ПВЦ врата: шта је то, предности и мане сличних модела

Људи који су били суочени са потребом замјене унутарњих врата могли су видјети у трговинама ПВЦ врата. Али не знају сви шта је то. Многи збуњују ова унутрашња врата са пластичним вратима, али у стварности су потпуно различити производи.

Шта је ово?

Унутрашња врата од ПВЦ-а су врата која су обрађена посебним филмом. Производи имају ниску цијену, па су брзо стекли популарност међу купцима. Ниске цене су због дизајнерских карактеристика таквих крпе за врата.

Произвођачи скелета користе шипке од црногорице, чешће од бора. Шипке за израду платнених врата се темељито провјеравају за плетива и друге недостатке.

Будући да врата имају приступачну цијену, дрвни отпад се налази у њима. То могу бити фракције од иверице или МДФ, целуларног картона или било ког дрвета. Често, као пунило на многим моделима, то је управо ћелијски картон - најјефтинија и најјефтинија опција.

Али костур и унутрашње пунило су само део дизајна. Најважнији детаљ је ПВЦ фолија. Данас се производи у различитим бојама и нијансама, тако да се крило врата може користити у свим интеријерима. Филм врло прецизно понавља цртеж и текстуру природног стабла - многи људи понекад помијешају такав поклопац с умјетним фурниром.

Упркос чињеници да је у производњи примењених завршних материјала на базиПоливинил клорид, врата су потпуно еколошки и безопасна за људе.

карактеристике производње

ПВЦ врата су стандардна врата, која се практично не разликују од скупих модела природног дрвета. Платно је прилично издржљиво због дрвеног оквира и МДФ плоча или иверице, причвршћених на оквир.

При изради таквих врата користе се специјална опрема и технологије које омогућавају максимално поуздано пријањање фолије са МДФ плоче. Пре наношења ПВЦ фолије на површину крила врата се темељно чисти и одмашћује. Затим се лист заједно са филмом шаље у посебну комору где, под утицајем високих температура, полимерни материјал може имати било који облик. Поуздано приањање поливинил хлорида обезбеђено је вакуумом створеним у комори.

оперативно достојанство

Сви они који питају шта су ПВЦ врата и да ли да их купе, често не замишљају све предности таквих врата. Али, у ствари, технички параметри ових решења су на прилично високом нивоу. Према техничким карактеристикама, крпе за врата, које су обрађене филмом од поливинилхлорида, далеко превазилазе њихове директне конкуренте - ламинирана врата.

Дакле, захваљујући ПВЦ премазу, платно за врата карактерише висока чврстоћа - филм се добро носи са било којим механичким дјеловањем.

Премаз, поред своје чврстоће, даје платну висок садржај влаге. Такви панели врата се могу инсталиратине само у свим собама, већ иу купатилима и купатилима. Тако можете да учините ентеријер занимљивијим и јединственим.

Површина поливинил-хлорида издржава ефекте високе температуре и директне сунчеве светлости, док уобичајени ламинат једноставно изгори. ПВЦ врата ће задовољити свог власника богатом бојом и нијансама. Поред тога, поливинил хлорид не мења своје геометријске карактеристике чак и на високим температурама.

Поред тога што се врата не боје влаге, она имају и високу антибактеријску отпорност. Могу се уградити чак иу купатилу - неће бити гљивице или плијесни. Такође, материјал дизајна неће исушити из периодичних температурних скокова и промене нивоа влажности - врата ће задржати свој интегритет са свим неповољним факторима.

Поливинилхлоридни премаз се, као што је већ речено, не боји високих температура - у случају пожара, филм се неће упалити.

Све ове карактеристике омогућиле су ПВЦ вратима да значајно заобиђу конкуренцију међу производима сличне ценовне категорије. А ако узмете у обзир повољне цене, онда постаје јасно да су врата веома популарна.

Предности и недостаци

Сада када сте већ сазнали шта су ПВЦ врата, морате погледати њихове предности и мане у поређењу са другим типовима унутрашњих врата исте класе.

Унутрашња врата од ПВЦ врата су значајно нижа због особитости производње. Ако их упоредите са ламинираним вратима, тежина је скоро минимална.Због полимерног филма значајно се повећава трајност и трајност блока врата.

ПВЦ конструкција се лако поставља. Такође имају висок степен отпорности на хабање. Чак и ако се јединица врата интензивно користи, тканина дуго задржава не само техничке карактеристике, већ и изглед.

Огромна скала боја филмова од поливинилхлорида може дати било какву текстуру и боју производу. Одговарајућа врата можете покупити у сваком ентеријеру.

Још један плус - врло једноставан дизајн и прибор, који произвођачи довршавају. Свим компонентама таквих врата се може управљати без потребе да се замењују дуже време. У случају квара, можете једноставно покупити нову ставку у било које вријеме.

Важна предност је висока еколошка прихватљивост производа. Произвођачи користе само природне и безопасне материјале за људе и животиње. Ова врата су идеална за уградњу у дечије собе. Такође је одличан избор за оне који пате од алергија.

Врата ПВЦ не захтијевају озбиљну бригу о себи. Премаз не пролази кроз влагу, укључујући разне кућне хемикалије.

Упркос економској класи, дизајни, обрађени ПВЦ фолијом, имају висок степен топлотне и звучне изолације. Просторија у којој су постављена таква врата биће сигурно заштићена од буке, прашине и разних непријатних мириса.

Са свим својим предностима, ови производи имају и мање мане.Говорећи о звучној изолацији, потребно је схватити да њен ниво зависи од тога који се пуњач користи у оквиру оквира.

Говорећи о трошковима буџета, треба рећи да је цијена таквих унутарњих врата данас мало инфериорна у односу на аналогије од природног дрвета, па се додавањем мало, може купити боља опција.

Ако се плахта дуго користи у тешким условима, онда се рубови могу повезати.

Али упркос свим овим недостацима, у економској класи, ПВЦ врата су најпоузданија понуда. Ово је оптималан избор као јефтина унутрашња врата за све просторије у стану.

ПВЦ врата у унутрашњости

Главна предност врата је њихов леп изглед. Сваке године постоје нове и нове боје и текстуре које ће лако помоћи дизајнерима да имплементирају чак и најодважније идеје. Филм може бити монокроматски или имитирати узорак и текстуру скупих врста дрва.

Доор-ПВЦ је прорачунско рјешење које вам омогућава да добијете квалитетан производ по ниској цијени, који се може користити иу најлуксузнијим интеријерима.