Провера сумпора за стакленике од поликарбоната - врсте употребе

Биљке у затвореном тлу подложне су многим болестима и нападима штеточина. Избегавајте ово, што ће помоћи годишњој дезинфекцији стаклене баште уз помоћ сумпора. Овај метод деконтаминације омогућава вам да се ослободите болести и инсеката у једној или две процедуре.

Технологија пушења цигарета у стакленику је прилично једноставна, али да би била ефикасна и сигурна, строго се придржавајте упутстава.

Сумпорна шашка за пластенике од поликарбоната

Принцип деловања сумпора

Контролор сулфата је скуп таблета које садрже активну супстанцу - сумпор - у количини од 750 г /кг. Приликом одмашћивања, веверица излучује сумпор диоксид, који ефикасно убија бактерије, вирусе и гљиве, као и штетне инсекте. Глодавац потискује и плаши глодаре.

Контролер се састоји од 5-10 таблета и дизајниран је за руковање одређеном количином простора. За обраду, узмите потребан број таблета, запалите их уз помоћ фитиља и оставите смрад да тиња у добро затвореном стакленику. Ово ствара велику количину дима, који попуњава конструкцију.

Провера сумпора

Дим лако продире у неприступачна мјеста: спојеви трупових елемената, поликарбоната, празнине у темељима и ограде кревета - гдје се накупљају штеточине и патогени. Када се споји са паром и капљицама влаге анхидрид формира сумпорну киселину, која даје додатни дезинфекциони ефекат, дезинфикује земљиште и зидове стаклене баште.

Специјални фитиљ се испоручује са димним штаповима

Када потрошититретман стаклене баште са врећицом за сумпор

Озелењавање стаклене баште уз помоћ дама врши се у јесен, након завршетка вегетације и комплетног чишћења стаклене баште, као и на пролеће, најкасније две недеље пре засађивања првих усева. Јесенски третман се обично изводи у септембру или почетком октобра. У пролеће можете почети да дезинфикујете у априлу.

Обрада стаклене баште сумпорном киселином

Температура код коксирања не би требало да буде мања од + 10 ° Ц. Ако се стакленик налази на локацији са високом подземном водом, третман се мора одложити док се земља не осуши до дубине од најмање 10 цм. слојева тла, што ће имати штетан утицај на активност бактерија у тлу.

Корист и штета од контролора сумпора

Пре него што пређе на третман стаклене баште сумпорном киселином, неопходно је проценити његове користи и оштећења на пројекту, земљишту и биљкама.

Предности сумпора:

 • је ефикасан против гљивица и плесни, бактерија и штетних инсеката;
 • има високу моћ продирања;
 • економски;
 • је једноставан за употребу.

Али постоје недостаци, које треба запамтити.

 1. Токсичност сумпорне киселине је изузетно висока, тако да њена примена захтева поштовање правила о безбедности.

  Сумпорни димови дима су веома отровни

 2. Анхидрид сумпора има деструктивно дејство на незаштићене металне детаље оквира.
 3. Поликарбонат након вишеструких третмана је мутан и прекривен микропукотинама.
 4. Ацид тхатнастаје као резултат реакције дима с водом, убија не само штетне, већ и корисне микроорганизме, погоршава плодност тла.
 5. Дјеловање испитивача сумпора не протеже се на дубоке слојеве тла.
 6. Третман се може обавити током вегетације и мање од две недеље пре садње.

Важно! Приликом употребе сумпора потребно је строго поштовати безбедност: контролор је ватроотпоран, а дим - отрован!

При руковању стаклеником са врећицом за сумпор важно је придржавати се сигурносних мјера.

С обзиром на све недостатке и сложеност употребе средстава за провјеру сумпора, неопходно је процијенити изводљивост прераде прије кориштења. Искусним баштованима се саветује да у следећим случајевима користе мерач сумпора.

 1. У стакленику су биљке исте врсте, које имају уобичајене штеточине и болести, узгајане неколико година за редом.
 2. Епидемије гљивичних и бактеријских болести са великом површином лезија примијећене су током сезоне у стакленику или у близини стакленика.
 3. Штеточине инсеката су виђене на биљкама, а борба против њих коришћењем народних средстава или инсектицида системског деловања била је неефикасна.
 4. Биљке у стакленику су заражене патуљастим грлом - слабо је подвргнуто повлачењу конвенционалним средствима.

У другим случајевима, превентивна деконтаминација пластеника је боље урадити уз помоћ биопрепарата - они немају штетан утицај на земљиште и дизајн стакленика. Такође можете користити и друге типове дамафунгицидно и инсектицидно дејство.

Типови дима

Какав испитивач сумпора бира за третман стакленика од поликарбоната? Ово питање је од великог значаја за многе почетнике. Чешће него сумпорне шахте погрешно броје средства за уништавање инсеката и микроорганизама на основу других отровних супстанци. Опсег примене дима и њихова ефикасност зависи од активне супстанце.

Табела 1. Врсте провјера дима.

