Продаја ружа у пластенику: 3 начина за имплементацију

Ако водите рачуна о адекватном пословном плану, узгој ружа у стакленику за продају постаће добар извор бербе цвијећа - култура чија се култура сматра најпрофитабилнијом у пластеничком пословању. Постоје и њихове нијансе узгоја различитих врста и сорти. Главна ствар је одабрати прави начин продаје и бити у стању да се прилагоди жељама купаца.

Карактеристике узгоја цвећа у стакленику као бизнис

Узгој цвијећа сматра се најпрофитабилнијим сектором стакленика. Не можете добити само солидне приходе уз минимална улагања, већ и естетски ужитак. У исто вријеме у стакленику можете узгајати апсолутно различите врсте цвијећа: кризантеме, петуније, каранфиле, виолу, руже.

Раставане на цветове в растлинасото - възможна пословна опција

Профитабилност таквог бизниса је прилично висока. Сви трошкови се исплате током године. У овом случају, добар профит може се добити зими, када су цвеће прилично скупо.

Начини продаје цвећа:

 • велепродаја;
 • Самоостварење;
 • Продајна места.

Не заборавите на зимске празнике када активно купујете цвијеће. Морате организовати култивацију како бисте продали производ у овом тренутку. Онда се за један цвет добија цена целог букета. Може се радити и узгој биљака у лонцима. Дакле, вријеме имплементације ће бити бесплатно, што је важан плус. Још је корисније узгајати саднице.

Оптимално организовати стакленик на личној земљишној парцели. То ће вам уштедјети новац за изнајмљивањеземљиште. Ако је ово породични посао, још увек можете да штедите на радницима.

Конкуренција у таквом послу има везе са свјетским увозницима. Али вреди напоменути да ће локална култивација бити јефтинија, па ће конкуренција бити занемарива. Најпопуларнија култивација ружа и клинчића. Али постоје и многи други типови који добијају популарност међу купцима.

Како узгајати цвеће у стакленику за продају

За почетак, морате одлучити о врсти и разноликости цвијећа. Најпопуларније су руже на дугој нози и кризантеме. Али можете радити и друге биљке: божуре, нарцисе, љиљане, ирисе.

Успјешно цвјетање у стакленицима овиси о томе колико добро је тло припремљено за њихову садњу

Или узгајају сезонске варијације: тулипани или зумбули. Након сакупљања сезонских врста у прољеће можете засадити и друго цвијеће. Тако ће се организовати годишња трговина биљкама. Често је посађено цвеће у лонцима. Они имају дужи период имплементације.

План распореда пластеника за цвеће:

 1. Потребно је одредити мјесто за изградњу стакленика. Овдје је потребно размотрити трошкове транспорта и ставити стакленике што ближе мјесту продаје.
 2. Изградња пластеника. За почетак, морате одлучити о величини стакленика. Затим треба да подигнете темељ, јер је то издржљива грађевина и планира се узгајање цвијећа у хладној сезони. Затим требате склопити оквир и инсталирати материјал поклопца. Оптимално користите метал заоквир и поликарбонат за склониште. Такође можете изградити стаклену термос. Његов дизајн задржава дуже топлоте и омогућава уштеду на грејању и струји.
 3. Инсталација система грејања. За цвијеће, оптимално је гријање воде помоћу цијеви које леже испод земље. Ово је најисправнија опција и буџет. Неки користе инфрацрвено грејање.
 4. Припрема земљишта. Горњи слој земље треба замијенити. Најбоље је да се равномерно загреје на температуру од 70 степени. Убиће све штеточине и њихове ларве. Добијена земља мора бити помешана са ђубривима и враћена у стакленик.
 5. Набавка садница и семена. Боље је изабрати провјерене добављаче сјемена и садница. Ретко цвеће се може наручити онлине.

По завршетку изградње стаклене баште, неопходно је осигурати да се цвеће уредно негује. Зависи од врсте и врсте биљака. Потребно је обезбедити заливање, вентилацију, дораду, уклањање корова и потребне параметре микроклиме. Приликом гнојења усева, важно је да се не "преједају". Листови ће расти активно, а пупољци ће остати мали, што није баш лепо.

