Различите схеме боја за везење шавовима: 4 за почетнике

Колор шеме за вез је веома лако креирати самостално са компјутерским програмима или ручно, а схеме боја за везење шавова се извршавају на основу сопствених скица или већ спремних слика. Чак иу недостатку значајних практичних вештина у области рада са материјалима или сликама, лако је урадити следеће. Довољно је користити специјализовани компјутерски програм који претвара обичне слике у шематске слике. Поред тога, све се може урадити и "као и раније".

Избор параметара боје за одређени материјал

Мајстори с искуством савјетују да се не жури када је ријеч о одабиру прихватљивих боја за одређену основу - платно. Било би погрешно мислити да ће платно било које густине поднијети примену било које боје. Прво, произведена кола морају узети у обзир густину материјала. За ткиво високе густине дозвољено је користити 3-5 боја и нијанси.

Отвара листу топлотне гама, која се, када је извезена крстом, одбија од материјала. Као додатни елементи боја, користе се пастелне боје.

Приликом израде кола за везење треба узети у обзир густину платна

Поред тога, постоји још неколико препорука за почетне рукотворине:

 1. Не сме бити прекомерне концентрације боје у било ком угловима веза. То подразумева потребу равномерне поделе нити. Чак и ако оригинална слика имплицираПрисуство одређених густих колорних тачака не би требало да буду превише приметне. Иначе, чврстоћа материјала у једном од углова платна ће оставити много да се пожели.
 2. Платно са малом густином тканине допушта до 3 боје унутар једне композиције. Компромисна опција у овом случају ће бити употреба контрастних нијанси. Због тога је лако пренијети неопходну слику.
 3. Величина платна игра улогу. Када се ради о великом материјалу, онда не може бити више од неколико великих обојених подручја. У супротном, завршени посао изгледа превише глупо.
 4. Са практичне тачке гледишта, новаци не морају да узимају платно тамне боје са било којим нивоом густине. Чак и када се ради о малој количини нијанси, током везивања ће се појавити много потешкоћа.

База за двобојни криж за везење: кругови, напојнице и правила

Правилним одабиром гама боје, узимајући у обзир густоћу материјала на платну, можете ићи у фазу практичне имплементације пројекта. Прво, структура будућег везења зависи од укупног броја боја. На другом месту, према степену приступачности за почетнике, постоји двобојни модел.

За почетнике, најбоља опција би био једноставан модел са малим бројем боја

Правилан пренос свега на тканину ће помоћи са једноставним практичним саветом, који не треба игнорисати:

 1. За кухиње ће варирати једнобојне варијанте које неће бити активно апсорбованепрљавштина Дозвољена је употреба нијанси.
 2. За дечје ствари, погодна су двобојна дела, која спајају пастелну гамуту.
 3. Комбинација боја не би требала бити превише "викати".

Вез за крижић: комбинација узорака и алата

Новаци често узимају превелике игле за цртање појединачних предмета. Резултат је неуједначена линија, да не спомињемо незнатно оштећење платна. Избегавајте такво што ће вам помоћи да време проведено на избору одговарајућих алата.

За креирање уредног везења најбољи танки Игол

Да би везени рад задовољио дјецу и одрасле, потребно је користити сљедеће препоруке:

 • Без обзира на боју, контура се наноси најтањом иглом;
 • Објекти који се налазе у центру композиције увек се стварају коришћењем средње игле;
 • Да би позадина изгледала природно, потребно је указати само на танку иглу;
 • Није пожељно користити игле различитих величина унутар једног дела композиције.

Избор навоја и схема боја за везење укрштених бодова

Практична примена креиране колор шеме захтева опрез и правилан избор нити. Треба имати на уму да важну улогу играју не само њихова дебљина и снага, већ и нијансе.

Прво место је ниво кориштене базе. Као што је раније речено, што је више, то је боја засићенија за будуће везење.

Даљње акције су диктиране типом нити које се планирају користити. У протеклих неколико година, рад креативног дизајнера Мицхаела Повелла, који ствара свој рад са обојеним оловкама, постао је популаран.

Коначен резултат зависи в со от правилен избор на нитки за везење

.

Да би се користила једна од својих шема, неопходно је, као што је горе поменуто, исправно прихватити тему:

 • Дебела матирана влакна се користе у тамним областима, посебно када је у питању платно високе густине;
 • Мерцеризирани - имају специфичан сјај;
 • Памучне нити у свим аспектима су универзалне, које се могу комбиновати са другим нијансама и врстама тканине.

Лијепе схеме боја крижа за везење (видео)

Исправно одабрана колор шема омогућава чак и новајлији да створи своју необичну композицију на тканини. Главна ствар - привремено напустити кориштење превише тамне или велике у свом подручју платну. У овом случају, чак и сложена фигура у смислу броја узорака и цртања шавова може се обавити за неколико сати. Поред тога, потребно је пажљиво приступити питању избора нити. Ово се ради узимајући у обзир основу која се користи за везење.