Прекидач са два кључа

Прелазни прекидач за елементе расвете је најпознатији. Овај предмет је инсталиран како би се контролисало осветљење неколико места, у овом случају два: купатило и купатило, ходник и подземна гаража, кухиња и ходник, спаваћа соба и дневни боравак. За кретање у великим собама, овај распоред прекидача је веома погодан. Уређај са два кључа је једна од варијанти прекидача типа пролаза.
Двоструки прекидач. Шта је то?

Чак и из наслова, можете утврдити да у уређају постоје само два кључа, а не један кључ. Можете контролисати више упаљача одједном. Композиција обухвата различите елементе:
- два кључа;
- кућиште од пластике;
- механизам за повезивање електричне енергије.
Електрични механизам - систем вијчаних стезаљки и стезаљки, који улазе и на улаз и на излаз. Величина тастера варира, али стандардни облик је квадрат од 80-82 мм. Терминали су механизми који се примјењују на елементе стезања, што је најпогоднији начин повезивања каблова. Вијак стезаљка је врло једноставна, само затегните вијак. Сваки кључ треба посебан контакт. Прекидач откључава и откључава групу жица које долазе из система за осветљење или засебне лампе. У тоалету можете поставити лампу за контролу светла и хаубе.
Варијанте прекидача са два кључа

У продавницама постоји велики број уређаја, а прекидач се сматра најчешће коришћеним прекидачем светла. Напољунема посебних разлика. Једна разлика је свјетлосни индикатор, који је врло уочљив у вечерњим сатима. У мраку га лако можете пронаћи на зиду. ЛЕД је представљен малом сијалицом, од које је ниска потрошња енергије, веза је паралелна.
Прекидач изнад главе има конвексну структуру и широко тело, чешће се користи за отворене типове. Уређај без закључавања има само кључеве, а случај недостаје. Модуларни једно-струјни конектор је други тип представника ових прекидача.

Инсталација електричног уређаја:
- еутрофикација се искључује, провјерава се помоћу индикатора;
- ожичење стропних жица, уклањање изолационог слоја;
- прикључак електричне мреже;
- користите индикатор за проналажење фазе (лит) и нуле (једна жица);
- фаза је спојена на жице стропне жице, нула са нултим контактом на плафону;
- коначна изолација жица.
Инсталација уопште није компликована, али ако никада нисте наишли на струју, најбоље је да посао поверите професионалцима.