита од честица пречника не више од 12,5 мм
 • "3" - заштита од чврстих честица пречника не више од 2,5 мм
 • "4" - заштита од честица величине 1 мм
 • "5" - заштита од прашине
 • "6" - потпуно непропустљиво тело

Друга ознака у ознаци (0-8) одређује степен заштите производа од влаге. Форкућни апарат довољно да се направи уређај са бројевима од 2 до 6.

Инсталација кутија за раздвајање за суву градњу

Ставите кутију за раздвајање за суву градњу може бити скривен метод, али можете и вањски.

Ако се користи скривена инсталација, производи се бирају у кружном облику пречника 60 цм, што је стандардна варијанта уређаја за монтажу прекидача, под-носача истог пречника.

Пецкање се врши металном круном или гипсаном гипсаном плочом. Све ће зависити од површине и пречника кутија за размак. Као опцију, круну можете замијенити с клеерским ножем или електричном бушилицом.

Технологија постављања кутија:

 1. Направите ознаку зида испод рупе, где растојање од пода треба да буде најмање 20 цм;
 2. Изрежите рупу, оштетите ивицу, нанесите прајмер и обријте га, додајући азбест радном раствору;
 3. Поставите кутију за спајање, осигурајте је вијцима, повуците жице кроз рупе на каблу и повежите се једна са другом;
 4. Скупите ивицу и затворите заштитни поклопац.

Да би се избегли проблеми са инсталацијом уређаја, потребно је унапред одредити локацију фиксног профила. У случају ударца потребно је додатно монтирати носаче за решетку и кутију.

Ако постоји потреба за вањском монтажом, уређај мора бити постављен на врху зида, повлачећи се 10-20 цм од стропа. За ову инсталацију морате направити два отвора испод типле, уметнути уређај и причврстити га вијцима. ОвајМетода је погодна за зидове од бетона, цигле, дрвета, сухозида. Важно је напоменути да ће расподела подешавања у исто време бити иста.

Употреба кутија за раздвајање помоћи ће не само да се сакрије ожичење, већ и да се повећа његов ниво пожарне сигурности.