Пумпа са навојем СПРУТ КГДа 0,8-40-0,28: упутства корак по корак за одржавање и поправку

До данас је проблем недостатка централног водовода прилично једноставан. Мудар и практичан власник је опремање сопственог система снабдевања водом - бушење бунара, који је накнадно опремљен посебном потопном пумпом. Међутим, током рада чак и познатих брендова, можда ће бити потребно сервисирати пумпе и личне предмете.

У примеру СПРУТ «КГДа 0,8-40-0,28» разматраће се акциони план корак по корак, након чега је могуће извршити самосталну поправку пумпи подводних различитих произвођача.

Корак број 1: Потребан алат
Када је потребна демонтажа СПРУТ пумпе "КГДа 0.8-40-0.28":
• Крижни и равни тип одвијача.
• Кључ за уже и шипке за 9.
• Четка за метал и обичну четку за градњу средње чврстоће.
• Помоћна течност која олакшава момент увртања зарђалих вијака.

Корак број 2: Демонтирајте средњи део пумпе
Најчешћи разлог због којег уређај губи у перформансама (или се само зауставља, узрокујући да пумпа не пумпа воду) лежи у контаминацији унутрашњих радних компоненти. На другом мјесту - развој вијка и гуменог рукава заједно с њим. У оба случаја, такав поступак као што је растављање пумпе не може се избјећи.
• Пре него што одвојите преносно црево - очистите пумпу од спољне контаминације. Као што видите на фотографији, случај је посебно тежак - бунар је био Замула.
• Одвојите причврсну решетку која се причвршћујепомоћу 2 вијка.
• Затим одврните четврти вијак који причвршћује два главна дијела пумпе.
Опрез: Да бисте избегли ломљење навоја, користите посебну антикорозивну течност. У овом случају је коришћен цилиндар "Маннол М-40 мазива".

Корак број 3: Чишћење вијака и анализа његовог стања
Као што знате: водени камен меље! Обратите пажњу на фотографију "спиралног" елемента - његово стање захтева замену. Трошкови ове компоненте, у вријеме писања (март 2015), варирају у распону цијена од $ 20-25.
• Да бисте заменили овај предмет, потребно је одврнути истрошену стезаљку супротно од казаљке на сату.
• Поставите нови завртањ обрнутим редоследом.
• У правилу, наведени артикл се испоручује са гуменим рукавом, које треба ставити на место старог.

Корак број 4: Растављање горњег дела пумпе
Да бисте заменили гумену цијев (испод вијка), морате одврнути четврти вањски вијак. Запамтите, омекшавање течности - гаранција интегритета да одврнете причвршћиваче и унутрашње лешеве. Демонтажа пумпе не би требала довести до нових деформација и оштећења.
• Одвојите елементе конструкције и замените гумену чахуру.
• Да би горњи дио кућишта обрнутим редослиједом.

Корак број 5: Провера нивоа уља
Пумпе за сервирање су потребне да би се спречили различити кварови и да би се стање уређаја приближило фабрици. Само у овом случају њихов радће бити поуздан и непрекидан. СПРУТ пумпа "КГДа 0,8-40-0,28а" је опремљена моторима пуњеним уљем. Стога, ако је ниво шампона недовољан (дио намота није покривен), потребно га је потпуно замијенити. За ово је најпогоднији вазелин (пропилен гликол, мање глицерола).

В заклучението,
Приликом поправљања потопних пумпи или њиховог превентивног одржавања, пратите уредну монтажу /демонтажу. Вијци и гравери морају одговарати њиховом почетном стању. Приликом завршног процеса монтаже обратите пажњу на прикључне делове дела тела пумпе. Наравно, делови за причвршћивање морају бити довољно чврсти да стану у кућиште. Не дозволите да моменти буду "недоступни". Плоче и чисте зазоре олакшавају механичко трошење унутрашњих и спољашњих компоненти које пумпа ради. Све у свему, добро и добро у поправном послу!