Размишљамо о дизајну од 14 м². м: фото и 5 правила

Спаваћа соба - ово је мјесто гдје се људи одмарају, тако да треба да буде што је могуће шире и удобније.Соба спаваће собе од 14 м2 може се наћи практично у свакој згради типа панела. Приликом уређења ентеријера потребно је запамтити да је простор намијењен за спавање и одмор, те стога треба бити простран и лаган. Варијанте за обраду просторије могу бити огромне, али не морају преоптерећивати собу са много фигурица, фигурица и других додатака. Идеалан за зонирање простора екраном или свлачионицом.

Спаваћа соба 14 м² м пхото

Куповина намештаја компактне величине не мора увек бити успешна, јер треба да обратите пажњу не на изглед, већ на функционалност и визуелни ефекат. У случају неправилног постављања унутрашњости, просторија ће бити далеко од најкомфорнијих и удобнијих.

За малу спаваћу собу, топле пастелне боје су најприкладније

Да бисте проширили просторни простор, потребно је да користите нека једноставна правила:

 1. Није потребно присилити врата и оквире прозора и сличне производе. Такво постављање ће створити утисак конфузије, а не одлуке о дизајну.
 2. У соби, тонови су изузетно лагани и бољи пастел. Тамна боја сужава простор и може негативно утицати на психу.
 3. Плафон такође треба да буде светао и боље сјајан.
 4. Хоризонтални цртеж на тапетама може се визуелно проширитипростор који је посебно важан за мале просторије.
 5. Није лоше у спаваћој соби ће изгледати као огледало, јер рефлексија доприноси ширењу димензија, као и лакоћи и лакоћи. Поред тога, огледало је саставни део гардеробе, што је посебно важно за диван секс.

Пројекат једноставног дизајна од 14 м². м

Приликом израде пројекта спаваће собе неке чине најзначајнију грешку - користе готова дизајнерска рјешења, фокусирајући се на карактеристике других просторија. У ствари, све је потпуно индивидуално и сваки детаљ је управо чињеница. Све зависи од висине плафона, облика просторије, присуства или одсуства дефеката на зидовима и плафону, локације прозора и врата и тако даље.

Спаваћу собу можете прилагодити по жељи, али немојте заборавити да све у њој мора бити у хармонији и правилно комбиновано

Да би простор учинио што компетентнијим и задовољио свог власника, потребно је обратити пажњу на препоруке дизајнера:

 1. Простору треба одузети велики број непотребних производа. На пример, као што су столићи, фотеље и многи саксији. Спаваћа соба треба да садржи кревет, ормар и ормар.
 2. Не морате користити сет столица, књига и предмета у унутрашњости, јер се стил минимализма у овој ситуацији сматра најповољнијим. Не постоји ништа за постављање неколико полица, много лакше купити полице. Такав производ не само да ће вам омогућити да поставите све потребне додатке, већ ии украсите собу.
 3. Унутрашњост спаваће собе треба да садржи такве битне елементе као што је текстил. Завјесе, јастуци, огртачи и деке - све треба складно комбинирати.

Поправка у спаваћој соби 14 ск. м пхото

Поправка дневне собе са површином од 14 квадрата треба да се изврши пре пројекта. Као завршни материјал могу се користити различите опције. На пример, венецијански кит неће изгледати лоше. С овим материјалом можете учинити собу модерним и модерним. Модерни дизајнери више воле да мале просторије користе такву технику као што су фото тапете, и са малом и живом сликом, која ће нагласити све предности просторије.

Сада доступан у продаји, можете одабрати најразличитије тапете тродимензионалног формата, које ће се савршено уклопити без обзира да ли је то правокутна спаваћа соба или трг.

Да би направили модерну спаваћу собу, дизајнери препоручују коришћење фото тапета

Материјал може бити различит за под:

 • линолеум;
 • тепих;
 • Ламинат.

Боја пода може бити и тамна и светла, и све у потпуности зависи од личних преференција. Мудро је користити лагане нијансе, јер савршено промовирају опуштање, складно се комбинирају и не изазивају агресију. Запамтите да спаваћа соба треба да доноси задовољство, а не да буде досадна.

Избор правог намештаја

Да би соба изгледала 14 м2комплетан и потпун морате пажљиво приступити избору ентеријера. Намјештај је главни нагласак у просторији, заузима највећи дио простора и може утјецати на изглед собе, разину удобности и не само на то. Приступ треба бити веома опрезан у опремању спаваће собе, како не би прешли границу практичности и привлачности са нередом и непогодношћу.

Намјештај је неопходан за куповину само најнужнијег, све осим кревета и ормара треба послати у друге просторије. Немојте се бркати с појмовима компактности и капацитета, јер они нису замјењиви. Класична и позната гардероба може се замијенити орманом, посебно ако је уграђена. Најбоља опција је уска и висока конструкција. Постоји много расправа о томе које место за спавање треба изабрати, на пример, кревет или кауч са механизмом за склапање.

Не силујте намештај за спаваће собе, оставите га само најнеопходнијим

Неопходно је одбијање онога коме је соба додељена.

 • За тинејџере;
 • За бебу;
 • За одраслу особу;
 • За брачне парове.

Кревет трансформатора је заиста одрживо решење за уштеду простора, али дизајн овог плана није увек удобан за спавање и одмор. Дизајнери сматрају да би оптимални простор између намјештаја требао бити најмање 70 центиметара, иначе ће доћи до забуне. Поред тога, немогуће је проширити простор на овај начин. Ноћни столови су боље искључени из унутрашњости, али можете га користити,само ако је инсталиран близу кревета.

Уређај за осветљење

Без обзира на стил у којем ће се руковати собом, као што је минимализам, провансал, хи-тецх, јапански, арт децо, класик, модеран, поткровље -

Расвјета мора увијек бити најбоља. Али опет, то зависи од тога шта ће тачно бити у соби. Ако је намењен само за спавање, онда је главни лустер довољан, као и ноћни живот. Ако просторија иде у место за спавање и за рад, тада радни простор треба да буде осветљен тако да не буде нелагодности и, посебно у будућности, проблема са видом.

Варијанте осветљења у спаваћој соби до данас су бројне: разликују се по врсти, величини и облицима

Данас се продаје велики број расветних уређаја, међу којима можете бирати најразличитије по величини, облику, врсти осветљења, па чак и начину причвршћивања. Није пожељно користити велики и масивни лустер, јер ће се сузити простор и спустити плафон. Биће веома оригинално изгледати као позадинско осветљење близу кревета, посебно ако је то брачни друг.

Јединствени дизајн спаваће собе 14 м² м видео)

Чак иу просторији од само 14 метара можете створити атрактиван ентеријер који може привући свакога. Главна ствар - она ​​је компетентна да размишља о томе. За то постоје многе опције и идеје.

Спаваћа соба 14 м2 м (унутрашња фотографија)

)