Приказ дима десцриптион

Цхецкерс оф ФАС, Клима, Писхак

Даме на бази сумпора, које се користе за уклањање гљивичних и бактеријских инфекција, плијесни, трулежи. Они су такође ефикасни против инсеката штеточина: гриње паукова, лисних уши, трипс, вхитефли, лиснатих гусеница, пужева. Смањује биљке, прерада се врши само у празном стакленику након потпуне бербе усева и биљака.

Дама Г-17, Г-20

Уређаји за контролу дима на бази хексаклорана, системски инсектицид контактно-цревног дејства. Ефикасан против лисних уши, гусеница, трипса и белаца. На биљоједима се не предузимају опипљиве акције. Против болести такође нема користи. Није дозвољено током вегетације.

Дама из Дидетсил-диметил-амонијум-бромида, изражена фунгицидним и бактеријским деловањем, такође убијају инсекте. Дама са бромидом се ефикасно боре са мокром труљењем, гљивичним инфекцијама. Дозвољена је употреба дама у првим тједнима вегетације биљака, чак и прије почеткаплодоносно

Шаховски град, тиха вечер, Тсифум

Дама на бази перметрина, са широким спектром ефеката на инсекте. Делује од свих врста лисних уши, гусеница, гриња, трипса, белих китова, као и њихових ларви. Дама са перметрином су ватроотпорне, њихова површина се не загрева при сагоревању. Немојте сузбијати биљке, можете их користити током вегетације пре почетка плодног узгоја.

Цхекуерс Волцано, Хепхаестус

Чувари дувана, активни састојак - никотин. Наноси се у стакленицима током било ког вегетационог периода и након жетве за контролу штетних инсеката: лисних уши, патуљка, патуљка, трапова, већине лептира и гусеница. За личинке дим практично не ради, стога је неопходно двоструко процесирање у размаку од 10-15 дана. Чувари дувана су бескорисни од трулежи и инфекција.

Врста штитника за инсекте

Као што се може видети из табеле, шаховници сумпора имају најшири спектар деловања, тако да се они најчешће бирају да потпуно уклоне пластенике након завршетка сезоне. Да не би дошло до оштећења тла, оквира стакленика и поликарбоната, потребно је придржавати се технологије обраде.

Технологија третмана стаклене баште

Процес сагоревања стакленика са киселим дозатором не одузима много времена - контролор је упаљен неколико сати. Међутим, деловање сумпор-диоксида траје два до три дана. Да бисте повећали ефикасност лека, препоручује се да изаберете правилну дозу и пратите упутства корак-по-корак за лечење.

Израчунавањедозирање сумпора

Контролор се састоји од неколико таблета, што вам омогућава да најтачније покупите дозу активног састојка. Израчун се заснива на запремини стаклене баште, трошку активне супстанце која је назначена на паковању.

Акција сумпорних шахова

Испод је пример израчунавања.

 1. За третман стаклене баште изабран је контролер "Клима" тежине 300 грама, 10 таблета. Величина стакленика је 3х6х2,2 метра.
 2. Израчунавање запремине стаклене баште је веома једноставно: потребно је умножити његове геометријске димензије у метрима, што резултира запремином у кубним метрима. За дату величину стакленика, она ће бити 3,6 · 2,2 = 39,6 м3.
 3. Једна контролна јединица масе 300 грама према препорукама произвођача је довољна за руковање 20 м3 стакленика.
 4. За третман стакленика потребно је 39,6: 20 = 1,98, тј. 2 кугле од 300 г или 20 таблета.

Процењени број дама је подељен у неколико група тако да се фумигација врши равномерно. Треба имати на уму да је време паљења угњетавања 90 секунди, након чега се отпушта гас за отров. Број дама мора бити израчунат тако да их може отпустити и оставити стакленик на пола сата.

Важно! Са великом количином стакленика и истовременом употребом неколико дама за избегавање тровања препоручује се употреба гас маске и заштитног одела.

Како се користи сумпорна течност у стакленику

Исправна употреба провере не зависи само од ефикасности обраде, већ и од ваше сигурности. Стога се препоручује строго поштовање датих упутставау табели 2.

Упутства за примену ФАС топионице соде

Табела 2. Корак-по-корак упутства за употребу средства за испитивање сумпора у стакленику.

\ т
Кораци, илустрације опис акција

Чистка на култивирани растениа и коров

Третман стаклене баште са киселим дозатором врши се тек након потпуног уклањања вегетације из стаклене баште. Култивисане биљке се уклањају, кљуне и остаци се спаљују. Није препоручљиво користити их за компост. Веедерси искачу, обраћајући посебну пажњу на биљке са снажним коријеном штапа. У њиховим коријенским чаурама често се скривају за зимовање ларви штеточина. При откривању знакова болести или штеточина коров се спаљује или извлачи из града. Здраве биљке се могу ставити у хрпу компоста.

Генерално чишчење у стакленику

Зидови стакленика се перу топлом водом са течним детерџентом. Да би се користила мекана спужва или тканина за прање, не препоручује се употреба поликарбонатних четки и стругача - може оштетити његову површину, након чега је замагљена. При прању се посебна пажња посвећује зглобовима поликарбоната и скелета. Они обично акумулирају прашину и прљавштину, бактерије зиме у њима, споре гљивица и гриње. Могу се додатно очистити меком четком. Коначно, зидови стакленика се перу водом из црева.

