Препоруке: како изабрати тоалет по 5 критеријума

Постоји велики избор тоалета који се разликују по облику, величини и материјалу, историјски гледано, тоалет, најважнија ствар у свакој кући, то је само прије него што је луксуз, само стварно богати људи могли би себи приуштити код куће, сада је то основна потреба. Замишљање живота без тоалета у нашем времену је једноставно немогуће. Стога је вредно узети врло одговоран приступ проблему по његовом избору.

Критеријуми: како правилно изабрати тоалет

Узимајући у обзир све ове тачке, шансе за куповину тоалета које ће служити дуги низ година се повећавају. Да бисте направили прави избор, морате узети у обзир неколико критеријума.

Приликом одабира тоалета, узима се у обзир дизајн просторије у којој ће се налазити

Наиме:

 • сегмент цена;
 • Тип причвршћивања за тоалет;
 • облик посуде;
 • систем за прање;
 • Систем против прскања.

Подићи тоалет помоћи ће и појам који типови или системи испирања постоје - директни и кружни. Предност директног одвода је да проток воде из резервоара у одвод може једном испрати све нечистоће које се налазе у центру посуде, али да би се уклонио остатак, потребно је користити иорисх.

Са кружним дренажним системом, проток воде је спирална, попут малог торнада који се ротира са лијевком, равномјерно испирући све зидове тоалета.

Такав систем практично не ствара буку током дренаже и веома је погодан за употребу, али, нажалост, реализован је само у тоалетним шкољкама - представницима елитног водовода. Херхигијена квалитативно наглашава систем кружног испирања спреда, јер не захтева чишћење, али током година под ободом се може формирати солни плак, који не треба заборавити, преферирајући такве тоалете.

Нијансе за избор тоалетне чаше

Са аспекта естетике, сав водовод би требало комбиновати, тако да ће исправна куповина помоћи да се одреди одговарајући сегмент цена. Као иу већини роба, водовод је подељен у неколико категорија.

Наиме:

 1. Буџет - то је јефтина али прилично квалитативна варијанта за сваку породицу, огромна већина водоводних инсталација, која се производи у нашој земљи, је управо у овом ценовном сегменту.
 2. Просјечна цијена - цијена је већ виша, а земља поријекла: Чешка, Финска или Пољска (Форма), цијена се креће од 10.000 до 17.000 рубаља.
 3. Елитни водовод - представљени у нашој земљи од стране немачких и аустријских ВЦ шкољки, цена, по правилу, прелази 25 000 рубаља.

Тоалет мора бити складно уклопљен у унутрашњост у стилу и боји

Најчешћа опција је избор буџетских шкољки. Наравно, треба послушати савет специјалисте, али не заборавите, пре свега, он је продавац, а онда несебичан саветник. Морате одабрати најбољу могућу опцију која ће одговарати домаћинствима према свим критеријима.

Такође, да би се изабрао удобан тоалет, вреди испитати цев за канализацију и њену цев.

Постојеће верзије издања разликују се само у ономе што је прикладније за постављањеодређени стан. Отпуштање мљацки - погодно за звоно, које је постављено са нагибом или близу пода. Хоризонтално отпуштање - Потребно ако је звоно благо подигнуто изнад пода. Вертикални проблем - случај је врло риједак и јавља се углавном при демонтажи старог тоалета: цијев иде хоризонтално испод вијка, звоно се гура са зида за око 0,5 м. У том случају, уградити такав тоалет који није успио помоћи манжету од маншете, могуће је .

Постојеће врсте или које тоалете одабрати

Када се одреди ценовни сегмент, свака особа ће се суочити са великом разноликошћу модела у свакој од њих. Да се ​​не бисте заглибили, морате узети у обзир још неколико критерија.

Врсте тоалета, према облику причвршћивања, су под и привезак.

Треба изабрати параметре стана. Под је заједнички за све тоалете, који имају ногу која је прошла у посуду. Постоје модели, када ова нога не иде уз тоалет, али постоји привитак. Предности оваквог тоалета су лакоћа у производњи влажног чишћења. Други важан критеријум за куповину тоалета је облик посуде.

 • у облику лијевка;
 • плоча;
 • Гоат.

Спољни тоалет добро се уклапа у унутрашњост, направљен у високотехнолошком или модерном стилу

Ако је простор купатила довољно мали, има смисла обратити пажњу на висококвалитетне висеће тоалете. Немају ножеве и буквално висе на зиду, што доста помажештеди простор. Структура посуде за посуду је следећа: центрифугирајте одводни отвор што доводи до тога да већина отпада падне директно у одвод, док се вода спушта, а сви остаци се потпуно перу. Ово вам даје неке веома важне предности, као што су недостатак прскања и лакоћа одржавања.

