Пројекат куће са површином 8к10 са одличним планирањем (67 фотографија): унутрашња декорација једнокатнице са поткровљем 8 до 10 м

Свако од нас сања о свом дому. Наравно, након што затворите апартмане, свако жели да има простран смештај са великим собама и верандама. Али прије него што одаберете величину објекта, морате одлучити која је сврха куће. Ово може бити сеоска кућа за рекреацију или основно становање у граду. Важан фактор је број људи који ће морати да буду смјештени у њега.

Сви главни захтјеви одговарају величини зграде од 8 до 10 квадратних метара. м. Такав трг ће бити довољан за живот у удобним условима. У исто вријеме просторија ће бити пространа и удобна. Тренутно постоје регулаторни документи, који прецизирају главне захтјеве за планирање стамбене структуре од 8 до 10 квадратних метара. Намењени су за практичност, економичност система снабдевања и безбедност за здравље људи.


карактеристике планирања

Одвојено стојећа кућа за разлику од стана има своје посебности. Ово се такође односи и на опште одредбе које се морају узети у обзир приликом изградње и зонирања просторија.


Општи принципи:

 • Не можете одмах изаћи из улице у топлу собу. То ће повећати трошкове гријања. Да, иу хладној сезони хладан ваздух је напао када је отварање врата створило неугодности. Да бисте то избегли, морате направити тамбур. Штавише, боље је да буде део главне зграде, а не да буде прикључен на засебну собу. Ако планирате да делимично распоредите покривену веранду, онда неће бити насипаморате.


 • Дневни боравак треба да заузме централно место. Често се комбинује са кухињом како би се повећао простор. Тада ће изглед просторије доћи до изражаја.
 • За сваког члана породице мора бити обезбеђен посебан простор за спавање. Ако се ради о сеоској кући, могуће је подијелити спаваћу собу за одрасле и дјецу (одвојено за дјечаке и одвојено за дјевојчице).


 • За величину куће 8к10 квадратних. м довољно једно купатило и купатило. Они ће бити комбиновани или одвојени, зависно од ваше жеље. Алтернатива може бити туш кабина која штеди простор. Ако је стан требало да буде двоетажан, онда је и на другом нивоу неопходна таква соба.


зонирање

Да бисте започели, морате одредити гдје ће се налазити ваш дом. То ће зависити од планирања и бољег положаја прозора и улаза. Најбоље је када се прозори у спаваћој соби крећу према истоку, у дневној соби на југу иу кухињи на западу.


Затим израчунајте колико би човјек требао бити планиран. На основу тога, експерт ће израчунати потребан број спаваћих соба. Не заборавите на гостињску спаваћу собу ако често имате рођаке и пријатеље иза вас ноћу. На ваш захтјев, архитекта може изградити структуру са изолираним собама или са минималним преградама. Ово друго ће повећати простор и дати му неку врсту лакоће и слободе. Ово је посебно тачно ако планирате да користите собуцоунтри хоусе.


Важно питање ће бити површина куће. Најчешће је то једнокатница, двоетажна зграда. Можете размотрити опцију са соклом или поткровљем.

опције планирања

Разматрање најуспјешнијих опција планирања је неопходно, у зависности од одабране структуре површине. Уосталом, што је више слојева, то је већа површина простора и лакше је уредити све потребне просторије у кући.


једнокатне зграде

У древним временима, једнокатне приватне куће уживале су велику популарност, која је спавала почетком деведесетих година двадесетог века. У овом тренутку постоји тенденција раста потражње на моделу на једном спрату. То је због економичности и удобности ове врсте зграда.


Размотрите једну од успешних опција за пројектовање величине 8 на 10 квадратних метара. м:

 • За почетак, потребно је разликовати све стамбене просторе: спаваћу собу, дневни боравак, кухињу, благоваоницу. Потребно је разрадити величину свих просторија, а остатак простора подијелити на додатне просторије: котловницу, ходник, купаоницу и купаоницу.
 • Овај модел је дизајниран за једну спаваћу собу, али је по потреби могуће смањити величину ходника и котловнице, те дио дневне собе да се "покупи" за друго спаваће подручје. У овом случају, прикладно је повезати дневни боравак с кухињом. То ће соби дати додатну слободу, а дизајн ће изгледати модерније.