Прерада тла

Дим из контролора сумпора може продирати само у растреситом земљишту до дубине не веће од 5 цм.Ларве за зимовање на велику дубину. Стога, да би се побољшала ефикасност обраде, препоручује се копање земље у стакленик и попуштање. У овом случају, ларве и штеточине ће бити на површини и биће уништене. Горњи слој земље може се уклонити и извадити из стакленика.

запечатлениа от пластиника

Употреба средства за испитивање сумпора је могућа само у затвореној просторији, иначе ће дим изаћи и контролор ће бити неефикасан. Осим тога, дим је отрован, са његовим отпуштањем може доћи до тровања. Стакленик се запечати, полаже зазоре и спојеве са заптивачем, љепљивом траком или китом. За улазак у стакленик оставите једно од врата, док се може запечатити гуменим заптивачем за прозоре, а након висине даме додатно положити траку.

Заштита металних конструкциј

Са утицајем сумпор-диоксида на незаштићени метал, формира се корозивна ватра. Стога произвођачи скица препоручују да се на почетку третмана покрију необојени метални делови солидолома или другог органског мазива. Ако се на стакленим површинама оквира посматрају након наношења боје, препоручује се претходно обнављање премаза и сушење. Посебну пажњу треба обратити на делове који су изложени механичким напрезањима: шарке врата, оквир врата и клапне - где боја најчешће пада.

Обезбеђење личне безбедности

Дим од дама је отрован, а када је изложен влажној кожи може изазвати иритацију. Тако ранијеНа почетку третмана потребно је носити заштитну одјећу - посебно одијело или влажну крпу с дугим рукавима. Ставите руке на рукавице, заштитите главу капуљачом или шалом. Респираторни органи штите респиратор. Ако је могуће, користите гас маску.

влажење површина

Да би се побољшала ефикасност, неопходно је одмах навлажити зидове стаклене баште и горњи слој земље од црева или спреја непосредно пре третмана. Виша влажност доприноси трансформацији сумпор-диоксида у сумпорну киселину, која је антисептик и конзерванс. Када је у контакту са влагом, пепелом или неким минералним ђубривима, сумпорна киселина се претвара у сумпор, чији је ефекат на тло изузетно негативан, тако да не можете оплодити земљиште у стакленику пре обраде вреће!

Припрема базе за провјеру

Сумпорна шашка се током одмашћивања загрева, за њену употребу је потребно припремити негориву базу. То може бити плочица, метални лим, емајлирани базен или канта. У присуству бетонских или поплочаних трагова у стакленику можете ставити на њих контролну плочу, под условом да у близини нема запаљивих предмета.

висина дама

Контролер је постављен на бази строго вертикално, испод горње пилуле убачен штапић, који долази са квачицом. У његовом одсуству, испитивач је испаљен уз помоћ новина. Убеђени да угњетавање стално гори, потребно је брзо напустити стакленик и затворити врата иза њега. Ако врата имају пукотине, они одмахЛепљени су траком или запечаћени на другачији начин.

Стакленици за сушење и деконтаминацију

Изолација дима траје неколико сати. Потпуно испуњава стаклену башту, таложи се на зидовима, у земљи иу тешко доступним местима. Ефекат анхидрида на бактерије и штеточине траје 24-72 сата, тако да је боље не отварати стакленик у наредна три дана.

Вентилација и даље чишћење

Након три дана излагања, врата и прозори се отварају у стакленику и испуштају све док не нестане одређени мирис. Да би се избегла замућеност поликарбоната и корозија оквира, препоручује се да се стакленик опере са малом количином чисте воде.

Накнадно третирање тла ЕМ препаратима

Сумпорни кашик негативно утиче на микроорганизме у тлу, убија корисне печурке и бактерије. Да би се обновила плодност земљишта, препоручује се да се прије почетка нове сезоне уведе рјешење биолошке технике као што је емотикон, Баикал ЕМ-1, Сиаиво ЕМ2. Третман се спроводи у пролеће након загревања горњих слојева земљишта на температуру од + 15 ° Ц. Температура раствора треба да буде у границама од 25 ± 5 ° Ц.

Како запалити сијалицу у стакленику

Деконтаминација стакленика из поликарбоната у јесен

Третман мора почети са чишћењем свих биљних остатака, корова, малча - они могу сакрити и наручити разне штеточине. Вормвоодзаражене болестима и штеточинама, спали. Прочитајте више овде.

Видео - Спаљивање саћа са сумпорном киселином

Да би се заштитила од бактеријских и гљивичних инфекција, довољан је један третман стаклене баште са врећицом за сумпор. Да бисте уклонили гриње паукова, можда ће бити потребне две или три цигарете у интервалима од недељу дана. Сумпорну киселину можете комбиновати са другим методама дезинфекције стаклене баште, што ће гарантовати да се ослободите болести и штеточина.