Пројектовање и изградња гасовода

Природни гас се односи на производе са потенцијално експлозивном атмосфером и опасност од пожара. Одличан је извор енергије и може се користити у различитим сферама индустријске активности. То може бити не само индустрија него и пољопривреда, због чега се продуктивност рада радног особља повећава, изградња гасовода омогућава смањење потрошње горива.

израда нацрта

Ово је веома важна фаза гасификације, она одређује локацију цевовода, димњака и вентилације. Ако сте упознати са одређеним нормама, имате неко искуство, онда ће пројекат бити без посебних потешкоћа и неће бити разлога за неспоразуме током изградње. Не заборавите на естетику, од исправности пројекта много зависи. Ако се техничка страна не узме у обзир правилно, изградња ће коштати више, систем ће функционисати неправилно и биће опасан.
Важни компоненти плиновода

У зависности од притиска у систему и намјене, гасна жица се дијели на различите типове. Под притиском гаса могуће је разликовати:
- високи притисак прве категорије;
- високи притисак друге категорије;
- средњи притисак;
- низак притисак.
Рад обављају специјализовани спасиоци ангажовани на широком профилу и обезбеђују инсталацију у строгом складу са пројектом. За подземну градњу користе се челичне цијеви, под земљом се најбоље користи не само челик, већ и полиетилен. Полиетилен уПодземне перформансе су најбоља опција, повећана отпорност на корозију и висока издржљивост. Са становишта техничког рада, конструктивна конструкција је организована и широко распрострањена.
Коришћене цеви за гасне жице

У складу са стандардима, цеви се бирају, у зони насеља се селектују цеви узимајући у обзир активност земљишта. Полиетиленска цијев се доводи у кућу, а челична цијев директно иде на резање и узгој. Полиетилен се не користи ако температура у региону досегне -45 степени, гдје је сеизмичност већа од 6 бодова, не користе се у тлу и изнад главе, у тунелу и колекторима. За грађевинске радове погодан висококвалитетан производ од угљеног челика, заварен или бешавни.
Изградњом гасовода у оквиру пројекта предвиђени су сви захтеви за рад. Мрежа је сигурна и поуздана, а параметри за притисак и потрошњу плина морају се јасно пратити. Параметри се регулишу аутоматизацијом и контролишу у свим фазама процеса снабдевања гасом.