Разређивач: шта је то, композиције боја, металне мајице, Вика и Сиккенс лакови

Многи од нас не знају разлику између термина растварач и дилуент, међутим, они су различити састави који имају одређена својства и карактеристике. Због тога је важно знати разлике између ових супстанци, постојеће врсте разблаживача и особитости њихове употребе са различитим депоима за бојење.


Шта је ово?

Солвент - течност са специјалном композицијом, намењена за мешање са бојама различитих типова. У зависности од компоненти, решење је означено бројем. Понекад се складишта користе за чишћење палете или за прање четкица са честица боје.

Цијена таквих производа је ниска, што је имало важну улогу у процесу дистрибуције овог производа. Постоје многе врсте разблаживача који се користе при раду са бојама и лаковима. Свака компонента која је део ње има неки ефекат.


разлике

Да би се говорило о својствима специјалитета, важно је идентификовати главне разлике између растварача и растварача.

Растварачи се користе за уклањање боје са површине или коже, као и за њено разблаживање. Ако је период сушења смањен, онда се премаз губи у својствима.

Разређивач - база, исти састав боје, али без додатка пигмената и додатних компоненти. Средство не утиче негативно на квалитет декоративног слоја. Практична и еластична својства су сачувана.

Нема трошкова који се могу постићи радом са веома густим бојама и стварањем посебних креативних техника. Ово је незаобилазан алатпрофесионални декоратери и уметници. Да би се постигао жељени ефекат, потребно је изабрати тачно решење, с обзиром на састав боје и индивидуалне карактеристике растварача.


Избор и карактеристике слогова

Главна област употребе материјала - боје за декоративни дизајн (фарбање текстилних материјала, порцелан, слике). Када раде мајстори морају јасно да се придржавају одређених захтева, тако да се испостави да је резултат спектакуларан, модеран, атрактиван и задржан лепотом дуго времена. У супротном, боја ће брзо изгубити сјај и засићеност.

Радови са водотопивим бојама

Боје на воденој основи које се користе у грађевинској индустрији могу се разблажити чистом чистом водом, али ако радите са уметничким композицијама, морате користити растварач. Рад са њим је много сигурнији него са водом, јер је тешко претерати у дозирању композиције. Вода ће смањити осветљеност боје, која се не може толерисати приликом креирања уметничке композиције.


Боје дисперзоване водом и њихова употреба

В този групата следуваат следните одделки:

 • акрилне боје;
 • темпера;
 • гваш;
 • акрил.

Најраспрострањенији налаз био је посљедња опција. Боја се може похвалити једноставношћу примјене, трајношћу и засићењем боје. Може се користити заједно са другим мрљама на бази воде.

Професионални уметници који раде са бојама користе специјалнорастварачи потребни за промену раствора без погоршања његових техничких карактеристика.


Стручњаци разликују неколико типова разрјеђивача, који се препоручују за употребу код рада с акрилним бојама.

 • Сјајно решење - најпопуларнија врста разблаживача. Овај материјал се користи за побољшање посебних својстава боје. Композиција је практично без мириса. Напољу је прозирна течност која се састоји од акрилне дисперзије.

Користећи такав производ, не можете се бринути о одржавању позитивних особина декоративног слоја.


 • Складиште на тканини. Специјални раствор се користи за разблаживање боје која се користи за фарбање текстилних тканина. Његове компоненте су одабране на такав начин да не оштећују деликатни материјал задржавајући својства састава боје.

Употреба додатних супстанци побољшава адхезију и повећава век трајања продавнице.


 • Паста на бази растварача је специјална дебела посуда. Потребно је смањити трошкове материјала. Употреба растварача овог типа може се комбиновати са гвашом и каљеном бојом. Осим тога, паста чини слој густим и јачим и побољшава његове друге позитивне карактеристике. Растварач се користи као супстрат за креирање индивидуалне палете.

Складиште за уљане боје и лакове

Лакови се такође разблажују пре наношења. За рад са полиуретанским или алкидним уљемЛак користи специјално једињење које се зове Бели Духови. Производ се продаје у готовом облику на специјализованим продајним местима.

Класични растварач белог алкохола се такође користи за разблаживање уља на платну, као и акрилне и алкидне боје. Овај производ се добија рециклирањем уља.


