Профил за врата купе: алуминијум и челик, отвореног и затвореног типа

До недавно, купе је био недостижан сан слика у модним часописима. Међутим, временом су дошли у масовну употребу и постали уобичајени атрибут живота. Али упркос једноставности дизајна, купе се стално усавршава, привлачећи све више љубитеља. У овом случају, главно оптерећење је сам профил за врата купеа.

типови профила

Тренутно се профилни системи за врата купе производе само из два типа материјала:

  • алуминијум;
  • Челик.

Истовремено, структура врата од алуминијумске легуре је класификована као луксузни производ. Док се врата са челичним профилом сматрају производима економске класе. Међутим, чак и са таквим градацијама, сваки материјал има своју сврху.

алуминијум

Алуминијумски профили су најчешћи и најквалитетнији. У производњи алуминијумских легура у већини производа, класа тврдоће је конзистентна са индексом који није нижи од Т5.

Алуминијумски профили су најприлагођенији као производи за производњу ормара са системом купеа и унутрашњих врата са остакљењем. Међутим, када се користе прозори са двоструким стаклом, потребно их је покрити посебним заштитним слојем од пуцања, а место судара одвојити посебним силиконским прекривачима. Такви дизајни ће савршено радити у купатилима и кухињи.

челик

Употреба челика као профила за купе врата се постепено смањује. Велики број произвођачапотпуно напустио овај материјал. Разлог за то је велика запремина производа када се користи, не баш атрактиван изглед, као и проблем употребе у комбинацији са плочама од иверице.

Међутим, са пажљивом употребом конструкције на бази челичног профила је одлично решење за постављање у практично свим условима, осим за места са високом влажношћу.

профили облика

Поред материјала за производњу, дизајни се разликују по облику. Полазећи од тога, профилна врата купеа су:

  • са отвореном дршком;
  • Затворени тип.

Тип отвореног профила

Профил отвореног профила се назива и спољашњи облик Ц-облика производа. Алуминијска ручка отвореног типа користи се у већини конструкција спојница врата. Величина преклопног отвореног профила је 2,6 цм

Предности су компактне димензије са високим степеном лакоће хватања. Осим тога, производи овог типа имају велики избор декоративног дизајна, не само у погледу разноликости боја, већ и асортимана текстура. За декорацију отворених профила користи се и ПВЦ фолија. Овај премаз осигурава висок ступањ заштите од вањских утјецаја.

Међутим, овај производ такође има недостатак. Алуминијумски профили отвореног типа су неприхватљиви за употребу у унутрашњим преградним вратима са системима за спајање са системима за двострано отварање и затварање.

Отворите профилу већини случајева, је представљен неколико различитих варијанти савијања ручицу и дебљину. Ту спадају:

  • Слиема. Образац ексери производи од лица криве подсећа на талас мора;
  • Лагуна има скоро истог облика као изградње Слиема, али је јача тако што широке зидове. Због ширине дршке је 3,5 цм се пружа широка преклапања;
  • Корал је моћан рачун свих представљена. Хармонија са унутрашњости гломазног намештаја. Значајно умањује улаз кроз величине рама.

Профиле Цлосед

Затворена врата профил купе за која се такође зове симетрично или Х-облика кроз дизајну. Производ споља са обе стране истих. Ширина обликованим ручкама је 3.4 цм.

Овај профил је одлично решење за израду често користе дизајна врата и прихватљив за уградњу у отварање врата двосмерне и затварање система. Кроз инжењерских функција има највише чврсту структуру која ефикасно опире деформације процесе. То иде уз врата и комади намештаја имају велику висину и погубљен у класичном стилу.

Лоша страна је неугодност од користи дизајн профила система обрадиво тип врата. Поред тога, поступци декорације није разнолик као у профилу отвореном.

Феатурес челика

Једна од главних карактеристика профила за врата купе челика је његова високачврстоћу и тврдоћу. Захваљујући овим показатељима, производ може трајати много година. Међутим, то захтева поштовање препорука произвођача за употребу. Осим тога, цијена челичног профила је знатно нижа од цијене алуминијске конструкције.

Међутим, када је у директном контакту са влажном околином, производ може брзо да се подвргне процесу корозије. Поред тога, уз интензивну употребу производа, указује се на његове високе чврстоће. Дакле, у процесу отварања и затварања крила врата може бити присутно значајно кухање.

Карактеристике профила алуминијумске легуре

Упркос трошковима алуминијумског профила на нивоу изнад просека, карактеристике перформанси превазилазе овај недостатак. Дакле, због мекоће материјала, она апсорбује вибрације у процесу употребе. Зато је процес отварања и затварања врата крила практично тих.

Просечна дебљина конструкције алуминијумског профила је 1,5 мм, али је у стању да држи мрежу ширине 1200 мм и висине до 3500 мм. У овом случају, дизајн може садржати зрцалне уметке.

Материјал је због свог састава отпоран на промјене у влажности и није подложан корозивним процесима. Од механичких оштећења производ је заштићен специјалном декоративном ПВЦ фолијом.

Међутим, упркос многим предностима, алуминијумски профил такође захтева пажљиво руковање због склоности материјала механичким деформацијама.