Правилна уградња степеница у кући: 3 степена монтаже

Модуларне степенице су једноставне за уградњу, тако да се могу самостално уградити, а модуларне степенице се састоје од одвојених елемената који се без икаквих потешкоћа могу монтирати властитим рукама. Предности овог дизајна су да се састоји од металног оквира, који се може поставити другачије и добити готово било коју геометрију спуштања. Инсталација не би требало да буде превише компликована ако користите различите инструкције, као и видео упутства и упутства.

Постављање степеница које се састоје од модула

Овај принцип целокупног дизајна (сличан Темп ЛС-01У) такође нам омогућава да саставимо најоптималније верзије рукохвата и додатних елемената.

Склоп такве конструкције се изводи на следећи начин:

 1. Први и последњи део су причвршћени за преклапања, а они су најснажнији детаљи, пошто носе главно оптерећење. Између њих поставите коси ланац или кичму, на коју се врши уградња степеница. Главно је да све урадите уредно, према упутствима.
 2. Потребан број свих дијелова израчунава се на основу кута нагиба степеница, висине између подова и геометријских параметара цијеле просторије.
 3. Демонтажа таквих мердевина се такође изводи брзо, једноставно и за релативно кратко време.

Многи радије бирају модуларне дизајне, јер су практични и јефтини

Такве степенице могу да се склапају или демонтирају од стране једне особе, посебно ако постоји инструкција корак по корак, као иОн има искуство у поправљању и монтажи разних дизајна.

Поред тога, такав дизајн је доступан већини људи, првенствено из финансијских разлога. Такве модуларне мердевине можете наручити од различитих компанија које производе сличне модуле. Ако је потребно, могу наручити и испоруку и ангажовати стручњаке како би им помогли да правилно саставе љестве.

Отвор са степеницама: инсталација у приватној кући

Понекад је потребно поставити отвор са љествама када се крећу на други кат или поткровље. Наравно, можете једноставно одрезати рупу да се крећете између подова на било којем мјесту, а затим направите љестве.

Пре постављања поклопца са степеницама, прво треба нацртати цртеже будућег дизајна

Али, много пажљивије ће направити отвор са степеницама, он представља неколико типова дизајна:

 1. Поклопац са клизним степеништем има следећу сврху - када се отвори поклопац, он остаје аутоматски, или се спушта или расклапа, а особа добија могућност да се попне на под или на таван. Предност оваквог дизајна је у томе што не заузима довољно простора и довољно је компактна, али ако често морате ићи горе и доле, овај тип степеница није баш погодан.
 2. Отвор са стационарним степеницама - овај дизајн је најједноставнији, будући да је стубиште трајно уграђено и врата на отворима која се могу отворити или затворити у било које вријеме. Ова опција је релевантна када се крећете од пода до пода. Типично, овај тип се поставља близу зидаили у углу.
 3. Шахт са степеницама је најнеугоднија опција, јер је то једноставно хоризонтално постављена врата, којима се по потреби поставља степениште. Ова опција се може користити ако се соба ретко користи.

Узмите у обзир и неколико тренутака када инсталирате такав дизајн, отвор мора бити у складу са стропом, мора бити барем једна боја. Неопходно је оставити место испод поклопца, ако је направљен отвор са клизним мердевинама. Потребно је водити рачуна да ојачамо утор, који ће бити уграђен тако дизајниран, као и створити поуздани засун, тако да није било невољног отварања шахта са клизним љествама.

Ако таква конструкција води до тавана и не загрева се, треба размислити о изолацији отвора. Приликом уградње цијеле конструкције треба се придржавати правила заштите од пожара, правила ергономије, имати протуклизну облогу и, ако је могуће, ограде.

Изградња и уградња степеница у кући на другом спрату

Приликом постављања степеница у кућу која води до другог спрата, прво морате одредити врсту степеништа, на основу укупне величине куће, дизајна, итд. Врсте степеница, упркос њиховој главној функцији да служе као успон и силазак, има доста. Постоје вијци за степенице, спирала, угао, равно, итд. А број материјала од којих се може направити степенице, такође импресионира машту, то је метал, дрво, пластика, стакло итд. Штавише, могуће је градити степенице из различитих комбинација материјала, али чешће у сеоској кућиЗа израду степеница користи се дрво.