 • Гаража се може причврстити уз кућу. Један зид куће служит ће као гаражни зид. Дакле, трошкови његове изградњеће се смањити У просторији у којој се налази аутомобил, можете одложити други превоз, било да се ради о бициклу или аутомобилу за дјецу. За већу удобност боље је направити излаз из гараже директно из куће. Онда неће бити потребе да се обиђете по кући да бисте ушли у њу.
 • Све комуналне просторије се могу пренијети у приземље. То ће повећати корисно подручје живота. Такође у подруму можете имати базен, салон са биљаром, свлачионицу или игру за децу. А на стамбеном кату ће постојати могућност стварања додатних просторија за спавање за све чланове породице.


Могу се приметити следеће предности модела на једном спрату:

 • Компактност. За 1-спратну зграду од 8к10 м2. м ће захтијевати мање простора него за двије етаже исте величине. То ће сачувати драгоцено место на малом земљишту.
 • Функционалност са одговарајућим пројектовањем ће остати висока.
 • Мање издатака за изградњу и одржавање дома. Биће вам потребно много мање грађевинског материјала за изградњу, а касније ћете моћи много да уштедите на рачунима за комуналије.
 • Модерни дизајнери нуде мноштво необичних дизајнерских опција за ову врсту куће.
 • Уштеда времена за изградњу. Потребно је много мање времена за изградњу једнокатних зграда него за изградњу више етажа. Ово посебно важи за породице које немају никакво друго становање или које су уске у "једном".


За минусе се може приписатирелативно мали број соба, тако да је једнокатна зграда од 8 до 10 квадратних метара. м ће одговарати малој породици.Види видео о томе како да се спроведе пројекат изградње једне зграде.

\ т

Такве куће су одлична алтернатива обичним моделима на једном спрату. Поткровље може примити 2 спаваће собе и купатило, које ће проширити простор у приземљу. Кућа с поткровљем погодна је за обитељи којима је потребно неколико мјеста за спавање.


Разлика између првог спрата при планирању са поткровљем ће захтијевати да опрема иде на други ниво. То "краде" мало простора. Степенице се могу поставити у дневну собу или ходник. Друга опција је успешнија ако желите да имате више изолованих простора за рекреацију.


Такође, на првом нивоу, можете направити само купатило без купатила (обично се налази на другом нивоу). Кућа са поткровљем ће вам омогућити да направите додатне 2 простране спаваће собе. У њој је могуће опремити и приземље, гдје ће бити премјештене све комуналне просторије. Онда довољно простора за породицу од 5-6 особа.


На поду од мансарда морате пажљиво размислити о природном свјетлу. Прозори су боље инсталирани панорамски. То ће привући више дневне светлости у собе. Такође је могуће направити прозорске прорезе уграђене у кров, поготово ако дијелите таван за неколико соба.Изгледи за изградњу са поткровљем:

  \ т
 • Економска корист. Трошкови аранжманаПоткровље ће бити минимално, јер нема потребе трошити новац на додатне материјале. У поткровљу вашег дома добићете двије додатне собе које ће без њега бити изграђене.
 • Благи пораст трошкова гријања за разлику од модела на два ката.
 • Могућност опремања балкона, што понекад недостаје становницима приватних кућа.  \ т
 • Могућност зонирања стамбеног простора за дан и ноћ. У приземљу ће бити заједничке просторије и помоћне просторије, а друга ће бити спаваће собе. Гости неће ући у горњи дио куће.
 • Способност да се "одсијече" други спрат. Понекад старији људи користе поткровље само у случају доласка дјеце и унука, односно госта. У овом случају, могуће је осигурати могућност прегријавања гријања и смањити потрошњу плина.Многи градитељи против изолације поткровља. Али уз правилан дизајн свих система за грејање и вентилацију, ово је одлична опција за повећање површине уз минималне трошкове.

