Привезак лампе у стилу "поткровље": стилски модели поткровља у унутрашњости

У последње време све више добијају на популарности поткровље и висеће лампе, које се изводе по свим канонима овог дизајнерског правца. Уређаји за осветљење помоћи ће да се поново створи посебна атмосфера и повратак у време индустријске кризе у Америци, када је мода рођена до данас.карактеристике правца

Цветање стила је почело у првој половини двадесетог века у Њујорку, где су слободни уметници уредили своје домове и радионице у напуштеној канцеларији, индустријским зградама. На тим подручјима није било поправке, тако да је закупнина била ниска. Касније, соба је била цијењена од стране америчке елите, што је резултирало таквим стамбеним простором који је постао неприступачан обичним људима.

Из енглеског, "поткровље" се преводи као "поткровље", али то не значи да би модерни станови требали бити смјештени испод крова. Главна ствар је одговарајући дизајн ентеријера: присуство комуникационих система и цеви, голих зидова од опеке, украсних подова, једноставног намештаја, минималног декорја и изазивања или луксузних ствари.


У основи, зонирање просторија се врши захваљујући лаким стакленим преградама и правилном осветљењу. У ту сврху дизајнери долазе са оригиналним висећим лампама. Материјали за њихову производњу су стакло, метали, па чак и кућни отпад (стакленке, боце).

Важно је придржавати се истог облика: правоугаони не би требао бити присутан међу округлим свјетлима.расвета

\ т

Главну улогу у креирању унутрашњости поткровља игра расвјета.

Његове функције укључују:

  • подела велике површине на неколико функционалних зона;
  • осветљење простора у складу са санитарним нормама и стандардима;
  • обезбеђивање стамбеног простора јединственог облика тавана, који нема место шика и сјајности.
Једна од карактеристика "Лофта" - огромне собе са високим плафонима. У овом случају, осветљење и правилно постављање акцената претворит ће стан у удобно мјесто за одмор и креативност. Велики простор захтева присуство великих уређаја који се не губе у општој позадини.

Ако су прозори у просторији мали, онда треба користити неколико расвјетних тијела.


разноврсност модела

Лампице на отвореном у стилу "поткровља" укључују неколико варијанти:

  • Индустријске и индустријске лампе су значајне, јер су станови опремљени у складиштима и индустријским просторијама, гдје није било свијетлих објеката. Лампе имају једноставан дизајн и високу функционалност (опремљене су подесивом арматуром и ротационим механизмима). Уређаји у овим стиловима могу да пруже луксузни укус и да имају леп поглед у кухињи или у трпезарији, у купатилу, као иу спаваћој соби и дневној соби у комбинацији са еклектичним декором.
  • Теретни и ретро-винтаге фењери, жичане конструкције, мехови совјетске ере савршено ће се уклопити у дизајн просторија у стилу поткровља.
  • Стаклена стропна свјетла и дуга свјетлажице - обичне жаруље са жарном нити су обешене на дугачке жице, које су причвршћене за плафон или су издате на друге начине. Лампице, затворене стакленим строповима, изгледају спектакуларно.Да би се додао тип станишта некадашње индустријске зоне, можете користити дизајнерске лампе, направљене по наруџби за специфичне потребе власника стана.

Многа модерна расветна тела разликују се елегантним облицима, органски допуњујући собу у стилу поткровља.део ентеријера

Стил "поткровље" је погодан за самоуверене људе који се баве креативношћу. Унутрашњост има собу са високим плафонима, огромне прозоре и велику количину светлости, природну и вештачку. У зависности од тога, бира се величина уређаја за осветљавање са одговарајућим карактеристикама.

Спуштене конструкције, које се састоје од великог броја сијалица, су лустери, који се разликују по конфигурацији. Ту је "лустер од паука" - име је добио по облику сличном пауку.

Светиљке су велике величине, тако да се могу добро носити са осветљењем великих простора.


Занимљиви су рефлектори од лустера, стилизовани за индустријске лампе са хладним светлом. Дизајнерски уређаји направљени у облику неправилних облика изгледају оригинално.

Уређаји за осветљење, који представљају сноп неколико жаруља са жарном нити које су суспендоване на жицама, издају се. Можете сличне лустереместо симетрично, асиметрично - фантазија није ограничена. Већина лампе је постављена на плафон жице која симулира заштитну решетку индустријских лампи.Лустери са алуминијумским нијансама најбоље одговарају кухињи. У благоваоници, лампе се постављају на металну шипку непосредно изнад стола. У спаваћој соби поставите расвјетна тијела на флексибилне ужад. Уређаји се могу украсити металним, транспарентним или обојеним стаклом.

Унутрашњост дневног боравка добро ће надопунити лустер, опремљен лампама за свијеће. Немојте имати резбарене детаље и друге украсе.

Боље је користити ЛЕД лампе које дају меко и дифузно светло како би се створила пријатна и тајанствена атмосфера.

Светиљке на поткровљу комбинују модерне технологије и шарм старих производа, што лустере чини креативнијим. Веома често се уређаји за осветљење вешају на ланце - што даје посебну драж целој просторији.Луссоле је изванредан и квалитетан

Италијанска компанија Луссоле покренула је производњу расвете 1995. године. Бренд је један од најпрепознатљивијих на тржишту расветних уређаја.

За просторије у стилу "поткровља" потребна је посебна расвјета, која помаже да се затегне простор, ствара посебну атмосферу производног подручја. Луссоле Лофт Лампе су одличне за ове сврхе.

Произвођач производи производе који личе на гадгете прошлих векова и савршено се уклапају у смер стила.

Лустери и висеће лампе разликују се по функционалности и једноставности употребе, направљене од материјала као што је природно дрво, стакло. Уређаји за осветљење имају индустријски дизајн, механизме за окретање за подешавање дужине ланаца и жица, где се налазе лампе.

Демократија и поузданост производа учинили су бренд Луссоле популарним широм света.Светла у стилу "поткровља" - избор слободних, изванредних личности. Висеће светиљке ће помоћи да се уведе велика просторија удобности, подели је у одвојене зоне и делује као декоративни елемент - додатак решењу заједничког дизајнера.

За више информација о томе како самостално креирати лампу у стилу "поткровље", научит ћете из сљедећег видеа.