Претинац у соби: алуминијум, "класичан", са уметцима од стакла, фото и видео примерима.

Унутрашња врата одељка представљају уобичајено платно, на којем је фиксни покретни механизам. Овим механизмом платну се даје могућност кретања дуж зида, отварања и затварања рупе.

Врата одељка са својим коренима допиру до екрана, који је од давнина уживао огромну популарност у Јапану. Развој технологије довео је до тога да су панели почели да се уклапају у ваљке и поставили их у подешено кретање целокупних водилица дизајна.

Купе врата, бројне фотографије којих у мрежи и каталозима водећих произвођача свједоче о њиховој високој популарности и потражњи, разликују се не само по својој функционалности, већ и по елеганцији и љепоти.

Предности и карактеристике врата купеа

Предности клизних конструкција могу бити без сумње:

 • Нема прага;
 • Неуспјех у затварању врата чак иу присуству јаких промаја;
 • лако затварање и отварање крила врата;
 • Значајне уштеде у слободном простору.

На недостатке оваквог дизајна врата треба укључити чињеницу да се тканина не може чврсто придржавати зида, што значајно смањује звучну изолацију. Такође, купе врата су релативно скупа у односу на конвенционална врата, на првом месту, због сложености дизајна и инсталације.

Помоћу клизних врата, могуће је лако подијелити просторије у зоне, а недостатак прагова је релевантан за стан у којем борави особа са ограниченим животом.физичке способности.

Врсте клизних врата

На модерном тржишту постоји велики избор клизних врата која се разликују у дизајну дизајна, употреби различитих материјала, боја и њихових нијанси, користећи разне облике, функционалне могућности.

Претинац врата савршено се уклапа у сваки ентеријер, што је посебно важно за мале просторије, што је акутни проблем недостатка слободног простора.

Постоје три главна типа купе врата:

 • зглобни;
 • висеће;
 • Касете.

Исто тако, врата се разликују по броју платна, које могу бити у распону од једне до четири, као и по броју "паркирних мјеста" - дијелова зида који ограничавају отворена врата. Постоје једнокатна и двоетажна врата која улазе у једну или обе стране.

Клизна врата могу у својој конструкцији комбиновати више врста различитих материјала. Купе врата, у којима су уграђена стакла или огледала, стварају ентеријер који импресионира својом раскоши, луксузом и оригиналношћу.

Стакло се може допунити фотографским отиском из каталога произвођача или украсити појединачним скицама у складу са личним преференцијама и материјалним могућностима.

Шарке врата за купе

Овај тип купеа - врста класичних клизних врата, најчешћи је и најпопуларнији, првенствено због практичности.

Врата су добила име због тога што су причвршћена на плафон или на зид помоћуспецијално вођење, на којем се врши кретање врата. Дизајн може бити са отвореном кутијом или затвореном кутијом.

Кретање врата се одвија на удаљености од 2-3 цм од зида, због чега у близини зглобне конструкције не би требало да буде предмета од намештаја и других ствари које могу да спрече кретање врата.

Судећи по пројекту, сасвим је јасно да је затварање конструкције ваљка јасно видљиво на позадини зидова и плафона, који се морају узети у обзир приликом планирања просторије.

Популарна одлука је да се кутија прошири на угао зида или да се направи само на дужини врата. Такођер можете уредити кутију по ободу стропа, покривајући их оградом за завјесе. У сваком случају, игнорисање кутије је мало вероватно да ће успети у развоју дизајна ентеријера и планирања просторија.

Спуштене конструкције

Друга варијанта купеових врата је практично идентична првој, осим методе причвршћивања конструкције поред изреза отвора врата.

Кутија таквих клизних конструкција може, по својој форми, да има снажан утицај на могућност уградње плафонских светала или облика подне плоче.

Касетна врата

Овај тип врата има знатно већу цијену од других типова, јер се могу потпуно идентифицирати као дио зида. Приликом отварања врата касете улазе у зид, тако да нема ограничења за постављање намештаја и других потребних предмета у просторију.

Назив врата касетедобила је из разлога што је тканина сакупљена у посебној касети, која је својеврсна кутија за читав дизајн. Касета се крије у зиду, за коју има дубоку нишу. Ниша уређај захтијева посебну дозволу од надлежних надзорних органа, посебно ако је зид носач.

У исто време врата могу бити и једнострука и двострука.

Преграде од алуминијума за врата

Алуминијумска врата купе су израђена од једног или више врата и волана, кроз који се врши уздужни помак платна. Таква врата могу да се отварају у различитим правцима или у средини рупе.