Врста и тип степеница треба бити изабран узимајући у обзир величину и карактеристике просторије

Припремне фазе:

 1. Дизајн степеница треба да почне са мерењем висине између спратова, израчунавањем угла нагиба степеница (оптимални угао нагиба је 35-37 степени), одређивање броја степеница, њихове висине и ширине, и ширина степеница је оптимална на 760 мм.
 2. Када су сви прорачуни завршени, можете почети са производњом, ако особа није имала претходно искуство у прилично обимној конструкцији, боље је да столар узме степениште. Ово може бити као приватни трговац и особа која ради у било ком ЛЛЦ предузећу и правилно ће направити лестве, узимајући у обзир жеље купца.
 3. Ако је обим рада велик, потребно је направити прелиминарни обрачун (процјену) узимајући у обзир употребу материјала, саме радове и завршну монтажу и инсталацију.

Након што је све спремно, особа ће само морати да инсталира читав сам дизајн на предвиђено мјесто.

Слагање на отвореном

Понекад је потребно направити степенице изван куће, посебно улазну групу, јер то, по правилу, чине степенице од бетона, које касније постављају плочице или дрвене степенице, итд.

Да би брзо и квалитетно направили добре степенице на улици, боље је потражити помоћ од специјалиста

Да би се направила таква конструкција, морате следити следећа упутства:

 1. Тло је одабранодубине од око 20-30 цм, у жлијебу лежао слој пијеска, можете бацити сломљени камен. Величина будућих мердевина је направљена од фитинга, шипке арматуре су међусобно повезане плетеном жицом или заварене.
 2. Након израде оплате из плоча, треба их чврсто спојити, тако да нема пукотина. Са спољне стране оплата се ослања на косине или се прави пар потпорних зидова. Након улијевања бетона, одмах сипајте траг за уједначеност цијеле оплате.
 3. Да би се спречило пуцање бетона током сушења, прекрива се влажном крпом током неколико дана. Након 10-15 дана бетон се потпуно смрзава и могуће је наставити са даљим радом.

Умјесто малог бетонског стубишта у близини улазне групе, можете направити љестве са платформом, које иде мало више од подручја, али се апсорбира спектакуларније.

Ако је из различитих разлога потребно да се на већ подигнуту кућу стави мердевине, потребно је да архитекта прво прегледа зграду и да свој закључак о могућности изградње такве конструкције, као и да се придржава неопходних правила.

Инсталирање степеница на други спрат сопственим рукама

Са одређеним грађевинским вјештинама, могуће је без степеница степеница, најважније је одлучити да ли ће бити типично или нека посебна.

Могуће је инсталирати дрвене степенице властитим рукама, главна ствар - унапријед купити потребне материјале за рад и размислити о дизајну будућег дизајна

Да би степенице биле лагане и прозрачне, као и да то нијеблокиран је светлосни ток, могуће је монтирати степенице на основу конзоле:

 1. Овај дизајн се састоји од посебних конзолних конзола, а као ојачање цијеле конструкције користе се стропне гравитације. Упркос масивним нивоима и лаганим оградама, такве степенице изгледају још грациозно. Али, да би се правилно сакупио, мора се придржавати приложене шеме дизајна.
 2. Ако то мјесто у кући допушта, а поред тога, потребно је у њему задржати одређени стил, потребно је још направити традиционално стубиште са дрвета, а затим га покрити салветом и лаком.

Дуго времена не узнемиравајте се самосталним обележавањем и прскањем изворног материјала, можете се обратити компанији Арлион, чији ће запослени направити добар рез производа (сваки захтевани порез је укључен у цену), а особа ће касније морати да сакупи и инсталира степенице.

Слагање властитим рукама (видео)

Производња појединачних делова и других предузећа такође може бити спремна за степенице, такође квалитативно и краткорочно, а многи од њих имају позитивне критике, патент и бројне награде.