Пројекат сеоске куће, план земљишне парцеле

Тешко је успјешно направити пројект сеоске куће, али је прилично занимљив. Ова лекција проналази нове и нове типове реинкарнације, профињености и модификације. Поред тога, израда плана сеоске куће није само наука у грађевинском и архитектонском свијету, већ је и умјетност! Уосталом, сватко од нас покушава да направи сеоску кућу удобном и лијепом што је више могуће.

У земљи желите да се сакријете од непотребних очију и сталне урбане буке. Наравно, многи снови о томе одмах узимају и оплемењују купљени комад земље, али са овим послом није вредно журбе. Прво, потребно је направити комплетан план дацха парцеле, размислити о алгоритму свих радова, узимајуци у обзир све детаље и нијансе.

Први кораци ка одличном планирању локације

Није тајна да би сваки случај требао почети детаљном анализом. Врт или кућица није изузетак. Треба га детаљно истражити, и тек тада можете почети да планирате, пуштате сву своју машту: овде на овом месту можете да саградите кућу, а ево како да посадите своје омиљено цвеће. Мало даље, у хладовини масивног дрвећа, вртни разговори ће заузети њихово место савршено. Међутим, све те мисли су практично на крају израде парцеле.

И сада је неопходно развитиглавне факторе , који утичу на процену стања територије.

Релиеф.На плану сеоске куће све промјене рељефа морају бити означене као обавезне, јер је од њихто ће зависити од локације тобогана, дрвећа и саме куће. Уосталом, слажете се, нећете дизајнирати резервоаре на брежуљкастом рељефу.

Форма парцели.И то би требало узети у обзир, јер може бити различито, од круга и завршетка свих врста обрата. Неопходно је да ставите нешто у сваки угао, направите нешто итд. Уосталом, не можете оставити ниједан део нетакнут.

Земља.Потребно је узети у обзир, прије свега, његов састав и киселост. То ће директно зависити од врста биљака које можете садити на локацији. Могуће је да ће земљиште бити оплођено. Ово је посебно тачно за она места где се одлучите да нешто засадите. Све информације о саставу земљишта су укључене у књигу, а могу се наћи у окружној управи. Могуће је провјерити тло у лабораторији или код куће. Али ова друга метода захтијева посебне вјештине. На пример, проверите земљу због киселости лакмус папиром, можете је купити у било којој продавници. И сам пакет има упутство о томе како га користити.

Присуство подземних вода.Тек након провере нивоа њихове формације може доћи до закључка - дренажа треба да се уради или не. Ове информације можете добити у градском одељењу за архитектуру. Такође можете сазнати сами. Да бисте то урадили, потребно вам је негде у јулу, направити пар бунара око 2 м. Након 7 дана проверите ниво воде у њима. Ако је вода напуњена мање од пола метра, онда би локација требала бити дренажа.

Присуство ветрова и њихов интензитет.Многа стабла једноставно не могу издржати велики падобран, па је боље сазнати у градској временској служби о снази вјетрова. И, на основу ових информација, рачунајте на дрвеће које ћете посадити на вашој локацији. Могуће је. У наставку ћете морати да изградите заштитне структуре од ветрова. Морате знати о томе унапријед.

Осветление.Израда парцеле колибе треба да буде вођена странама свијета. Од нивоа осветљења зависиће од локације свих зграда, слетних биљака и дрвећа.

Ово су најчешћи фактори који утичу на формирање парцеле виле. Постоје многи додатни услови, али најважније је обратити пажњу на све горе наведене.

Различни стилови на сеоски дом

Нико није дужан да се придржава одређеног стила, можете учинити све за свој укус и боју. Међутим, зар не желите да територија земље изгледа као да је нагомилана или обрнуто празна? Из тог разлога треба да се упознате са главним стиловима дизајна.

Трајно (геометријско).Састоји се од локације свих дијелова парцеле у строгој геометријској локацији. Често се овај стил користи у подручјима са равним рељефом. Стазе у башти су увијек равне, без претераних обрата. Сви елементи пејзажног дизајна су планирани строго симетрично.

Необичен стил.Вођени овим стилом, све елементе сеоског имања карактерише хаотична локација.Овдје су допуштене неједнаке стазе, кревети у облику различитих облика. Његова главна карактеристика је кривудава географска локација парцеле.

Мешовит стил.Састоји се од комбиновања неколико стилова. Први дио парцеле је симетричан, а други дио је сликовит. Генерално, све зависи од ваше жеље и ваше маште.

Како направити план летње резиденције.

Идите у БТИ и однесите план ваше територије тамо. Пренесите га на милиметарску скалу од једне до сто. После тога земљиште квадрата на 1 цм - то је 1 м2 ваше територије. Онда узмите маказе, обојене маркере. Нацртајте на појединачним листовима све што желите да видите тамо. Након тога их исећи и распоредити по цијелој парцели. За тачнију визуализацију можете да делите ваш сајт, односно његове елементе направљене од пластелина или помоћу волуметријских цртежа.

Ови трикови могу да вас ослободе већине неспоразума. Ако немате жељу или прилику да сами направите план сеоске куће, онда можете лако користити програме пејзажа, и учинити све у електронском облику. Можете ангажовати специјалне људе који ће вам помоћи да направите одличан пројекат сеоске куће, а ви ћете их заузврат контролисати. Као резултат, добићете мастер план који укључујеелементе података:

1. Локација свих главних и додатних зграда.

2. Списак биљака и места за њихово слетање.

3. Вртне стазе и њихове методецовер

4. Дренажни систем, ако је потребно.

5. Присуство свих резервоара, базена итд.

6. Процене радова и обрачун њихове вредности.