Процес производње лажног камина из сухозида

Данас је било врло модерно инсталирати праве камине у приватним кућама. Ово је не само предиван унутрашњи елемент, већ и начин за загревање просторије.
У истом стану можете инсталирати, због бројних могућности, само лажне камине. Овде ће обављати само декоративну функцију, чак и пожар у њима - само имитација.

Популарност таквог дизајна у становима је стечена зато што се они могу обавити властитом пажњом, без привлачења стручњака.

избор материјала

До данас, обртници ће направити декоративну ватру из било којег материјала, чак и од старог намјештаја. Али највећа популарност овде је суви зид. Зашто већ неколико година држи длан првенства по овом питању? Одговор на ово питање ће помоћи следећим предностима овог материјала:

 • доступност у смислу политике цена. Данас је грађевинско тржиште заступљено и домаћим и страним производима;
 • пријатељство према околини;
 • сигурност за инсталацију у просторијама;
 • могућност реализације различитих пројеката камина;
 • могућност конструисања дизајна у било ком стилу;
 • могућност постављања уређаја на било којем мјесту;
 • Једноставна инсталација. Свака особа може да рукује колекцијом, чак и без посебне едукације о зградама.

Поред тога, коришћењем сувог зида можете направити конкавне и закривљене површине на порталу изградње. Ово ће је учинити савршеномуклапају се у већ постојећу околину просторије.
Такође, фалцхаминес од сухозида ће омогућити вањску завршну обраду било којим декоративним материјалима, потпуно мијењајући изглед собе.

Шта се састоји од

Пре него што направите декоративну ватру својим рукама, морате знати њене саставне дијелове. Фалсх камин од сухозида састоји се од:

 • оквир или подлогу;
 • огњишта;
 • портал;
 • извори вештачког пламена.

Да би се узеле у обзир све нијансе дизајна, потребно је нацртати цртеже. Цртежи лажних камина могу се наћи на интернету. У овом случају, можете једноставно узети било који готов цртеж као основу и направити неке његове измјене.

Скица треба да означи все главне точке пројекта:

 • његове параметре (висина, ширина дубине). Ови параметри треба да буду специфицирани за све елементе дизајна;
 • вањски дизајн портала, који служи као главни декоративни елемент у камину;
 • Поставке горње полице полица и камина, ако их има.

Обратите пажњу! Приликом састављања цртежа, обавезно пратите скалу, затим јасно и исправно пренесите линије од цртежа до зида и пода.

Ако не можете да одлучите о одређеној опцији, а волите неколико одједном, можете направити неколико распореда у реалној величини. Довољно је користити шперплочу или вату. Са распоредима ће бити много лакше одлучити која је опција најбоља за вашусоба и њена унутрашњост.
За непрофесионалце у случају цртања стручњаци препоручују да се већ готови цртежи и само мало да их трансформишу. На овај начин можете спречити очигледне грешке у цртежу и моћи ћете да саставите леп и исправан камин.
Такође, почетницима у овом случају се препоручује да изграде план како би процијенили исправност одабраног дизајна и његових параметара. Након што сте направили прави распоред, лако га можете репродуковати већ у сухозиду и металном оквиру.
Обрати пажњу! Боље је провести поподне на распореду, него се онда бавити растављањем и рециклирањем већ консолидованог металног оквира.
Распоред ће вам одмах показати све недостатке на цртежу, његову монтажу, као и изабрани дизајн. Овај распоред је врло лаган, а помицањем по просторији можете пронаћи најповољнију локацију за декоративну ватру.
Захваљујући свему овоме, моћи ћете да направите лажни камин својим рукама без икаквих проблема.

симулација пожара

Фалсх камини направљени од сухозида имитирају пламен у ватри. Пошто је у декоративном камину немогуће разблажити прави пламен, потребно је прије стартовања оквира одабрати методу симулације, тако да се то може учинити без проблема у постојећем пожару.

Постоји неколико опција за стварање вештачке ватре:

 • израда специјалне опреме и компоненти;
 • уз употребу сланих лампи;
 • свеће;
 • уграђивање у портал ЛЦД телевизора и још много тога.

