Пресс спојнице: 5 узастопних фаза монтаже

Пресс спојнице су компактне величине и јефтине су јефтине Пресс спојнице су у широкој употреби за повезивање метал-пластичних цијеви. Тако је могуће организовати водовод, канализацију, систем грејања. Набавка ових артикала и њихово коришћење не захтева посебне вештине, све је прилично једноставно.

Карактеристике савијања фитинга на метал-пластичне цеви

За почетак, неопходно је одредити шта су преса. Тржиште представља неколико типова спојница, али уређај свих сорти је исти. Обично се састав елемената не мења.

Монтажа састојака преса:

 1. Случај. Одређује облик структуре. У облику фитинга може имати облик кута, т-спојницу, спојницу. Материјал производње - месинг или бакар.
 2. Рукавица. Постаје основа дизајна. Материјал израде - нерђајући челик. Са врха рукава монтирајте јастуке посебног алата за компресију приликом употребе елемента. Уз исправну компресију ставке ће дуго времена бити спремљена купљена форма.
 3. Цлип. Изгледа као еластични прстен. Функције елемента су спајање чаура и кућишта, улога заптивача, заштитна веза.

Изаберите траг за монтажу кримпова, на основу пречника цеви

За уградњу преса, користите специјални алат. Ово је преса. Постоји ручни и хидраулични уређај.

Преса за метал-пластичне цеви стварају поуздану заптивену структуру. Због тога се често користе за повезивањецеви за грејање.

На тржишту је представљен широк спектар различитих делова. То вам омогућава да направите било какво разблаживање у стану. За монтажу линеарног цевовода користе се адаптер и спојница. У подручјима грана и завоја требат ће вам олово, чај, кутак, брадавица. Можете да примените мултифиатинг за повезивање цеви различитих материјала.

Ако метално-пластичне цеви имају исте димензије, онда се користе спојнице. Код различитих материјала и величина тканина се користе адаптери. Њихове врсте могу варирати. На крају цеви за фиксирање треба да се направи навој. Разликујте спољашњи и унутрашњи навој.

Класификација преса спојница

Често се лемилица користи за повезивање различитих цијеви. Да би заменили цеви, они ће их раставити и затворити довод воде. Затим се режу цеви тражених димензија. Онда започните заваривање. Али такви радови су радно интензивни, а трошкови апарата за заваривање су високи.

Пресс елементи се сматрају приступачним и погодним елементима за инсталацију цевовода. Можете причврстити водовод или систем грејања.

Цеви од метала и пластике су најпопуларнија опција на тржишту. Са њима је лакше радити. Ови процеси се могу обавити својим рукама. За почетак, морате одлучити о врсти монтаже.

Приликом куповине преса, потребно их је провјерити за оштећења у облику пукотина

.

Типови прессфиттинга:

 1. Опције преласка. Користи се за пластику ичеличне цеви у једној тачки прикључка. Тако можете да причврстите два дела цеви.
 2. Тсанго елементи. Користи се за пресовање цилиндричних делова.
 3. Прибор за преса. Широко се користи за воду и канализацију. То је поуздан и квалитетан систем. Крајеви цеви се убацују у прикључак и причвршћују специјалним алатом.

Прикључци - веома поуздани елементи. За веће заптивање се користи заваривање. Али то је неоправдана цена, да се користи довољно спојница.

Типови компресионих пресе

Постоји више врста компресивних преса за метално-пластичне арматуре. Они гарантују поуздану и квалитетну везу. Користите специјални алат за пресовање - крпеље.

Код куће, користећи сорте које не захтијевају додатна знања и вјештине. Пре-цут цеви. Потом се крајеви млазница убацују у фитинг и причвршћују крпељима.

Важно је разумети које су гриње боље на одређеним пословима. За домаћу задаћу користите ручни клип. Али за професионалце постоје хидраулични уређаји.

Озбиљнији алат за уградњу је хидраулични или електромеханички уређај. Ове гриње имају много различитих исјечака. Код куће, ови алати се не примењују, јер се мултифункционални крпељи користе за поправљање неколико тачака одједном.

Употреба алата за пресовање цеви за монтажу цеви

За спајање металне плоче, користите затик за стезање. Постоје упутства иаутоматски модели. За домаћи задатак, довољно је имати прву опцију.

Алат за повезивање цеви помоћу фитинга за пресовање може се купити у продавници грађевине по приступачној цени

Приликом куповине гриња треба имати на уму да је алат дизајниран за одређени дио цијеви. Можете купити уређај са специјалним уметком који проширује могућности крпеља.

Избор цијевних прикључака не захтијева посебна знања и вјештине. Прво, они су одређени величином уређаја. Затим обратите пажњу на квалитет производа. У овом смислу, фокусирајте се на популарне компаније са добром репутацијом и сертификованим производима. Неке варијанте имају побољшану конфигурацију.

Обележавање побољшаних модела:

 1. ОПС - карактерише се присуством закључавања нивоа, што повећава силу стезања;
 2. АПС - аутоматски систем вам омогућава да самостално одредите напрезање стезања.

Монтажа арматуре зависи од конструкције цеви. Преса је кутија са специјалном навлаком. Међутим, уградња елемената нужно укључује употребу посебног алата.

Секвенца на монтажната техника:

 1. Цев се мора одсећи под правим углом. У ту сврху боље је користити резач цијеви.
 2. Крај цеви је третиран калибратором. Специјални уређај поравнава рез, уклања посјекотине.
 3. На цеви је причвршћена чаура.
 4. На припремљеном мјесту на цијеви уметните кућиште. Важно је чврсто уметнути цијев.
 5. Прикључак је причвршћен уз помоћтицкс

Након спајања цијеви, демонтажа се не може извести. Наравно, код куће је немогуће обављати ове послове без штипања. Али на крају добија чврсто приањање.

Исправан рад са монтажном пресом (видео)

Пресс спојнице могу да обезбеде поуздану и затворену везу. Али за рад са њима увек је предвиђен посебан алат. Својом присутношћу, инсталацијска технологија је врло једноставна, можете је сами обрадити.