Врата од алуминијумских преграда користе се претежно у канцеларијским и индустријским просторијама, мада у скорије време постају популарни и њихова уградња у станове и куће.

Главне предности система клизних алуминијумских врата су:

 • Екологија. Производи од алуминијума су апсолутно безбедни за људско здравље и домаће животиње, јер немају штетне ефекте;
 • Дуг век трајања од око 8 година;
 • Велика отпорност на екстремне услове околине. Врата се не деформишу у хладним зимама, нити у врућим љетима, нису подложна корозији;
 • Естетизам. Дизајн може бити обојен било којом бојом или покривен било којим спрејом;
 • Дизајн мале тежине и добра дуктилност.

Типови клизних механизама

Постоје два главна типа механизама: са горњим или доњим ваљком.

Врата сагорњи ваљак се практично налази у ваздуху. Грабље, на којем се креће платно, налази се на врху, што је веома згодно и практично, будући да дно за кретање по стану не омета.

Врата с ваљком смјештеним одоздо нису врло погодна за подне облоге и накнадни рад врата. Крило врата се налази у шини и постављено на врх водилице уз ваљкасто причвршћивање и држање листа у отвору.

методе инсталације

Претинац за врата уграђен у просторију може се монтирати на два начина:

 • једна смјерница, смјештена изнад отвора врата;
 • Два водича, која се налазе на поду и на плафону.

Кретање уз водича

Ова опција се сматра најбољом, јер нема препрека за кретање људи и кућних љубимаца на врху трачница на врху, и не постоји раздвајање родова између двије просторије. Када су врата отворена, двије собе се глатко крећу једна у другу.

Платно врата се креће кроз горњи отвор водилице на ваљцима, чији број зависи од броја и тежине платна. Како инсталирати сличне купее можете видјети у видеу испод.

Кретање по два водича

Ова опција се често може видети у ормарима са клизним вратима; Врата купе која воде до двосмерне собе су ретка. Померање платна на шинама врши се помоћу специјалних ваљака.

Овакав дизајн је веома неугодан, јер ствара препреку приликом пресељења, што је посебно важно за инвалиде и старије особе. Али ова опција инсталације се сматра јефтинијом и економичнијом.

Као излаз из ситуације, доњи сталак се може сакрити у под. У овом случају, постоји још једна неугодност - жлеб ће стално нагомилавати прљавштину и прашину, што знатно отежава сервисирање врата и монтаже у стану.

Оваква врата није тешко урадити сама. Главна ствар у производњи врата цоупес - савршено глатко положити под, као и инсталирати дрвену шипку, која се причвршћује на врх водича. У супротном, тканина ће се кретати независно на страни створене предрасуде. Да бисте искључили овај феномен, можете купити специјалне металне држаче, али ће естетски дизајн дизајна бити покварен.

Клизна врата-хармоника

Најекономичнија и јефтинија варијанта система клизних врата је хармоника врата.

Многи се одмах присјећају јефтиних и не издржљивих пластичних "хармоника", прије неколико година, буквално су преплавили грађевинска тржишта земље.

Врата овог типа масовно су постављана у кухињама и становима на малом простору. Међутим, производња крила за врата данас је направљена од дрвета и метала као и од стакла, захваљујући чему се са самопоуздањем надмећу са купеом.

Са таквим вратима, простор малог или једнособног стана, укоје и спаваћа соба и дневна соба морају бити у истој просторији.

Врло често се, уз помоћ врата "хармоника", додјељује мјесто за уред. Простор просторије је подијељен на два дијела, ау проширеном положају врата собе постају иста.

У апартманским студијима уз помоћ таквих врата изграђена је преграда између кухиње и дневног боравка. На тако једноставан начин изоловање два простора различитих намена је веома једноставно, уз очување њиховог јединства.

радосни систем

Клизни блистави системи на тржишту врата појавили су се релативно недавно и одмах су изазвали велики интерес. Уз помоћ врата која клизе преко одређеног радијуса, можете веома радикално променити простор, подесити тон дизајна и ентеријера. Таква врата изгледају сјајно у комбинацији са спуштеним строповима, такође имају заобљен облик.

Уз помоћ радосних покретних преграда врата одвојена је свлачионица или радни простор, додијељен је потребан простор за уградњу купаонице. Међутим, уградња станова у вишеспратним кућама таквих врата захтијева обавезни договор са свим заинтересираним организацијама.

Употреба у стварању унутрашњости одељка за врата је недавно постала све популарнија, добијајући готово масовни карактер. Да бисте креирали свој јединствени ентеријер, морате пажљиво одабрати најприкладнија врата.