Пропеллер хеатер енгине Бинард - службени сајт произвођача, грешка

Често возачи купују скупи прибор за свој аутомобил у облику снажног субвоофера, видео снимача и других. Али да би се купио стварно потребан уређај да би се повећао животни век мотора, многи одбијају и апсолутно се троше! Стварно неопходни уређаји могу укључити и предлог званичног сајта Бинард - мотор предгрејаног грејача. Ова ставка се сматра неопходном за аутомобил који се користи у северним географским ширинама земље. Он је у стању да припреми мотор за лансирање у хладној сезони. Погледајмо детаљније, које су његове предности, недостаци и принцип рада.

уређај уређаја

Дизајн предгрејача Бинард не разликује се много од сличних модификација конкурената. Традиционално се монтира у подкапотној области, спајајући систем хлађења. Пумпа за течност доприноси несметаној циркулацији зубне пасте не само по свом дизајну, већ и систему хлађења док се мотор не покрене.

Аутономни грејачи за мотор Бинар

Сваки део апарата се користи само за једну сврху - загревање грејања до потребног температурног режима.

Фазе стартног грејача:

 • као резултат укључивања електричне струје у грејач ваздуха и пумпу за гориво, пали се свећа напона, а затим циркулациона пумпа;
 • комора за сагоревање је напуњена ваздухом, али пре тога, кисеоник се меша са доласком дизела или бензинакроз млазницу, добијена смеша је пламен;
 • топлотна енергија коју емитује измењивач топлоте се загрева помоћу токсола који се креће кроз затворени систем кроз Бинар-ов апарат за грејање на аутопуту.

У цревима постоје два регулатора који фиксирају температуру антифриза на улазу и излазу. Примљене цифре се преносе на контролну јединицу, а сигнал шаље најоптималнијим индикатором. Када течност достигне 40 ° Ц, релеј покреће вентилатор за грејање који преноси загрејани кисеоник у унутрашњост аутомобила.

Дизајн дијаграма грејача

Пре-енгине грејач мотора Бинар 5 може да ради у аутоматском и ручном режиму. Можете бирати између 20 минута и 2 сата. Али без обзира на методу коју изаберете, можете је искључити у било које време.

Као и увезени аналози, Бинард 5Д, 5Ц, 5Б грејач је опремљен даљинским управљачем, тајмером и електронским контролним модулом. Због таквих допуна, управљање јединицом може се извршити на аутоматизованом нивоу или даљински.

Треба такође напоменути да је могуће регулисати уређај користећи паметни телефон са Гроупе Специал Мобиле и СМС.

Сорте и техничке карактеристике

На званичном сајту компаније представљен је каталог са шест модификација пре-домаћих домаћих грејача. Свака од понуђених варијанти се разликује по индивидуалним техничким карактеристикама.

Принцип рада

Пре одабира уређајаПрепоручује се проучавање врста и њихових особина. Како не би улазили дубље у детаље и не користили нејасне термине, сакупљена је табела са главним карактеристикама за сваку верзију предгријача Бинар 5.

Бинарни параметри

модификации

Бинар 5Б, 5Б-Ц

5Б-СВ

5Д, 5Д-Ц

Бинарни 5Д-Ц

Топлотна снага, кВ

5 ± 0.5

Номинални напон напајања, В

12

Опсег радног напона, у

9.5 /16

Тип мешавине горива

Бензин који одговара ГОСТ Р51105

Дизел, одговара ГОСТ 305

Потрошња, мл /х.

700

600

тип расхладне течности

ВЕЛ, във връзка с ГОСТ 28084

Потрошња електричне енергије, узимајући у обзир пумпу, В

70

45

70

45

Потрошња електричне енергије у време покретања 100 с, В

100

65

100

65

Максимални ниво загревања

+85 ° С

Тежина, кг

8

Цена, руб.

27.000

\ т

22.000

\ тМодификације Бинар 5Б се користи за комерцијална и путничка возила на бензинском мотору са напоном од 12В на возилу, док 5Д модели, засновани на називу, јасно показују да су монтирани у дизел мотор. Али ова серија Бинарда је доступна у две варијације, које раде од напона од 24 или 12 В.

