Правилна уградња поклопаца за суве кутије

Увођењем сухозида у модерној декорацији, било је могуће сакрити неке не нарочито лијепе елементе од чудних погледа. На пример, коришћењем сухозида веома је прикладно сакрити комуникацију: спољашње ожичење, канализационе и водоводне цеви, као и апарате за грејање.

У овом случају, они морају да имају слободан приступ, што ће омогућити, ако је потребно, брзо расклапање и поправку радова. Будући да се случај најчешће односи на водоводне цеви, такве ситуације се често дешавају.
Излаз ће овдје бити инсталација посебног уређаја - отвор, који ће брзо и лако ријешити задатак чак и почетник у грађевинском пословању.

Шта је отвор

Поклопци, постављени у сухозиду, су посебан уређај који вам омогућава да обезбедите слободан приступ водоводним и канализационим цевима испод керамичких плочица, тапета или мрља.

Такви отвори се зову и бацк-уп, јер су остављени за сваки случај, за брз приступ цевима.
Често се алуминијум користи као материјал за израду таквог дизајна. За производњу отвора за алуминијум се користи висока чврстоћа. Али постоје модели пластике. Пластика је данас најнапреднији материјал.
Отвор се састоји од следећих елемената:

 • оквир. Умеће се у суву равнину, формирајући једну јединицу са словом. Једноставно се монтира;
 • врата.Обично је покривен слојем сувог зида отпорног на влагу (ако је монтиран у кухињи или у купатилу). Такође, пластика се може користити као облога.

Ако се оквир монтира само у сухозиду, врата се касније могу подвргнути различитим поступцима завршне обраде: фарбању, тапетирању, керамичким плочицама итд Такође се може једноставно ожбукати. Ако је малтер коришћен за покривање врата, онда је више него довољно да се њиме рукује. Пластика и тако ће имати одличан изглед.
Након завршетка свих грађевинских радова, отвор се очигледно неће издвојити у односу на укупни дизајн. Једина ствар која може дати локацију гротла - присуство малог прореза око обода врата.
Сви уређаји су заварени аргон-арц методом. Као резултат тога, отвор има високу издржљивост, поузданост и може се искористити већ неколико деценија.
Уређај нема оловке или браве.Можете га лако отворити притиском на врата.У затвореном стању врата врата се фиксирају помоћу специјалних немачких реза. Они обезбеђују јак хват који спречава да врата падну из рупе.
Врата на периметру могу бити покривена посебним гуменим јастучићима. Уместо гумене заптивке, може се користити филц. Они пружају додатну изолацију од прашине и влаге. Стога, инжењерске комуникације скривене испод њега неће бити изложене спољним факторима.

именовање

Резервни отвор се може користити у различитим структурама сухозида:

 • у лажним зидовима;
 • спуштени плафони;
 • у преградама;
 • у кутијама и нишама, маскирање инжењерских комуникација.

Кроз отвор можете сакрити водомјере, дизалице, системе за довод топлоте и климатизацију, као и све цеви.Присуство таквог уређаја ће вам омогућити да задржите хомогеност створеног ентеријера, као и да сакријете од спољашњих очију неопходне, али не естетске елементе просторије. У том случају имате могућност да их у било ком тренутку замените њежно, елиминишете цурење, извадите очитања са бројила, блокирате /отворите вентил.
Поред шахтова који су монтирани у гипсаним плочама, постоје модели који се могу уградити у дрвене, бетонске или циглене зидове.
Са шахтом у сухозиду, лако можете објесити рупу или кап без оштећења дизајна просторије.

користи од отвора

Инсталација у сухозиду резервног отвора даје следеће предности:

 • прикривање водоводних и канализационих цеви са очувањем брзог приступа њима;
 • могућност уградње поклопца у било коју структуру сухозида;
 • одсуство спољашњих елемената (оловака) који би могли покварити дизајн просторије;
 • једноставна и брза инсталација;
 • свестраност конструкције;
 • очување интегритета унутрашњости;
 • висока чврстоћа и поузданост.Луке може издржати чак и директан удар, не деформисан и сачуванса сопственим функцијама.

Као што видите, инсталација крова има неколико предности које се не могу занемарити. Осим тога, његово присуство ће увелике олакшати ваш живот приликом замјене цијеви или само код мјерења водомерних мјерача.

Главне карактеристике

Димензије ревизијских отвора могу бити веома различите: од малих до довољно великих. Најчешће се користе величине 20к20 цм, а величина је 150к150. Величина је 10к10 цм израђена по наруџби. Генерално, димензије отвора могу варирати у прилично широком опсегу: од 20к20 цм до 1000к1500 цм

Величина уређаја одређује количину приступа коју може да пружи.
Обрати пажњу! Да бисте обезбедили приступ цевима, потребно је да користите већи отвор. И за уклањање индикатора са бројача и уклапање малих. То ће вам омогућити да рационално трошите новац и купите оптималну величину.

