Предности фитоспирина за руже

жетва ружаје важна компонента њиховог брзог раста и лепог цветања. Можете користити Пхитоспорин, то је микробиолошки агенс. Сврха лека је да заштити цвеће од гљивица и бактерија. Фитоспирин за руже се користи пре директне садње садница у земљишту, као и током целе вегетације.

Фитоспирин има активне елементе у траговима и споре неких бактерија, који почињу своје ефекте одмах након третмана.

Предности за коришћење фитоспорина за руже:

1. Превенција садница од гљивичних обољења, штетних микроорганизама и бактерија различитих типова.

2. Поуздана заштита од патогена присутних на земљи.

3. Повећати стабилност ружа на различите болести.

Употреба фитоспорина утиче на раст ружа, нормализује стабилан развој стабљика и цвећа, спречава болести, спречава испаравање вишка влаге и помаже биљкама да преживе мраз.

Лијек се може користити за лијечење таквих обољења ружа: разне врсте трулежи, гљивичне инфекције, цвјетање или цвјетни пупољци, стварање плијесни, касно палеж, пепелница, рђа, алтернариа. Током целе вегетације, лек ће вам помоћи да биљке буду отпорне на болести и да одрже цветање дуго времена.

Како правилно посадити фитоспорин

Поред заштите од штеточина, производ се може користити као ђубриво за руже.Ту је и паста, прах и течна средства. Најчешћи облик је паста. Да би се раствор разблажио, један део раствора треба растворити у 2 дела воде, на пример, 300 грама пасте у 600 грама воде. Добијени раствор се третира кореновима и листовима ружа.

Обратите пажњу!Максимална корист фитоспирина за руже само када се користи на температурним вредностима: од +14 до +36 степени. Што брже почнете да обрађујете биљке, брже ћете добити резултат.

Након обраде цвијеће треба полирати. Можете да попрскате руже, мешавши 1 кашику са кантом воде. Приликом вегетације прскање се врши једном у 14 дана.

Неки вртлари препоручују да се прије садње њихов коријенски систем умочи у овај алат. Након тога расте цветање ружа, убрзавајући раст избојака и стабљика. Биљке неће бити подложне великим количинама влаге када се честе падавине или неправилно заливање.

Након што је вегетација завршена, прерада фитозорина ружа је заустављена, јер антибактеријска својства лијека више нису иста, али се лијек може користити као гнојиво за руже.

Вртлари су сигурни да се фитоспирин треба користити не само ако су откривени први знаци болести. Лијек се може користити као превенција. Након третмана, фитоспорин не формира дебели филм на листовима. На тај начин не дозвољава продор бактерија у лишће и коренски системруже