Разлози и одлука: зашто парадајз не поцрвени у пластеницима

Зашто се парадајз не поцрвени у стакленику - проблем који је од интереса за многе вртларе.Увјети узгоја повртарских култура омогућавају да уживате у богатој жетви много раније. Ипак, потребно је примијенити велику количину сила, тако да је жетва благовремено сазрела, није била покварена штеточинама инсеката и није била импресионирана различитим гљивама. У питању узгоја културе парадајза пре или касније вртлари се питају зашто се парадајз дуго не црве у стакленику. Вриједи погледати овај проблем мало детаљније.

Из било ког разлога, парадајз не поцрвени у стакленику

Потребно је око месец дана за потпуни развој и сазревање парадајза. Али овај термин ће бити такав, само ако не постоје услови за агротехнику, а баштован се придржавао свих савета за култивисану сорту парадајза. Ако је црвенило поврћа лоше, то је због грешака у узгоју у стакленику.

Потребно је око месец дана за развој и сазревање парадајза

Грешке могу бити следеће:

  1. Ако раст иде исправно, парадајз прво постаје светао, затим постепено добија наранчасту нијансу и на крају постаје његова природна боја. То ће се десити ако се не угрозе услови култивације, а поготово он се односи на температуру у стакленику. Ако се температурни режим спусти испод 15 ° Ц или виши од 35 ° Ц, синтеза такозваног ликопена ће бити потпуно поремећена. То је главни разлог зашто се парадајз не може бацати или црвенити, расте у стакленикудизајна. Уместо црвене, кожа ће бити жуто-наранџаста, а око ногу ћете приметити округли траг зеленкасто-жуте боје.
  2. Следећи разлог зашто су парадајз тешко достигнут у дизајну стакленика је снажан утицај ултраљубичастог зрачења. Парадајз у буквалном смислу губи боју. Немају времена за сазревање, већ једноставно пеку на сунцу. На педунцу можете видети жута разблажења. Овај проблем се не односи само на средину летњег периода и ране сорте, већ и на крај љета.
  3. Други разлог због којег се парадајз лоше једе је недостатак природног светла у стакленику. Када саднице зарасту, плодови немају довољно светла да се загреју и певају како треба. То може бити узрок развоја болести и појаве штеточина инсеката.
  4. Следећи тренутак је мањак или вишак ђубрива. Ако је азотно испирање на тлу или калиј није довољно, сазријевање ће бити споро, парадајз у стакленику ће бити мали, незрео. Хортикултурист ће приметити да зелена маса постаје бронзана, а на врховима лишћа се суши. Мали, празни парадајз - резултат неправилног храњења биљака.

Коначно, жуте тачке у пољу петељке (дуго и непотпуно сазревање) понекад могу бити својство сорте. Чешће се то дешава код хибрида који су настали не тако давно.

Шта учинити да поцрвенимо парадајз у стакленику

Сада када је јасно зашто се боја парадајза не скупља у стакленику, можете се окренути путевима за убрзавање сазревања. ФорДа би плодови постали бржи, стакленик треба држати затвореним.

Топлота неће повриједити плодове, а цвијеће на садницама више не постоји.

Али како би се очувала оптимална микроклима, структура стаклене баште треба проветравати у јутарњим сатима око 2 сата, да би се темпера одржала исправно, а сав вишак влаге би на крају нестао (на крају крајева мора се сакупити кондензација). Ако постоји таква прилика, онда се стакленик треба проветравати и увече, такође, на пар сати.

Да би се парадајз руменио, у стакленику треба одржавати удобну микроклиму

Честото, коато е със съдържа презастаено, сигнализират следуусие точки:

  • Парадајз дуго сазрева;
  • Немојте добити црвенило;
  • Сазревање је неуједначено.

У таквој ситуацији, важно је имати обрезивање. Ово је коректна мјера за грмље које су засађене на удаљености од око 30 цм, а листове треба потпуно одрезати или одрезати на пола. Када парадајз постане лаган (такозвано млијеко зрело), ​​зелену масу треба изрезати са дна грма. Такође је неопходно зауставити оплодњу садница након отприлике 15. јула. Ове мере неће дозволити грмовима да стављају вилицу у зелену масу и успоравају сазревање.

Не достићи парадајз у стакленику: методе убрзавања сазревања

Ако су парадајз зрели, морају се одмах предузети мере. Да бисте направили зелено поврће, можете направити једноставне трикове.

Что сделать:

  1. Оријентисање према сунцу. Да би саднице добиле најкорисније јесенско сунце, неопходно јеизрежите непотребне листове, одвојите се у правцу сунца. На таписерији, ова мера се једноставно изводи помоћу везивног материјала.
  2. Храњење јодом. Зашто се сазријевање одвија споро, постоји још један разлог - недостатак јода. Храњење може поправити ситуацију. Неопходно је извести пар некоријенских ђубрива зелене масе са слабим раствором јода - 35 капи по канте воде.
  3. Ограничења у исхрани.

Да би се поспешило сазревање парадајза, може да се храни јодом

.

У овом другом случају, потребно је урадити следеће: хируршком интервенцијом потребно је ограничити саднице у исхрани. У постројењу на надморској висини од 100 мм од тла потребно је извршити попречни пресјек. Треба да убаци лист дрвета. Ограничиће проток и истицање хранљивих материја. Можете применити бакарну жицу. Уз то, стабљику треба пажљиво повући. Ове методе би требале помоћи.

Зашто не сипати парадајз у стакленику

Постоји неколико других начина за побољшање сазревања парадајза у стакленику. Обрезивање степа и доњег лишћа - потребно је урадити следеће: сећи све нове избојке и лишће одоздо до четкица на којима су већ сазрели парадајз.

За больше съединение парадајз треба да се пасинкуват

.

Спречавање кашњења. У јесен, саднице треба распршити како би се спријечила зараза. У ту сврху користите раствор чешњака. Ако се саднице саде на отвореном тлу, ноћу треба покрити ПЕ фолијом. Ако поредЗрели парадајз да би се ставио незрео, почеће да поцрвени. То се објашњава чињеницом да зрели колега излучује етилен, који дјелује као катализатор. Природна боја плода поред "примера" је способна за 3 дана.

Стимулација алкохолом - ако се у гнијезду зелених рајчица сипа 0,5 мл вотке, почне се брже сазријевати, након 14 дана парадајз ће постати потпуно црвен. Алкохол убрзава црвенило. Ако је изненада дошло до прехладе, а на садницама су незрели парадајз, биљке се морају копати и преселити у гаражу или шупу. Затим ће се наставити процес бојења и зрења. Сечење нових цвећа - ближе јесенском времену, нова цвећа и пупољци на садницама нису потребни. Морате уклонити и сва цвасти.

Могући разлози: зашто парадајз не поцрвени у стакленику (видео)

Слиједећи горе наведене кораке, можете добити као резултат црвене, сочне и зреле плодове који су погодни за салате, конзервирање, први и други течај. Напори ће бити награђени!