Радисх сеедлингс

У периоду зимског авитаминозе, људско тело има посебну потребу за изворима елемената у траговима и витаминима као свежим поврћем. Ротквица није погодна за одржавање здравља и побољшање општег благостања. Ово поврће садржи есенцијалне органске људе, ензиме, витамине Б и Ц, који су неопходни за организам зими.

Избор сорти ротквица за саднице

Прва ствар коју треба одредити прије садње ротквице је сорта. У зависности од периода сазревања, ротквице се деле на ране сорте, као и на средњу и каснију сазревања. У случају узгоја ротквица на прозорској дасци, ране сорте ће бити оптимално прилагођене и требале би бити високоприносне.

Престоридис је спреман за сакупљање за 16 - 17 дана.

Целестин Ф1 - време сазревања коренових усева је од 20 до 25 дана.

Кармен - берба се може сакупити 20 дана;

18 дана. Време сазревања одговара имену.

Ротквице ових сорти су такође добре јер сви корени сазревају брзо и брзо.

Сјеме одабране роткве мора се покупити и одабрати само оне које имају смеђу боју. Да би семе добро проклијало, препоручује се да се упије у прокуваној води најмање 20 минута, као и да се дезинфикује додавањем мангана у воду.

Припрема семена ротквица за саднице

Пре садње семена, ротквице се калибришу. Препоручује се засадити велика, квалитетна семена исте сорте или хибрида без мешања.

У плодној и влажној земљи дозвољено је сијатисеме без прераде и намакања. Ипак, степенице ће се појавити раније и пријатније, ако рукујете материјалом за слијетање. Семе ротквице се припремају за опсаду на следеће начине:

Сјеменке се калибрирају и стављају у влажну крпу и чувају на топлом мјесту у дану.

Топло семе у топлој води 15-20 минута на температури од 50 степени у сврху дезинфекције и превенције болести. После загревања семе се хлади, обогаћује елементима у траговима и суши.

Радишна обрада елемената у траговима састоји се у намакању сјемена у посебним отопинама минерала и стимулансима раста (у складу с упутствима о пакирању приправка).

Намакати ротквицу прије садње, могуће је у обичној води, чиста и лагано топла. Временски период: 8-12 сати.

Припрема земље за саднице ротквице

Најбоље тло за сјетву - плодно, пропусно за ваздух, према механичком саставу песка или иловаче, са неутралном реакцијом раствора земљишта (пХ 6,2-6,8). Кисело земљиште је кречено (додати доломитно брашно или креч 300 г /м2).

Припрема садница ротквице за саднице

Уз прави приступ, могуће је организовати узгој, који ће током цијеле године дати добру жетву овог корисног поврћа. Могуће је израдити пластичне контејнере са земљом, у које се сади саднице роткве у цијелим серијама. Ову врсту искрцаја треба обављати сваке двије седмице.

За узгајање ротквица на прозору помоћи ће припремљене дрвене кутије или пластичне посуде са округлим удубљењима. Тара форсаднице треба да одговарају пречнику прага и не смеју бити веће од 15 цм. Када бирате пластични контејнер, требало би да преферирате посуду у којој ће ћелије сваког стабла бити 5к5к5 цм и имати отвор за одвод. Ако мјесто на прозорској дасци не одговара ширини кутија, садница се може ставити у пластичне чаше. Најбољи избор за узгајање ротквица ће бити дрвене кутије, опремљене палетама.

Садња семена ротквице на садницама

Процес доступан аматеру у пракси је сљедећи:

  1. Израђујемо рупе у земљи, ако су оне једноструке, или бразде, ако су кутије, на дубини од око 1,5 центиметара.
  2. Воду продубити топлом водом.
  3. Подијелите сјеменке на жљебове на удаљености од отприлике 3 центиметра, напуните земљу и лагано поново залијте воду да бисте мало збили подлогу.
  4. Покријте амбалажу стаклом или полиетиленом, што није штета, и очекујте степенице. За потпуну клијавост семена ротквице на прозорској дасци, температура на балкону или у соби се одржава на нивоу од 18-20 ° Ц. То је идеално.

3-4 дана након појаве прве "радости" (зелене избојке ротквице) склањамо склониште, шаљемо проклијала сјемена на мјесто гдје ће температура зрака бити 8? Ц. То је за гашење. 3-4 дана боравка - враћамо се у удобне услове раста.

Идемо даље - стварамо најповољније услове за развој семена

Брига о садницама роткве

Наводњавање садница ротквице

Вода у води не обилује водомтемпература, периодично како се земља суши, тако да корени не труну. Љети се препоручује наводњавање тла спрејом, осим влаге на лишћу. Након наводњавања препоручује се прекривање тла и попуштање тла око стабљике. ђубрива

Ротквице не захтевају додатна минерална ђубрива, што чини усев еколошки прихватљивим и корисним. По жељи можете додати органска ђубрива у облику компоста помешаног са малом количином пепела. Ако је потребно, засађена култура се може хранити раствором од 1 кашике минералних супстанци, помијешаних са 10 литара воде. Ђубрење се врши недељу дана након појаве бактерија и током формирања коренских усева.

Повремено, кутије са садницама треба ротирати тако да биљке еволуирају подједнако у свим правцима и не бркају листове једна са другом. Лишће је потребно одмрзавати тако да је удаљеност између садница 1,5 цм, што је довољно за слободан раст и развој биљке.

Редукција садница ротквице

Упркос чињеници да се посебне потешкоће у одржавању садница не разликују, ипак је пожељно овладати неколико кључних правила која се морају спровести без икакве сумње. У овом случају, добићете добар резултат, а кућни редови ротквице ће се развити прилично активно. Али за ово је неопходно прво да се савлада технологија очвршћавања садница ротквице. Ништа није компликовано у томе. Када у контејнеру са гратед зрнцима, коначно, буде и мердевина(сачекајте да избојци постану мало јачи), вријеме је да ојачате саднице ротквице.

Зашто ми је то потребно? Таква процедура је неопходна како би се осигурала отпорност биљака на оштро хлађење. Све што вам је, у ствари, потребно - снизити температуру у просторији на 7-8 степени. Одвојите око 3-4 дана: током овог периода, степенице роткве треба да се прилагоде новом температурном режиму, а затим да се врате претходни температурни индекси.

Ова процедура ће вам послужити као добра услуга, јер ће саднице ротквице постати много отпорније на могућу наглу промену микроклиме у вашем стану. Водите рачуна о редистричним корацима - и на балкону ћете добити раскошну културу ове агро-културе.