Правилна уградња пластеника на странама свијета

Инсталација стакленика на странама свијета је важна и релевантна међу вртларима и вртларимаЕсли, а темељ је јак, а оквир дизајна стакленика је различит поузданост, а топлина из стакленика не иде, а принос је још увијек не, све то значи да је стакленик био погрешно оријентисана широм света. Постоји низ фактора који ће вам помоћи да поставите стакленик према правилима - састав тла и његову плодност, дизајн пејзажа, промјене у динамици стања и освјетљења тла.

Како пронаћи земљиште за стакленике

Све су то главни фактори у изградњи структуре на свјетским странама. Обично се инсталација, коју не изводе искусни вртлари, не изводи правилно. Чињеница је да чак и узимајући у обзир стране свијета, јер је земља ненастањива, не може се видјети добра жетва. Стога, искусни вртлари препоручују, након проналажења места и постављања стакленика, прије свега потребно је обновити плодност тла. Да бисте то урадили, користите ефикасне микроорганизме и обавите садњу усева сахарозе.

Веома је важно правилно дизајнирати дизајн стаклене баште, а инсталација зависи од многих фактора. Прије свега, мора се осигурати да тло у подручју буде сухо и уједначено. Стручњаци препоручују копање јаме и видјети да ли је у земљишту глина, ако је присутна, стакленик на овом мјесту не би требао бити инсталиран. Глина јако упија воду, а приликом залијевања у стакленику накупља се вишак влаге. Неопходно је пронаћи мјесто гдје ће тло бити слој пијеска.

Дизајн стаклене баште мора бити правилно инсталиран

Ако нема песка, неопходан је додатни рад:

 • ископати темељну јаму;
 • направити шљунак;
 • Уметните јастук од песка.

Тада је потребно закључити плодно тло. Међутим, и то нису све мјере, потребно је обратити пажњу на чињеницу да ниво подземних вода не би требао проћи близу тла. Дозвољена удаљеност је 1,2 м.

Ако се овај тренутак игнорише, у периоду кише вода може просути и навлажити коренски систем биљака. Као резултат, корени умиру.

Ако подземна вода прође близу површине земље, потребно је направити посебне канале за одводњавање. Да би се заштитио стакленик и продужио радни век, потребно је извршити монтажу темеља.

Пејзажне карактеристике локације пластеника широм света

Често, почетници вртлара одлучују да је најбоље мјесто - удаљени кут парцеле. Али, то је у корену погрешног. Многим стручњацима се саветује да граде близу куће или да их инсталирају. Ова опција ће вам уштедјети новац.

Положај стакленика на странама свијета

Најбоље је организовати пластенике у близини стамбених објеката:

 • са југа;
 • југоисток;
 • Југозапад.

Све би требало да буде згодно, не можете заборавити на комуникације, водоводне цеви и још много тога. Улога и пристрасности и квалитета земљишта игра улогу. Стакленик се може ставити само на равну површину, а сама земља мора бити суха. Идеална локација је инсталација на врху брда, на чврстом, сухом терену.Стакленик би требао бити смјештен са истока на запад, јер ће тада освјетљење бити високо квалитетно.

Избор места и права локација

Конструкција стакленика направљена од поликарбоната треба бити постављена на најсунчанијем мјесту. У овом случају, сунчеви зраци би требало да "посећују" стакленик од јутра и не одлазе до вечери. Ово је могуће само ако је локација са запада на исток. Ако то није могуће, стакленик треба да буде уређен тако да га сунце не оставља до сумрака.

У зору, температурни режим је најнижи, и ако је у овом тренутку биљна култура замрзнута, она једноставно престаје да расте.

Када постављате дизајн тако да је грејање тек после подне, не можете рачунати на усеве, неће бити! То се објашњава чињеницом да ваздушне масе немају времена да се загревају пре ноћи, а ујутро ће се саднице поново замрзнути. У току дана, снага сунца ће бити веома висока за биљке, и оне ће бити рафиниране.

Следећа ствар која се треба узети у обзир је цртач. Не боји се да ли је конструкција стаклене баште направљена од поликарбоната. Међутим, зидови стаклене баште се могу још смрзнути. И то ће проузроковати да се део топлоте који се акумулира унутра додели зидовима. Због тога, стакленик треба да се налази на месту где нема одвода.

Дефенд против нацрта ће помоћи:

 • Висока грмља;
 • дрвеће;
 • Пословни објекти.

Избор места за стакленику

Значајно рјешење ће бити изградњаразне врсте заштите - метални или бетонски. Али боље није баш близу стабала или зграда стакленика да се не стави, јер ће засјенити дизајн. Удаљеност између објеката треба бити око 3 м. Прије него што се стакленик правилно стави, морате обратити пажњу на нагиб крова зграде. Стручњаци кажу да је најоптималнији угао 25 ?. Ова бројка је добијена узимајући у обзир карактеристике експлоатације, преноса светлости, силе ветра. На странама свјетла оријентација је у географској ширини или меридијану.

Меридионално - прозирне зраке распоређене у источном и западном смјеру, и клизаљке - у сјеверном и јужном. Земљописна ширина - сплавови распоређени од сјевера према југу и клизаљке - на источној и западној страни. За уградњу пролећних пластеника? можете преферирати било које рјешење. У другим случајевима, препоручљиво је да се оријентишете географском ширином. У овом случају, дизајнери биљних стакленика током цијеле године, који се налазе на географској ширини од 35 до 60 °, морају бити распоређени по слајдовима географске ширине. Пролећно-зелене структуре у географским ширинама 40-65 ° треба да буду оријентисане дуж меридијана.

Важно је имати на уму да ће се локација сунца промијенити у односу на сезону! Такође треба да запамтите где ће културна револуција ићи. Приликом уградње стакленика током цијеле године, одлучујући фактор ће бити свјетлост. Код оријентације у географској ширини, ујутро ће бити довољно сунчеве светлости, а до поднева ће светлост бити највећа. Када се циља на меридијан, ујутро ће неки усјеви бити у хладу. Истовремено, све биљке ће бити осветљене током дана. Да, пријавити сеу географској ширини, у области са географском ширином од 35-60 °, ротација усева може почети раније. Можете засадити паприке, краставце и парадајз.

Како правилно инсталирати стакленику на странама свијета на градилишту

Као што је горе споменуто, оријентација на странама свијета може бити у географској ширини или меридијану. Који ће начин бити изабран као баштован-баштован зависи од тога где се земљиште налази у географској ширини, и од врсте конструкције у стакленику која може бити током целе године или пролећа. Пре него што правилно поставите дизајн стаклене баште са стране света, потребно је предузети неке важне кораке.

Пре постављања конструкције стакленика у односу на стране свијета, потребно је узети у обзир локацију подземних вода и састав тла

Вредност има:

 • осветљење;
 • Локација подземних вода;
 • Удаљеност од зграда;
 • Састав тла.

Правилна уградња пластеника широм света (видео)

Тек када се испуне сви горе наведени фактори, може се почети изградња стаклене баште. Ако је те {ко само-оријентисати, боље је да се прибјегне професионалној помо} и. Правилним постављањем стакленика и придржавањем правила узгоја биљних култура, можете добити као резултат богате жетве.