Инсектициди помажу штеточинама. Заражено цвијеће мора бити уништено.

Можете запослити неколико радника који су упознати са бизнисом цвијећа. Важно је волети свој посао. Можете кренути од једног малог стакленика на приватној парцели дача и на крају изградити комплекс.

Датум дестилације зумбула до 8. марта у стакленику запродаја

Организовање продаје зумбула до 8. марта је прилично профитабилан посао. Можете зарадити солидне приходе, продати цео производ је много скупљи него у обичним данима. Дестилација цвијећа до одмора ће направити добар посао.

Ако цветне биљке треба да се добију до 8. марта, онда би се садња луковица у тлу требала обавити за 2,5 до 3 мјесеца, односно у првим данима децембра

.

Робни зумбули складиште за максимално 12 дана. Зато је важно тачно израчунати време имплементације.

Са залихама цветних жаруља важно је да их држите правилно током лета. Температурни режим треба да буде 23-27 степени, а просторија треба да буде добро проветрена и чувана у мраку. У септембру морате ставити жаруље у врећу и оставити на доњој полици фрижидера. Период дестилације траје 14-15 недеља. Да бисте стигли до 8. марта, морате засадити луковице у двадесетом децембру.

Циклус дестилације зумбула укључује:

 • 9-10 недеља - цветови су на хладном и тамном месту;
 • 3-4 недеље - активан раст стакленика са добрим приступом светлости;
 • 1 недеља - пупољци почињу да се формирају и растварају.

У одсуству сијалица, можете их купити у специјализованој продавници. Важно је да пакет има натпис "За дестилацију". Добре луковице имају густу структуру, суве су са добро дефинисаним раменима и вратом. Пречник сијалице није мањи од 5 цм, али бујни пупољци се могу добити из сијалица са пупољком већим од 6 цм.

За продају је потребно организоватиузгој зумбула у пластичним посудама. Сам цвет је прилично непретенциозан. Такође, пре пролећа пролећа можете расти и другим раним цветовима.

Пословни план за узгој ружа у стакленику

Руже - најпопуларније и најпопуларније цвеће на тржишту. Добро се купују у свако доба године. За зимзелени стакленик потребно је изградити зимску кућу. Унапред, потребно је успоставити и трговати линковима, као у бојама кратког периода имплементације.

Послу на растуваве на руʻи моʻе да се запо ~ нува во сопствена област, со {то се направи за приватни дом

.

Почните са малим предузећем. Након тога се продаја може повећати. Али важно је запамтити да је ружа хировита у бризи. Затворено земљиште је најбољи начин за узгајање цвијећа, чак иу хладним регијама.

70-80% успешног пословања зависи од правилне изградње стаклене баште.

Стакленик за руже треба да има подлогу висине чарапа која није мања од 30 цм. Такође је важно организовати аутоматско наводњавање капањем. Зими је неопходно инсталирати систем грејања у стакленику. Можете кухати са струјом, водом или гасом.

Могући трошкови за узгој ружа:

 • грејање;
 • Аутоматско заливање;
 • Набавка ђубрива и инсектицида за контролу штеточина.

Трошкови гријања зависе од одабране методе и регије узгоја ружа. Ако се ради о електричној енергији, износ се мора помножити са 150 кВ /дан. Љети нема загријавања у стакленикуморате. Могуће је опремити нову генерацију стакленика и значајно уштедјети на гријању и освјетљењу. Сам дизајн савршено штеди топлоту и максимизира употребу природне светлости.

Куповина ђубрива и хемикалија у бизнису цвећа је важна потреба. Потребно је стимулисати раст да би се постигло брзо сазревање пупољака. Да би се осигурало да читав усев не буде покварен штеточинама, важно је да се са њима редовно борите против хемикалија.

Продаја петуније у стакленику за продају (видео)

Цветни бизнис - профитабилна лекција која доноси добру зараду. За успех вам је потребна права сортна база, добро опремљени стакленик и добро успостављене трговинске везе. Остале нијансе зависе од одабране сорте и врсте цвећа.