Производња компоста: пословне карактеристике

Ако ти је стало животну средину и мисли о почетку пословања на животну средину, требало би да размотре отварање компанија која се бави производњом компоста. Иако ову врсту активности је одличан почетак компаније про животне средине, који, узгред, може да донесе довољно велики приход. Данас, свако тражи начине да уштеде новац и помоћи животне средине.

Карактеристике

постављен у тексту, идеја пословања није новина, али пре отварања овај посао је истина само у руралним подручјима. Са популарност зеленог живота, све више и више људи жели да се компост - барем за употребу у вртовима да се добије чист усев. Њихов једини проблем је недостатак времена и места за производњу само природног ђубрива. Производња се најмање 6 месеци, овај пут због активности различитих врста бактерија. Наравно, проналажење одговарајуће место за гомилу органског отпада из којих се ђубриво може бити тежак за башту просечног власника. Међутим, ако имате велики комад земље који можете потрошити на изградњи компостирање, ова пословна идеја је савршен за вас. Међутим, пре него што почнете прикупљање органског отпада треба да имају солидну пословни план компаније. Овај план ће омогућити да одреди количину компоста ћете бити у стању да уради да ћете користити контејнере за складиштење,и како ћете га послати будућим купцима.

Ова пословна идеја треба практично искуство. Током производње, морате се побринути да сировине које продајете немају штетне бактерије. Стога, морате да спроведете редовно истраживање пре него што га продате. Већ дуги низ година, пракса производње органских ђубрива се показала као одлична идеја за заштиту пословног окружења. Од самог почетка морате одмах пронаћи своју нишу на тржишту, на пример, нудећи само висококвалитетне органске сировине. Такође је вредно инвестирати у професионалну веб страницу која садржи информације о јединствености производа који нудите.

Дан у животу власника предузећа за производњу компоста

Потребно је истражити компост ради присуства бактеријског садржаја, а затим га припремити за транспорт. Ако нема сопственог аутомобила, потребно је да контактирате транспортну компанију и потпишете уговор за даљу испоруку производа купцима. Понекад можда немате довољно простора, сигурно ћете морати да купите додатне контејнере. Поред тога, неопходно је систематски додати органски отпад у нови компостни компост. Наравно, део времена ћете потрошити на промовисање вашег пословања у штампи, као и на интернету. Ако имате веб страницу, морате систематски провјеравати наруџбе и осигурати правовремену испоруку купцима.

карактеристике купца

Ваши купци ће бити вртлари који траже квалитетан компост за ђубрењееколошки вртови. Различите компаније су посредници који су у могућности да направе велике налоге.

Шта нам је потребно за почетак компостирања

 • Пословни план.
 • Маркетиншки план.
 • Простор потребан за стварање компоста.
 • Контејнери за компост.
 • Органски материјал.
 • Контакт са транспортном компанијом.

Позитивни аспекти

 • Тип посла који је релативно лако покренути.
 • Ниски почетни трошкови.
 • Потражња за органским компостом ће се стално повећавати.
 • Шанса за добијање гранта за пословно проеко.
 • Врста пословања карактеризира висока флексибилност.

Негативне стране

 • Потреба за пажљивим разматрањем количине потребног простора.
 • Организација превоза може бити скупа ако унапријед не успостави добре контакте са транспортном компанијом.