За уљану боју

Уљане боје - посебан сегмент амбијенталне композиције боја. Растварачи за ове композиције играју важну улогу у пољу сликарства и уметничког стваралаштва. У поређењу са гвашом или акварелом, нафтне супстанце се не могу мешати са водом. Развијено је неколико специјалних складишта специјално дизајнираних за рад са нафтним производима. Свака врста има одређена својства и функције.

С обзиром на њихове многобројне сорте, морате знати како направити прави избор.

Ово треба схватити у асортиману.

 • Обично биљно уље. Овај метод је коришћен иу далеким временима. Из ове методе разређују се боје и добија њихово име, које се фиксира вековима. За узгој се користе уља таквих биљака: ланено семе, семена конопље, орах, сунцокрет, мак. Данас се маслац може заменити професионалним производима.


 • Уметнички лак. Супстанца која се састоји од растварача или смоле се користи за разблаживање боја. Чини структуру гушћом, што ствара посебан ефекат приликом писања слика. После потпуног сушења, материјал има многојаче него код разблаживања уља. Додавање лака као растварача чини боју боје светлијом, испуњавајући је сјајношћу и сјајем.

За рад са уљаним бојама користи се сферични, мастикс, дамаст, бакар или боров лак.

 • Твин. Разрјеђивач овог типа се назива "двоструки" због компоненте од двије компоненте. Средства су означена бројем "2" на етикети. Да бисте добили новац, мешајте уље и уметнички лак у одговарајућим пропорцијама: 2-3 дела уља и 1 део лак.
 • Т-комад је исти растварач "двоструки", само уз додатак друге компоненте. Све три компоненте су помешане у истим пропорцијама. Резултат је стандардно решење, идеално за уметничке сврхе. Производи су означени термином "теес" или одговарајућим бројем. Раствор се често користи за растварање метала.


 • Складиште бр. Средство за разређивање под бројем 4 такође носи назив "Пиенен". Овај састав се може користити за разблаживање таквих супстанци као што су уљане боје, лакови, уља и пентасалијане боје. Производи имају одличну способност растварања, као и минималну брзину испаравања. Састав растварача је производ ректификације прехрамбеног терпентина.


Препоруке за избор

Препоручује се чист растварач ако планирате да направите уметничко дело или напишете слику што је пре могуће. Таква композиција се брже суши, што убрзава процесза сликарство структуру. Танки слојеви радије пар сати да се потпуно осуши.

Када користите биљно уље као растварача, бити спремни да потрошите много времена да се осуши. Процењено време од 3 до 5 дана.

Медији "дупло" и "Тее" је најраспрострањенији. Веште занатлије производе таква решења сама, знајући композицију и пропорције. Не може бити мало композиција промена постигао жељени ефекат. Оптимално време сушења боја је око 2-4 дана.

за избор чистог растварача за рад са уљаном бојом, купити без мириса решење. Трошкови таквих производа је већа, али раде са њим много пријатније и згодан.


Популарни производи и његова својства

Међу велики избор најпопуларнијих ових растварача.

 • жига Вика нуди квалитетан металик боја тањи. Ово акрилне боје да има висок проценат суве материје. Препоручује се коришћење премаза двослојне. Ова алатка је ефикасна за бојење скраћени пут. Композиција има висок степен транспарентности. По УВ амортизера материјал се не боји негативних ефеката УВ зрака.
 • Компанија Сиккенс (Холандија) нуди корисницима велики избор разређивач. Професионалци Ценим са брзим разређивачи - Брзо, нашао широку састав ПЛУС редуктора Брзо. Такође, на продају ћете наћи средње и споре разређивача. од ЛуцкиПоменути бренд је такође веома популаран.


   Купци имају могућност да бирају између производа домаћих произвођача. Обавезно се упознајте са саставом материјала током куповине. Купујте само квалитетне и сертификоване производе који задовољавају међународне стандарде.

   Ако први пут користите растварач, покушајте да га разблажите малом количином боје и користите га на површини. Проценити промене у процесу рада и након потпуног исушивања. Додајте растварач благо и постепено.

   Тајне употребе растварача у сликарству можете сазнати из видеа.