Зависно од тогаврста симулације, њена имплементација ће бити једноставнија или сложенија, а такођер ће захтијевати и прикључење на електричну мрежу. Дакле, све ово ће се морати узети у обзир прије преласка на инсталацијске радове.
Најбоља опција, али скупа, биће уградња специјалних оквира за слике и дисплеја са течним кристалима, који ће бити приказани са записом о пожару. Најједноставнија и најповољнија је инсталација у центру свећа. Али запамтите да је отворени пламен потенцијална опасност за дом.

шта вам је потребно

Рад са сувим зидовима подразумева доступност одређеног скупа алата. Тада ће имитација камина властитим рукама бити имплементирана брзо и без компликација.
Али постоји један алат који ће вам помоћи да више пута радите на монтажи декоративног камина својим рукама. Овај алат укључује и тестере. Специјалисту се препоручује да купи ручну пилу. Има мале димензије и опремљен је системом за ефикасно уклањање прашине. Ово је веома важно, јер ће се приликом сечења сухозида бити доста прашине и то ће нашкодити људском здрављу.У овој ситуацији, због величине камина, мораћете много да сечете.Пила ће бити одлична замена алата.

У свему осталом, алат ће бити стандардан.

изабери место

Мјесто за будући декоративни камин треба изабрати веома пажљиво, јер ће у његовој стационарној монтажи, која искључује мобилност, бити немогуће промијенити његову локацију.
Као што је горе наведено, најбољи начин да се утврдиместо за изградњу ће се кретати по дизајну просторије.
Ево неких препорука за постављање лажног камења:

 • око њега мора бити довољно слободног простора;
 • камин не би требало да се опире између ормара и сандука;
 • боље је направити овај дизајн у куту или у одвајању од врата и прозора. То ће створити максималну атмосферу удобности и удобности.

Пратећи ове препоруке, у својој соби можете најпогодније поставити декоративни камин.

склоп камина

Свака конструкција, укључујући и декоративни камин, има следеће кораке монтаже:

 • излаз из дизајнерске кутије металних профила. Овде требате користити старт, водич и стабилан профил. Из почетних и водећих профила закључујемо према стандардној методи оквира оквира. А уз помоћ стоихих профила формирамо мостове за стабилизацију конструкције и дају јој већу крутост;
 • облагање оквира сухозидом. У овој фази, потребно је покрити оквир листовима са минималним празнинама.

Обратите пажњу! Обавезно користите перфориране металне углове како бисте направили равне углове. Треба их поставити и на спољашње и на унутрашње углове огњишта.

Обе ове фазе се спроводе у складу са стандардном схемом која постоји за монтажу било које конструкције сувог зида. Главна ствар је да се прилагоде камину и не одступају од цртежа и упутстава корак по корак.

обезбедитибеаути

\ т

Када је камин већ монтиран и покривен, могуће је наставити са његовом завршном обрадом. Због тога је веома корисно да је конструкција ожбукана сухозидом, јер служи као идеална база за разне материјале за завршну обраду.
Такав лажни камин може се обрадити на следеће начине:

 • за уградњу вештачког камена;
 • малтер са керамичким плочицама;
 • да се веже са дрветом;
 • за причвршћивање гипсаних декоративних елемената;
 • осликана или осликана тапетама.

Наравно, за камин ће најбоље бити третман за вештачки камен и дрво. На тај начин можете постићи максималну сличност са правим камином.
Али сам портал камина може имати обраду за специфичан стил који је затворен. Може бити класичан, модеран, хи-тецх или било који други стил. Главна ствар је да се декоративни камин не издваја од општег ентеријера или је то корисно нагласити.
Такође, у овој фази, потребно је инсталирати фотооквир за симулацију камина или припремити фокус дизајна за други начин стварања умјетног пожара.
Слиједећи упутства за монтажу сухозидних конструкција, као и правилно нацртани цртеж, могуће је без икаквих проблема направити властити лични камин за сваку собу у кући или стану. Добро одабрано имитирање пламена омогућиће вам да остварите свој сан о камину у стану на најбољи начин. А зимске вечери можете провести у удобности и удобности, као и створити романтичну атмосферу за вољену особу.