Растуће зеленило у стакленику као бизнис: 4 плус

Растуће зеленило у стакленику - пословни округли дан.За профитабилан посао узгоја биљака у стакленицима морате се упознати са неким правилима. Потребно је да правилно опремите стакленик и да знате тачно колико зеленила расту и који су захтеви за микроклиму и негу. Профитабилна производња захтева пажњу и одређено познавање пољопривредне механизације сваке културе.

Карактеристике узгоја зеленила у стакленику зими за продају

Зимска култивација и имплементација зеленила доноси добар приход. Најчешће посипајте першун и копар. Али, поред очигледних предности таквог бизниса, постоје и недостаци.

Растуће зеленило у стакленицима може се са сигурношћу назвати једном од најперспективнијих врста пословања

.

Растући орање зелена за продају:

 • Зеленило је непретенциозно у бризи и не захтева много пажње;
 • Не захтева почетне велике инвестиције, пошто су семена јефтина, а није потребна посебна опрема за негу;
 • Брзо можете добити приходе, пошто је рок сазревања зелени кратак;
 • Зеленило има редовну потражњу на тржишту.

Али постоје и бројни негативни коментари пољопривредника. Такав посао захтева сталну клијентелу, јер зеленило брзо губи свој изглед. Такође ће бити потребни финансијски и временски трошкови за стакленичку опрему и стварање оптималних услова за гајење усева. Међутим, ови трошкови ће се брзо исплатити када се правовремено продају производи.

Када зими расте зелено, потребно је исправитидизајнирати стакленик За премазивање можете користити фолију, стакло или поликарбонат. Најоптималнија опција је ћелијски поликарбонат.

Стакло не расипа светлост, тако да биљке могу добити опекотине. Љети је препоручљиво засјенити стакленик како би га избјегли.

Зимски стакленик треба да буде опремљен грејањем, аутоматским заливањем и системом за подржавање параметара микроклиме. Захваљујући савременом развоју, зеленило се може узгајати иу северним регионима. Могуће је опремити нову генерацију стакленика и значајно уштедјети на електричној енергији и гријању.

Стручњаци савјетују узгајање зеленила на хидропоници. Тако се смањује вегетативни период раста усева. Поред тога, брига о биљкама је много једноставнија. Хидропони не захтевају плодно тло, само требате купити пластичне чаше.

Ова технологија производње такође укључује куповину хранљивог раствора који се мора хранити биљем. Такође је згодно да се током таквог узгоја биљке могу поставити вертикално. Ово ће помоћи да се у највећој могућој мјери користи економично подручје стакленика.

Правила за складиштење и сакупљање зеленила:

 1. Прикупљање воде је потребно прије садње. Тако ће зеленило бити лакше сакупљати из кревета.
 2. Прикупљене културе треба складиштити у водонепропусним јелима. Тамо треба додати воду са аспирином. Тако зеленило на неко време остаје свеже.

Важно је придржавати се ових правила приликом узгоја усева, у супротном биљке ће брзо изгубити свој свјежи изглед. Зеленило се може садити и унутразатворено земљиште, користећи течна ђубрива. То ће коштати више, али ће биљке имати посебан укус. Одрасли на хидропонима зеленило није укусно.

Пољопривредна механизација за производњу першина у стакленику за продају

Захтјев за јелом першуна током цијеле године. У овом случају, послови се такође могу организовати током целе године. Да бисте то урадили, мораћете да опремите зимски стакленик и придржавате се бројних смерница за пословни план.

Потражња за зачињеним зеленим витаминима је стабилна током цијеле године

Нијанси на першина:

 1. Потребно је унапријед успоставити трговинске односе;
 2. Зимски стакленик треба да има осветљење и грејање;
 3. Семе се може добити самостално или купити;
 4. Потребно је упознати се са захтјевима постројења за микроклиму и његу.

Само познавање пољопривредне механизације першина може правилно организовати редовну продају. Могуће је продавати само зеленило свјежег изгледа. Максимални рок употребе биљке на хладном мјесту је тједан дана. За добар приход потребно је прикупити максимални износ жетве.