Што се тиче цијене Бинар 5 гријача, она је знатно нижа од увезених агрегата с идентичним техничким карактеристикама. Такви модели укључују производе Вебасто, Еберспацхер и друге.

ВИДЕО: Тест Рун Бинар 5

Предности и недостаци уређаја

Многи корисници разликују неестетичке вањске параметре од недостатака. Али ако узмете у обзир да је уређај монтиран унутар тела, онда критеријум привлачности не игра никакву улогу. На основу прегледа, треба закључити да је предгријач способан правилно обављати своје функције више од 3 године, што не значи за неке стране марке.

Други негативни моменат Бинарда је прилично гласно функционисање пумпе. Ово је објективна идеја, јер је уређај често укључен у одсуство возача, дакле не може донети озбиљну нелагоду. Упркос томе, на пробној вожњи аутомобилима као што су Шкода, Форд Фоцус, Волксваген Пассат и јединица показали су се на највишем нивоу.

Бинард на Ланд Цруисеру

Предности треба да укључују трошак модела, који је најмање 2 пута нижи од цијене конкурената, и имплементира детаље о буџету идодатне ставке. Треба напоменути да је Босцх моделе модификовао свијећу сијалице.

Коначни аргумент у корист домаћег апарата је одсуство блокирања у случају квара, с тим што европски колеге случај иде другачије. Чињеница да увезени грејачи имају много заштитних функција које потпуно блокирају рад уређаја са погрешним стартом, који се понавља 2-3 пута. Можете је деблокирати само у сервисном центру.

Техника Бинард је ускратио ове опције и проблеме са погрешним покретањем решен методом комплетног напајања. Након поновног повезивања уређај ће радити као и раније.

Грејач за дизел - потреба или луксуз?

Модерније верзије аутомобила, по правилу, већ имају пред-грејач у комплету. Међутим, њен капацитет није довољан за озбиљну руску климу, која присиљава власнике да траже рјешења у облику додатних направа.

Грејач мотора са симултаним приказивањем топлог ваздуха у кабини

На ниским температурама, дизел гориво почиње да кристализује и пумпа једноставно није у стању да упумпава густу течност упркос високом притиску у систему. Стога је за аутомобил који ради на дизел гориву изузетно важно да квалитетни грејач обавља следеће функције:

 • Загревање топлоте на оптималну температуру за безбедан старт мотора;
 • грејач ваздуха у кабини, који је тешко организовати у неким брендовима аутомобила;
 • загревањеВод за гориво - омогућава избегавање кристализације горива ниског квалитета;
 • стварање жељене температуре антифриза;
 • загревање резервоара за гориво пре покретања.

Ако пре-погон дизел мотора с дизелским мотором не пажљиво загрева гориво, бит ће велики проблем са мотором. Минимум који се може десити - аутомобил само одлази у тишину и одбија да почне. Код бензинских мотора све је много лакше, али је важно запамтити да је покретање мотора у тешким мразима еквивалентно 300 стартова у летњој сезони.

Кодови грешака и методе за решавање проблема

Током покретања или током рада, могу се јавити кварови, који се јављају сигналом из управљачке јединице док је грејач искључен. Свака грешка има свој идентификациони код, који вам омогућава да правовремено решите проблем. У случају грешке, сијалица почиње да трепери.

Најчешће постоје 2 проблема:

  \ т
 • Х01 - прегревање;
 • Х02 је критична температурна разлика, у којој ће се прегревање десити у блиској будућности.

Код грешке Х01 значи прегревање

Да би се разрешила квар, требало би урадити следеће:

 • проверити коло течности;
 • проверите пумпу, ако је неисправна, замените је новом;
 • проверите оба сензора (температура и прегревање), ако су неисправни, такође промените један или други, или оба;
 • проверити квалитет расхладне течности - треба да одговара сезонамаи улична температура.

Неколико речи на крају

Предгријач Бинар је далеко најпопуларнији производ међу власницима транспорта дизелом. Значајно осваја цену аналога, добро ради, ретко не успе, упркос чињеници да се сви кварови могу поправити чак и сами. Пошто питање куповине предгрејача за транспорт дизел горива није вредно, најбоља опција ће бити сама Бинард - и по цени и по квалитету, и по трајању рада.

ВИДЕО: Покретање планара и Бинарда на -36 ° Ц