двоспратни модел

Двоетажна кућа површине 8к10 м2. м заузима површину од око 160 м2. Може да прими велику породицу од неколико генерација. Потпуни други ниво даје могућност да се направи простор за спавање за сваког члана породице. На другом спрату можете поставити не само неколико пространих спаваћих соба, купатило, већ и гардеробу, која ће омогућити да се простор других просторија истовари.У таквој згради у приземљу је корисно напустити кухињу, трпезарију, дневну собу, једну од спаваћих соба, купатило са туш кабином. Не заборавите на лобије и котларнице. Нема потребе за спајањем просторија, као што су кухиња и дневни боравак, довољно простора за све. А ако "спојите" приземље, кућу и уопште ће бити пространи.Степенице могу бити постављене у дневној соби или у улазном холу, што ће омогућити да просторије оставе изоловане од стране гостију. У принципу, степенице су важан атрибут. Зато је вредно обратити пажњу на избор згодног и сигурног модела. У двоспратним конструкцијама заузима много места, јер ће га користити сви чланови породице чији се простори налазе изнад.Предходно планирање може омогућити у фази изградње темеља да се створи основа не само за носаче већ и за унутрашње преграде. Сва комуникација мора бити исправно и што ефикасније повезана са трошковима. Није лоше ако имате аутономне изворе напајања, као што су генератор струје, бунар за воду, котао на дрва или угаљ. Ово ће омогућити да се у екстремним условима одржава нормална егзистенција породице.


интериор стиле

Са великом разноликошћу планирања стамбених зграда од 8 на 10 квадратних метара. м, у нашем дану постоји много варијанти стилова и унутрашње и спољне обраде:

 • За викендице погодна завршна обрадаматеријала као што су дрво и камен. Могуће је покрити све зидове плетеницом, имитацијом греде или блоковске куће. Осим што ће ова варијанта изгледати природно, она ће и даље бити еколошки прихватљива. Ако је ваша кућа дрвена, онда се зидови не могу обрадити и покрити трупце посебним складиштима. У такав интеријер можете додати камин у дневној соби, а удобност вашег дома је осигурана.
 • За љубитеље модерног дизајна, скандинавски стил или минимализам ће се уклопити. Затим, највјероватније, структура ће бити подигнута од цигле, а опције за уређење интеријера неће бити ништа другачије од стана. Запамтите да свјетлосни зидови увијек визуално повећавају простор, а тамни га "једу".


 • Панорамски прозори на поду омогућит ће вам да унесете пуно свјетла у просторију. Могуће је направити прозорска врата која гледају на веранду. То ће бити не само функционално и згодно, већ и лијепо.
 • Ако желите кућу у класичном стилу, барок или рококо, боље је размислити о двоетажној згради са подрумским подом, јер ће за ове стилове бити потребно више простора и за декор зидова и за намештај.
 • Ентеријер у енглеском стилу је најпогоднији за приватну кућу. Камин, столица за љуљање, полице за књиге, кауч, прекривен тамном кожом - све то ће створити удобност за ваш стан. Велики број природних материјала ће допринети еколошкој компатибилности.Запамтите да ће правилан облик куће коштати мање, а закривљеност зидова учиниће структуру још необичном изанимљиво

Беаутифул интериор оптионс

Улазни хол у централном дијелу једнокатне приватне куће, у којој се зонирање постиже захваљујући ступовима с луковима. Кухиња је повезана са простором за госте, што даје простор за слободу и лакоћу. Свјетлосни зидови визуално повећавају површину, а прозори на вратима с приступом на веранду привлаче више свјетла у просторију и задовољавају њихову функционалност.


Ријеч је о пројекту једнокатне зграде, гдје су високи плафони повезани с повезивањем поткровља и првог ката. Дневни боравак у енглеском стилу са уским растезљивим прозорима, камином и столицама са високим столицама. Софистицирана, изолована кухиња са панорамским прозорима и минималним декорима заузимаће мало простора у кући, али ће изгледати прилично пространо.Спаваћа соба на тавану сеоске куће. Веома еколошка опција захваљујући зидном облогу.

Спаваћа соба у поткровљу са кровним прозорима.