Разређивач за акрилне боје: како се користи универзални растварач, чарапе за уметничке акрилне боје

Међу материјалима за бојење и лакирање сада су распрострањене акрилне боје. Њихове компоненте су вода, пигмент боје и везива. Површина се брзо суши и има низ корисних својстава. Ако се припремљени волумен боје не користи одмах, постоји потреба за разрјеђивачима. Одаберите и примените их пажљиво.

Карактеристике

Растварач акрилне боје се често замењује са растварачем. Грешке у примени ових супстанци неће вам омогућити да постигнете жељени ефекат. Смеше које се растварају су направљене тако да замрзнута боја постане мекша, лакша за уклањање са површине. Својства премаза током времена неминовно се погоршавају, време сушења се повећава. Средства за разблаживање акрилних боја имају за циљ да утичу на густину боје, убрзавају процес сушења и повећавају практичне особине боје, понекад повећавају засићеност боје. Често су растварачи и растварачи збуњени чак и од стране професионалних трговаца.

Потребно је пажљиво испитати етикету, упуту и ​​пратећу документацију.Шта разводити?

Пошто акрилне боје садрже воду, допуштено је додавати воду у малим порцијама. Међутим, морат ће се чистити и не садржавати састојке треће стране воде. Суши боје користећи грађевинске мешалице у посебном контејнеру. Када би требало да се целокупна смеша користи одмах, она се разблажује у брендираним контејнерима. Течност се сипа у малим порцијама, иначе ЛФМ може постатипревише ретко

Биће неопходно толерисати слабљење засићења боје или увести у делове лака додатне делове пигмента.


Алтернатива је употреба растварача: такве смеше се сада ослобађају у широком распону. Покривеност када их користите постаје квалитетнија, суши се брже. У зависности од врсте растварача, може се добити мат или сјајне нијансе. Разрјеђивачи имају изражен мирис, али га је лако проћи чим се смјеса осуши.


Како се разблажује са водом?

Прије почетка рада потребно је пронаћи чисту текућину. Користити топлу воду за разблаживање боје је категорички неприхватљиво.

Размотрите типичне пропорције које користе стручњаци:

  • 1: 1 - када је потребно припремити основни слој (умјерено дебљине и равномјерно одлази у кревет);
  • 1: 2 - када је потребна текстура која се не просипа и погодно је куцати на четки или ваљку (даје танак слој боје);
  • 1: 5 - оригинална боја је практично изгубљена, тако да морате убризгати велике порције пигмента (таква смјеса треба нанијети на лик и мале површине);
  • 1: 15 - ово разблаживање помаже да се створи осећај замагљеног промене боје између висококвалитетне боје на различитим местима.

Како користити раствараче?

И у уметничкој и за грађевинске сврхе, акрилна боја се разблажује приближно истом технологијом. Када је температура ваздуха ниска, сама боја се слабо одржава на површини, растварач ће помоћи да се ситуација исправи.Потребно је користити складишта универзалног реда при обављању радова у просторијама са собном температуром. Препарати, који се разликују по малој брзини испаравања, омогућавају употребу композиције боје при значајном загревању.

Складиштење растварача треба да се одвија у складу са упутствима. Затворите поклопац што је ближе могуће и поставите га усправно на тамно хладно место.

Акрилни разблаживач "Цхемист" може се користити за узгој ауто емајла са седефом и металним ефектом. Лако је уклонити акрилну контаминацију са површине алата за бојење.

Тамииа дилуент може да се носи са најразличитијим бојама на бази акрила. У поређењу са конвенционалним растварачима, много је боље. Овај састав не само да помаже да се боја разблажи без губитка квалитета, већ је и безбеднија за здравље. Потпуно очврслу боју, залијепљену у густу куглицу, лакше је бацити: неће се користити.

На следећем видео снимку научит ћете како разриједити акрилну боју за аирбрусх.