Заједно са першуном, можете узгајати здјелу лука, копра и салате. То ће повећати профит, а пакети различитих зеленила су више тражени.

За почетак, морате се упознати са класификацијом постројења. Першун је лист и корен. Обје врсте су веома вриједне у витамину, али коријен има драгоцјену коријену. Листови першина могу се разликовати у летцима: глатки или валовити. Прва опција има интензивнији мирис.

Семе першинаполако се спуштамо. Прије сјетве потребно их је довести у фазу извијања и тек тада сијати. Прва берба се може прикупити за неколико мјесеци, а затим ће се производи за продају припремати мјесечно.

Оптимална температура за клијање семена - 3-4 степена. Али за узгој зеленила треба да буде на температури од 15 степени. Заливање треба да буде умерено. Храњење треба вршити 2 пута у периоду раста першина.

Нијансе узгоја копра у стакленику зими за продају

Да бисте добили мирисне снопе копра, морате се придржавати одређених правила узгоја зеленила. За почетак припремите стакленик. Овај догађај почиње у фебруару. Тада би се подручје испод стакленика требало очистити од зимских падавина. За брзо загревање земље потребно га је ставити филмом или рубероидом. Већ на почетку прољећа земља ће се прилично добро загријати.

За продају је потребно узгајати зеленило, атрактиван изглед

Семе мора бити натопљено пре сетве. Али није их потребно проклијати, иначе ће бити проблема са њиховим слетањем у земљу.

Важно је запамтити да приликом узгоја копра за продају није потребно сијати цијелу површину стакленика. Тако биљке неће добити свој дио свјетлости и неће расти бујне грмље. Зато је боље посадити уторе.

Нијанси растућег копра:

 • Проклијала сјемена треба засадити с креветима, мало посути земљом;
 • Потребно је редовно влажити тло водом из пиштоља за прскање;
 • Неопходно је правовремено уклонити коров;
 • Периодичнотло се мора олабавити тако да не постоји тврда кора која спречава клијање од клијања;
 • Дубина садње мора бити уземљена;
 • Најмање једном у периоду раста потребно је завршити облачење.

Препоручује се употреба раних варијанти лака копра за брзо добијање усева. А за редовно гајење биљака потребно га је подморити. Поред узгоја копра у земљишту, можете покушати култивирати хидропонику. Ово је буџетска опција, али зеленом недостаје карактеристичан укус.

Пословање о узгоју белог лука у стакленику

\ т

За индустријска предузећа такво пословање мора бити регистрирано. Али ако је продаја мала и веома позната, онда нема смисла да се све званично добије. Правни основ за регистрацију бизниса - ако је више од 1 хектара земљишта укључено у узгој чешњака.

Пораст чешњака у стакленику - продуктиван начин остваривања профита

Предлага на продължаване на частите:

 • Можете опремити свој посао код куће, у земљи;
 • Међу купцима се тражи чешњак;
 • Минимална конкуренција;
 • Захтева мале финансијске инвестиције;
 • Чешњак није избирљив.

Постоје 2 врсте белог лука: зима и пролеће. Пре него што започнете посао, важно је одредити која врста ће се користити. Зимски чешњак је погоднији за узгој на продају. Отпоран је на мраз, има високе приносе и одличне укусе. Сланица је погоднија за узгој у топлијим крајевима.

Чешњак се не сијесемена. За садњу се користе зипови и гомољи. Требало би да буду висококвалитетне, да не буду захваћене болешћу.

Микроклима за чешњак зависи од одабране сорте. Али култура је потпуно неприпремљена. Технологија узгоја мора нужно укључивати редовно заливање, одлепљивање, чишћење корова и стријела и ђубрива.

Узгој зеленила у стакленицима (видео)

Да би се у стакленику узгајало високо квалитетно зеленило, морају се поштовати одређена правила. Свака култура је јединствена, али за најбољу добит препоручује се да се одједном узгаја неколико врста зелених и да се имплементирају тимске греде. За расте током целе године, биће вам потребан зимски стакленик са грејањем и осветљењем.