Правилно узгајамо поврће: прелијемо паприке у стакленику 10 врхова

Редовитим храњењем паприке у стакленику могуће је побољшати њихов укус, а изван куће представници породице говеда су веома захтјевни увјети одржавања, па се исхрана паприке у стакленику проводи прецизношћу накита. Стопа је за ђубрива која садрже азот и калијум. У овом случају, увек је вредно запамтити степен киселости земљишта. С обзиром на овај фактор, треба изабрати оптимални састав хранљиве смеше и одредити правилност исхране.

Хемијски састав ђубрива: шта хранити паприком у стакленику

Поред азотних и калијумових ђубрива у хортикултури, активно се користе и хлорни преливи. Примијените га с великим опрезом. С једне стране, они омогућавају нормализацију хемијског састава киселог земљишта. С друге стране, паприке не могу толерисати ни малу количину хлора. С тим у вези, неопходно је додати ову супстанцу у малим количинама.

Гнојиво за бибер је јефтино, тако да га може приуштити сваки узгајивач поврћа

Настављајући тему физичког и хемијског састава ђубрива, потребно је задржати се на бројним другим значајним факторима:

 • разноликост засађеног поврћа;
 • Минимална и максимална температура у региону;
 • старост коришћених садница;
 • појавио се број јајника;
 • Карактеристичан појавио се јајник.

Посађене у стакленицима из поликарбоната, прехрамбене културе захтијевају стално оплодњу. Пре него што то урадите, морате знати хемијски састав земљишта икарактеристике одабране сорте пашњака.

Циљ је утврдити средства: ђубриво за паприку у стакленику

Основа за сваку акцију је потреба да се постигне одређени резултат. У средњој зони се уводе гнојива за нормализацију развоја и раста садница. То је учињено од тренутка када су се појавиле прве клице на њиховој земљи.

Формирање главних плодова сматра се крајњом тачком у времену када гнојива више нису потребна. Као главна нутриционистичка средства користе се фосфатна ђубрива.

У неким случајевима, потребно је хранити саднице у стакленику са калцијумом и калијумом. Ово се ради како би се убрзао процес формирања јајника.

Приликом припреме ђубрива за паприке, пажљиво пратите пропорције

Говорећи о другим практичним савјетима, они изгледају овако:

 • продужене кише изван прозора - чешће возе паприке калијумовим ђубривима;
 • Реципрочно вијеће се даје у случају да има више добрих дана;
 • Што је већи ризик од различитих болести код садница, то је мање потребно додати азотно ђубриво.

Рад вртлара се у многим аспектима подудара са радом чекића. Сваки корак у оба случаја мора бити опетовано потврђен. Увођење било каквог храњења почиње са тренутком садње и пре цветања. Састав хранљиве смеше одређен је климатским условима и захтевима одабране сорте паприке.

Припремити земљиште за садњу: како правилно поперити у стакленику

Тачнооднос воде и исхране - кључ за добру жетву. Сви радови почињу у тренутку када је температура постала стабилна. Овисно о расположивим ресурсима, вртлар може залијевати тло готовог прељева, купити у трговини или га сами припремити. Друга опција је најбоља када се ради о прилично великим стакленицима.

Рецепт за правилно кухано решение на хранителни паприка е како следи:

 • 1 кашичица калијум сулфата;
 • 1 кашика трпезарије суперфосфата;
 • ? канта за компост;
 • 1 пуна чаша дрвеног пепела.

Немогуће је залити паприку веома хладном или топлом водом

Наведени број ће бити довољан за један квадратни метар. Да би се утврдила стварна количина за посебан стакленик, потребно је провести једноставне математичке операције. Припрема земљишта траје највише 3-5 дана прије почетка активног рада на терену. Поступак почиње на почетку прољећа, чим се нормализира вријеме изван прозора.

јести и залити паприке у стакленицима поликарбоната

Здрава храна за бибер увек се допуњује одговарајућом количином течности. У исто вријеме, не може сваки поједини потез одредити оптималну количину наводњавања.

Без обзира на разноликост материјала за сетву, равнотежа се мора одржавати. Недостатак воде ће ослабити структуру бибера и његово увенуће.

Ако је течност превише, онда ће труљење ставити криж на будућу жетву.

За заливање паприкастакленици се могу користити са обичним лијевком

Да би се утврдило колико је често потребно обезбедити саднице хранљивом влагом, следећа упутства ће помоћи:

 1. У великим стакленицима се користи аутоматски систем. Заснован је на раду сензора, који у реалном времену прате ниво концентрације влаге у земљишту.
 2. Ручна метода - погодна за случајеве када је стакленик мали и број засада паприке је строго ограничен.
 3. Механички - прелаз између аутоматске и ручне испоруке садница са водом. Корисно је у случајевима када се велики стакленик користи сезонски.
 4. Време за наводњавање је одабрано тако да није превисоко или хладно.

Обим уношене течности одређен је искључиво карактеристикама одређене сорте. Што је точније јазавичар да се упозна са датим подацима на паковању са сјеменкама, то ће мање имати проблема.

Нијансе залијевања паприке у стакленику: колико често и на којој температури

Настављајући тему правилног збрињавања садница, потребно је фокусирати се на развијене препоруке о питањима скрби. За почетак, запамтите да се хранљиве материје уносе не више од једном у 14 дана.

Без обзира на врсту ђубрива, храну треба спровести са супстанцама које су разређене искључиво у топлом раствору (+ 25 ° Ц).

Ако је стакленик велики, онда можете купити аутоматски систем за наводњавање

За почетак, биљка се не жури топлом водом и тек тада улазидрессинг уп

 • У року од мјесец дана? Време је уведено органска ђубрива и? време - минерал;
 • Вода се уводи у малим количинама - доказани систем за наводњавање капањем;
 • Кишница се може користити за наводњавање, али само након прелиминарног чишћења.

Шта кухати паприке у стакленику (видео)

Пружање нормализоване хране и залијевање садница је кључ за добру жетву. Карактеристике сорте и земљишта, климатске карактеристике региона, врсте ђубрива - све то треба размотрити прије почетка било које акције. Чак и мала грешка успорава развој садница или само губитак усева. Поред тога, вреди се сетити потребе за редовним нормализованим заливањем.