Препоруке за повећање жетве: како везати краставце у стакленику

Када се практикује узгој краставаца у стакленику, формирање жбуња треба да се спроводи редовно - то може да утиче не само на принос, већ и на лакоћу бриге за културу.Нема једноставног питања о исправности краставаца од белог лука у стакленику, а најважније је да Краставци у стакленику су веома одговорно дјеловање не само за почетнике у вртном процесу, већ и за вртлара са великим искуством. Сви ми патимо од перфекционизма, радимо нешто по први пут, одједном схватамо да ћемо следећи пут дефинитивно то урадити како треба, боље или чак уопште на другачији начин. Овдје морате стално учити, пронаћи најбоље опције и преузети искуство искусних вртлара.

Подвезица од краставаца у стакленику

Краставац за руског човека - не само поврће, већ глава по целом граду. Када се узгајају краставци, потребно је јасно схватити да је ова биљка сјајна, дуга, груба стабљика која има бркове на свим бочним клице. Са овим брковима, краставац се држи свега што пада на путу, а сваки бек је извучен до два метра дужине. Па, ако има нешто да се ухвати на путу краставца, а ако не, онда ће испасти да лежи на земљи, без нормалног приступа светлости, без адекватног испаравања влаге.

У стакленику краставаца потребна је подршка. Тако ће се корисна површина користити рационално, а биљке ће добити више освјетљења

Јасно је да ће такав НИЈЕ здрав начин живота довести до пропадања краставца, цветања, болести и, нажалост, пријезначајан губитак приноса.

И, у суштини, сви наши напори ће бити потрошени узалуд. И било је потребно само правовремено везати стабљику омиљеног поврћа како би му помогао да својом богатом и укусном културом удовољи власнику. Јасно је да затезањем бичева постаје лакше бринути се за поврће, залити их, јер су корени у значењу, па, као посљедица, за жетву. Са биолошке тачке гледишта, краставац је биљка-годишњак из фамилије бундеве са петерокутном стабљиком, која је веома деликатна и крхка. Стога, краставац воли бригу и његу, прилично је избирљив, али с обзиром на њега, врло је осјетљив на доброту и опекотине. Одговарајуће окружење за краставац може најбоље да изађе у стакленик.

За повезивање краставаца мора почети:

 • Када је старост биљке око три до четири недеље;
 • Ако је висина краставца 30-35 цм;
 • Када биљка формира 8-9 листова, не рачунајући котиледоне.

Ово стање биљке се сматра оптималним за своју подвезицу, јер са накнадним растом биљке повећава се могућност повреде меких и меких стабљика.

Како правилно засадити краставце у стакленику

Краставци расту тако брзо да понекад изненаде разлику у стању биљке у вечерњим и јутарњим сатима. Принос краставаца директно зависи од тога колико је биљка правилно и правовремено везана како на отвореном терену, тако иу стакленику или стакленику. Који се материјали могу користити и како се могу користити? ИзадјиМи ћемо бити од приступачности, практичности и цене.

Како би се осигурало да бочни избојци не замагљују и не ометају нормално садњу и раст плодова, они су везани за тапете

Според споредни материали не е тако велика:

 • Синтетички конопац;
 • конопац или конопац од јуте;
 • Мрежа са ретким ћелијама;
 • Траке од текстилних отпадака;
 • Танке дугачке гране.

Синтетички конопац се користи, како у вертикалним тако иу хоризонталним обручима, али може да повреди биљку. Жута врпца или конопац је направљен од природног материјала, а најбоље је за краставце од чешњака. Мрежу можете купити на било којем погодном мјесту, а не скупо.

Може се врло једноставно користити - пронаћи погодне двије штапиће за ћелије у количини од 2 комада и истегнути их горе и горе, затим на било који начин причврстити горњи дио, а дно ће се извући помоћу штапа и лежати на тлу.

На танком крају, можете притиснути крајеве са зашиљеним крајем на тло. Када можете направити било који од помоћних материјала: пронаћи у дрвеним дрвеним ваљцима, највећим чавлима за савијање на промјеру штапа, шипке за заваривање лако се савијати рукама, итд. Могуће је, на пример, да се каранфили прекрију на пречку и да се преко њега објеси решетка или да се причврсти на статичне стезаљке на пречкама, а тло се притисне до земље металним клиновима, који се продају или грађевински скакач. Могуће је причврстити мрежу за израду дрвеног оквира.

Траке коришћених текстила обично се режу, спајају или шију и добијају тапете. Таква тапета није прејака и трајаће кратко време. Чак и за тапете можете користити дуге, танке штапиће које се могу очистити од коре, које се могу бирати негдје близу локације. Такве шипке треба причврстити на тло и на било који начин причврстити горњи дио, на примјер, жицом. Шишмиш лако савија гранчице и савршено их држи.

Неки начини заплетања краставаца у стакленику

Постоји неколико начина за везивање краставаца у стакленику. Можете покушати да вам се свиђа начин, на пример, који вам одговара у једноставности извршења, а убудуће идентификовати недостатке изабране методе, како кажу, не постоји граница савршенства.

Традиционалне сорте краставаца, као и модерне сорте разгранатог типа, могу се формирати у неколико изданака и произвести богату жетву

.

Упознајмо се са неким методама краставаца од белог лука у стакленику :

 1. Када су везани на хоризонталан начин, обично са две стране биљке краставца, два стуба су уметнута и затегнута у облику лестве. Први ред повлачи од тла негде 30 цм, а затим истим интервалом, повлачи каблове на датој висини, или можете између носача причврстити решетку, која се налази са обе стране слетања. Овом методом, штаке и бичи краставца ће бити уплетени на хоризонталним вођицама, а краставци ће гледати у земљу. Описани поступак је органски погодан за ниске стакленике.
 2. Методом вертикалне подвезицегорњи део кабла је причвршћен за хоризонтално суспендован виси испод крова стаклене баште и вертикално постављен испод на тлу, затим се главно корито неколико пута ротира око вертикалног кабла.
 3. Напредни вртлари користе метод вешања краставца, који се назива и формирањем неколико изданака. За ову методу карактеристично је да се бочни бичови биљке у тренутку појављивања јајника причврсте директно на сопствено стабло. Овде скрећемо пажњу на угао између главне и бочне гране, а угао се препоручује не више од 60 степени.

Конзервативни вртлари ће осмислити провјерен, једноставан и дјелотворан начин засљепљивања. У овом случају, постављена је једна вертикална позадина и везани краставац. У овој методи, нужно уклонити на све висине до пола метра бркови и све пуца. По правилу, бичеви су везани за ниво испод првих летака без узимања у обзир полукружних.

Систем за топлоту и подвезицу

Вријеме се наставља и напредује с њим, тако да на многим мјестима већ продају готове системе и сет гадгета за причвршћивање краставаца у стакленике.

Краставци, попут мула, способни су за ткање на потпорњима, што омогућава да се култивација ове културе учини удобнијом и погоднијом

.

на пример :

 • систем;
 • клинови;
 • огрлице;
 • Трака за појас;
 • Таборне мреже;
 • кабл;
 • , итд.

Више не можете користити методе старих деда за садњу биљака и олакшати себи,куповином оваквог система и адаптације. Такође, у самој производњи стакленика већ постоје системи за одећу.

Подвезица краставаца у стакленику (видео)

Због правде, мора се рећи да ће не само исправна ловачка каранфилија донети добру жетву, већ ће вам и читав низ правилне неге омогућити да добијете исти усев који се радује када се сади семе. Покушајте, смели и тако ћете волети краставца!

Примери: како везати краставце (фото)

)