варијанте уређаја

Контролни отвор за суви зид може бити више врста. Према оријентацији у равни, они су: \ т

 • вертикално;
 • хоризонтално.

Поред тога, такви уређаји се могу разликовати у начину постављања врата. Може бити:

 • фиксно;
 • преносив.

Отвори се такође разликују по сврси за бетонски материјал за прераду:

 • испод керамичких плочица. Захваљујући високој чврстоћи, врата могу издржати било коју врсту плочица. Овакви отвори се монтирају у зидове, подове или плафоне. Најбоље је користити гакупатило, тоалет или у кухињи, јер ће плочица смањити ефекат константне влажности на елементе уређаја;
 • испод пластике. Решетка је према томе видљиво прекривена пластичном плочом. Пластика је погодна за монтажу

  у свакој просторији, укључујући и базене. Пластика спречава корозивне појаве, лако се затвара и отвара. Осим тога, пластика је идеална за поклопце на стропу, јер има малу тежину. Може се инсталирати и хоризонтално и вертикално, као и десно или лијево.Али он је видљивији у позадини општег интеријера.

Додатно, ревизорска врата могу бити:

 • са отварањем врата. Сматра се да је то најлакша опција. Често се поставља у зидове. Плахте су гипсане плоче, металне или пластичне;
 • са магнетом. Има посебан дизајн, који се састоји од носивог оквира и врата, причвршћених магнетом. Врата су направљена од метала. Различити модели могу имати различит број магнета.Њихов број зависи од озбиљности самих врата. Такав уређај је прилично јефтин. Али овде на вратима можете леплити само лаке типове плочица. Поред тога, магнети се временом дегенеришу, што доводи до чињенице да се врата чврсто заустављају на оквиру.

Поред горе наведених опција, инспекцијски отвори могу да варирају у зависности од места уградње:

 • у зид. Такви уређаји се монтирају у зид у вертикалној равни и имају различите могућности дизајна.Сви горе наведени модели су примјењиви овдје. Најчешћи модел је отварање врата;
 • на плафону. У том случају уређај ће бити смјештен непосредно изнад главе. Дакле, као материјал за облагање врата боље је користити пластику, јер је то најлакши од свих расположивих могућности обраде. Осим тога, ако је плафон бијели, онда се пластика на њему неће много издвојити и постати ће готово непримјетна. Обично се на стропним отворима налазе врата која се могу скидати, тако да не ометају поправке;
 • спрат. Не тако често као претходна два. Најчешће се уграђују у тоалет, гдје се налазе хоризонталне водоводне и канализационе цијеви. Може имати отворена и помична врата.У овом случају, материјал који се користи за руковање вратима нема посебну улогу.

Модерно тржиште грађевинарства нуди различите моделе инспекцијских врата, како за суву градњу тако и за друге материјале. Зато, пре куповине, одређује се величина уређаја, као и врста дизајна, тако да онда не трпе због своје исхитрене одлуке.
Прави тип врата ће вам помоћи да што је могуће више прикријете приступ инжењерским комуникацијама и да не оштетите изглед просторије.

Упутства за инсталацију

Уградња у зид, плафон или под у ревизионом поклопцу није ништа компликовано. Овдје је важно слиједити упуте. На тај начин ћете избећи многе проблеме у фази инсталације.
Упутства за инсталацију имајунект лоок:

 • прво одредите коју величину морате имати;

Обратите пажњу! Димензије уређаја (његов спољни оквир) одговара номиналном отвору у сухозиду, који ће касније бити уграђен.

 • рупа се припрема у фази постављања сухозидних плоча;
 • на месту уградње поклопца потребно је формирати метални оквир профила. Оквир би требао бити у облику квадрата или правокутника (у зависности од величине уређаја). Формира се од профила за одлагање ЦВ50, СД60, ЦВ75 или ЦВ100. Тип профила је одређен конструкцијом: строп, зид, преградни зид и сл .;
 • на листу сухозида наносимо ознаке за тражене величине и ножем на сухозиду сечемо рупу;
 • на ободу отвора да се одстрани до 10 мм закошења;
 • направи оквир у припремљеном отвору;

Обратите пажњу! Врата за уградњу треба да буду "равна".

 • затим га фиксирати са четири вијка;
 • након тога сви спојеви се премазују китом.

Сада само треба да причврстите врата и дајте јој врхунски изглед, у зависности од тога шта желите да добијете.
Као што видите, инсталација ревизионог поклопца са свим корацима инсталације ће се обавити брзо, лако и без компликација. У том случају добићете одличан уређени маскирни уређај за брз приступ различитим елементима инжењерских конструкција.