Предности унутрашњих врата двокрилне тенде

Двострука врата су одавно престала да испуњавају само функционалну улогу, постала су елемент декорације и показатељ статуса. Могу се сматрати једнако добро опремљеним намјештајем и висококвалитетним намјештајем. Посебна пажња се посвећује унутрашњим вратима. Због тога многи људи прекидају избор на двокрилним вратима, изгледају масивно и видљиво, а погодни су и за станове и за канцеларије.

садржај

 • Врсте и врсте унутрашњих двоструких врата
  • украсно
  • клизање
 • Разлике у произведеним материјалима
  • ламинат
  • Фурнир
  • емајл
 • Димензије и уградња двоструких унутрашњих врата

Разликују се по типовима и типовима, можете наручити готово сваки дизајн који одговара вашем ентеријеру. На пример, ако желите да направите романтичну атмосферу, требало би да одаберете моделе са стакленим уметцима.

Типови и типови унутрашњих двоструких врата

У зависности од просторија, двострука врата се деле на:

 1. печурке од острига
 2. клизање

шампињони

У Русији је овај тип постао најпопуларнији. Смјештени су у свакој просторији с високим строповима, било да се ради о аристократским кућама, дворанама или собама гдје има довољно простора за отварање врата. Типично, двострука клизна врата су осигурана петљама и не пуштају при отварању. Произвођачи нуде неколико врста: оне које се отварају у једном правцу и оне које се отварају у оба. У сваком случају, они се не мијешају у покрет и заједнички су европском оку.

акоизаберитедизајн са стакленим уметцима , светлост ће продрети у просторију. Декорације од стакла су веома велике: са узорцима, са мат завршном обрадом, прозирним и чак са витражима. Ова последња верзија је посебно интересантна јер шарени сунчеви зраци стварају радосну атмосферу. Пре него што престанете да бирате нешто за себе, препоручујемо да видите фотографију са готовим дизајном. Лакше је процијенити која је верзија најпогоднија.

клизна врата

Клизна врата су погоднија за оријентални дизајн, јер се у источним земљама најчешће користе. Разлог за овај избор је очигледан: уштеда простора у становима са уским коридорима. Они омогућавају да светлост и ваздух продру унутра. Могу се користити чак и као преграда и дијеле велике просторије на мање површине.

Дупла клизна унутрашња вратасе разликују по величини врата:

 1. једнаки полови
 2. асиметрична

Двострука еквивалентна врата

Једнака врата се називају врата чија су врата једнака по ширини. За њихову уградњу потребне су симетричне игле за сваку тканину. У зависности од тога како су петље дизајниране, оне се могу отворити изнутра, споља или у оба смера. Ова флексибилност је омогућена захваљујући уградњи магнетних брава које омогућавају истовремено кориштење оба вентила.

Асиметрична двокрилна врата

На основу наслова, постаје јасно да ова врста укључује структуре са вентилима, који се разликују по бројувидтх Са таквим моделом можете варирати величину рупе. Када је постављен, мањи затварач се отвара и осигурава механичким засуном. Да би се затворило широко платно, користе се и браве за урез и закрпе.

Разлике у производњи материјала

Унутрашња двокрилна врата се углавном израђују од 3 врсте материјала:

 1. ламинат
 2. фурнир
 3. емајл

ламинат

Ламинат је материјал који троши много средстава и који се најчешће користи. Ништа није изненађујуће: врата изгледају глатко, могу се одвојити под различитим врстама дрвета, обојене било којом бојом и прекривене лаковима. Они су довољно добри да носе механичка дејства,отпорни на хабањеи непретенциозни у неги. Било који детерџент је погодан за прање овог модела.

Фурнир

Фурнир је природни материјал, то је рез дрвета. Боја унутрашњих двоструких врата од фурнира је прилично традиционална, чак и на фотографији је јасно да изгледају природно и племенито. За разлику од ламината, где цела серија изгледа исто, немогуће је произвести два идентична модела фурнираних врата због њиховог природног порекла. Иако се на фурнир наноси раствор за одбијање фурнира, они су склонији абразији и захтевају пажљивију негу од других типова.

емајл

Емајл је постао релативно популаран релативно недавно. Лајсна која је насликанаизгледа лепо и модерно , не захтева посебну негу, а када је оштећена лако се префарбује у било коју нову боју.

Димензије и уградња дуплих унутрашњих врата

Унутрашња врата су најразличитијих величина, лако можете пронаћи потребну опцију. Међутим, ако предложене опције нису прикладне, треба размотритиредослед појединачних опција .

По правилу, унутрашњи клизни модели долазе у следећим величинама: 0.6мк1.9м, 0.6мк2, 0.7мк2, 0.8мк2, 0.8мк2 и 0.9мк2м (ширина к висина).

Ако постоји потреба да се пронађе платно ширине до 1 м, онда ће висина увек бити до 2,3 м, а најчешће је тачно 2 м.

Главна разлика између двоструких унутрашњих врата је да ако желите да затворите пролаз у 2.4, довољно је пронаћи два платна од 1,2, а не тражити модел исте ширине као пролаз. Штавише, платно двоструких вратаможе се комбиноватии креирати нове дизајне, машта је ограничена само на структурне карактеристике изабраног модела.

Дакле, након што сте набавили врата, она мора бити исправно инсталирана. Ту се јављају многа питања, јер се инсталација новака чини прилично тешким задатком. Међутим, ако проведете мало времена за припрему, можете се носити и самостално.

За почетак, проверите прибор и делове. Посебна пажња захтева пролаз, ако је потребно, неопходно је поравнати нагиб.

Прије постављања платна на кутију, потребно јепоставити вијкена сталак за врата, који ће бити непокретни током употребе. Пречка је постављена и са доње стране и са врха крила врата. Резач је избаченпотребним удубљењима и уз помоћ вијака уграђене су пречке.

Затим морате инсталирати и поправити кутију врата на косину. Прво је причвршћен сталак кутије, који се може примијенити ручком на вратима. Затим је обешена тканина, постављен је други сталак и друга тканина је постављена до ње. Да би се избјегли недостаци у будућности, сви елементи морају бити постављени на ниво.

На крају, браве су постављене, празнине су фиксне и причврсне шипке су фиксиране, што скрива затварач између вентила.

Унутрашња двострука клизна врата
82)