У посуди за дренажу, одводни отвор је довољно помакнут напријед. То јест, нечистоће не падају одмах у одвод, већ у малу рупу која наликује на плочу и пада у цев само када се вода спусти. Баш као иу чаши чаше, рупа се помера напред, али је удубљење замењено благим савијањем. Већина људског отпада одмах улази у одвод, остаци се испиру водом. Прскање ове врсте тоалета је такође ретка појава.

Која је најквалитетнија тоалетница

Ако су сви претходни критеријуми варијанти, онда је Анти-спам систем неопходан свима. То је спречавање изливања ван тоалета. Наравно, можете контактирати продавца са захтевом: "Савет!" Или верујте промотивним налепницама, али није ли боље разумети принцип овог система и не дозволити себи да варате?

Отвор за одвод, у присуству система против прскања, мора бити што је могуће ужи и бити на најнижем могућем делу, помера се у било ком правцу и ниво воденог стуба је прилично низак. Важно је и присуство кружног руба, али је овај предмет присутан у свим модерним тоалетима по дефаулту и помаже да се осигура да ВЦ не прска.

Одлично решење јекупите тоалет од керамике

\ т

Изберете нај-добру варијанту с таквим системом, што ће омогућити провођење једноставних калкулација приликом куповине:

 1. Преко крајње тачке излазног канала тоалета, потребно је нацртати раван паралелни спрат линије.
 2. На нивоу ове линије биће стуб воде.
 3. За успешну имплементацију Анти-Спреад система, он треба да буде што је могуће нижи.

Такође је вредно узети у обзир погодност монтирања одводног резервоара. Врсте монтирања одводног спремника - заједнички и одвојени. Фиксирање резервоара директно на тоалет је уобичајена метода фиксирања. Ова метода је уобичајена, лака и веома јефтина. Са висећим тоалетом користити посебан резервоар за одвод. Постављен је на зид или монтиран на њега. Са овим постољем, резервоар ће моћи да добије снажнији притисак и уштеди простор.

Како одабрати прави тоалетни материјал за дом

Када је реч о техничким питањима, вреди се сетити естетске компоненте. За различите материјале користе се различити тоалетни материјали, а њихова разлика није само различит степен естетске привлачности, већ и техничке карактеристике, па чак и обим примене.

Наиме:

 • фаиенце;
 • Порцелан;
 • челик;
 • ливено гвожђе;
 • Украсни камен;
 • Пластика.

Тоалети направљени од фаиенцеа, имају дуг вијек трајања и одличан изглед

Фаиенце се сматра класичним материјалом за производњу вц шкољки. Они су јефтини, илако их наћи, а боја емајла може бити било која, али недостатак је то што, ако се користи дуги низ година, она може једноставно пукнути, али не брините - око 10 таквих тоалета служит ће вјери и истини. Порцулански тоалети се израђују по истој технологији као и фаиенце, али су скупљи за ред величине, али опција од порцулана лако може трајати 20-25 година, што је значајан аргумент за куповину порцуланског водовода.

Тоалети од нерђајућег челика - најпоузданији од свих постојећих. Лако је за његу и заиста је немогуће оштетити га, чинећи тако чудо водоводне инсталације идеалним за уградњу на јавним местима.

Тоалете од ливеног гвожђа тешко је пронаћи, јер ће бити веома велики и гломазни, а од лијеваног жељеза сам по себи - метал је прилично благ, тако да не треба ни размишљати о кориштењу тоалета од лијеваног жељеза, јер то више нико не ради. .

Најбоље врсте тоалета

Након читања овог прилично детаљног прегледа, може се закључити да на тржишту није било тоалета, најбољи тоалет за мушкарца или дјевојачки стан може бити изабран само ако мјерите површину гардеробе и утврдите да ли желите да имате бачену суспензију или разне модификације зида. Ако су купатила и тоалетне просторије међусобно повезане, потребно је размотрити дизајн судопера, могуће је одабрати сет боја јаја ако преферирате муслимански стил гардеробе.

Особената популарност при потрошителитетоалети са ногом

\ т

Варијације у мермеру или вештачком камену се разликују у повећаној хигијени и, наравно, релативно су скупље од свих других опција. Ова врста тоалета не уклапа у уобичајене Хрушчов, али богате унутрашњости, он ће не само допунити, али такођер може постати главни украс за купаоницу. Тоалет, направљен од пластике, је лагана практична и веома економична опција за давање. Куће као што су тоалети обично не.

Како изабрати право тоалета (видео)

Модерне и поуздане варијанте могу имати осебујан облик, али најважније, било би удобно и удобно користити га. Тоалет мора дуго да се весели оку и свим осталим деловима тела.

Дизајн модерних тоалета (примери фотографија)


)